Αθλητισμός

Κυπελλούχος Ελλάδας η ψυχωμένη Βουλιαγμένη

Το αήττητο 124 αγώνων του Ολυμπιακού έσπασε η Βουλιαγμένη στον τελικό του Final-4 για το Κύπελλο Ελλάδας και με 8-7 κατέκτησε το τρόπαιο ξανά μετά το 2012!

Κόντρα στα προγνωστικά, η Βουλιαγμένη στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας στο πόλο ανδρών για τη σεζόν 2016-2017.

Η ομάδα του Λαιμού κατάφερε να σπάσει ένα αήττητο 124 αγώνων του Ολυμπιακού εντός συνόρων και με το τελικό 8-7 (τυπικά φιλοξενούμενη) υπέρ της κατέκτησε ξανά το τρόπαιο μετά το 2012, όταν στον τελικό είχε κερδίσει και πάλι τους Πειραιώτες.

Σπουδαία εμφάνιση για τους θριαμβευτές από τους Ζερδεβά, Κοπελιάδη, Χρυσοσπάθη και Καπότση. Την Πέμπτη (25/5) ο Ολυμπιακός ρίχνεται στη μάχη του Final-6 και εκτός από το γεγονός ότι προβλημάτισε με την απόδοση του, έχει να ανησυχεί και για την κατάσταση του Φουντούλη.

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν καλύτερα στον τελικό και με τους Γεννηδουνιά, Μουρίκη προηγήθηκαν 2-0, στα 2.38'' πριν τη λήξη του οκταλέπτου. Αφρουδάκης και Καπότσης σκόραραν στον χρόνο που απέμενε και η πρώτη περίοδος έκλεισε με τις δύο ομάδες στα ίσια.

Γιάνοβιτς, Χρυσοσπάθης και Μυλωνάκης διαμόρφωσαν το 4-3 του ημιχρόνου, με τον Κόλιανιν να αποβάλλεται για διαμαρτυρία στην ανάπαυλα. Με την έναρξη του τρίτου οκταλέπτου ο Αργυρόπουλος έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στον Ολυμπιακό με λόμπα, αλλά η Βουλιαγμένη με Χρυσοσπάθη και Καπότση ισοφάρισε ξανά. Ίδιο το σκηνικό που ακολούθησε, με το 6-5 του Ντόσκα και τον Τίγκα να ισοφαρίζει 15'' πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με την έναρξη του τέταρτου οκταλέπτου με τον Γεννηδουνιά, όμως η Βουλιαγμένη με τέρματα τον Βίτσο και Σολανάκη πέρασε μπροστά με 8-7. Ο Ολυμπιακός έχασε επίθεση στον παραπάνω, ο Ζερδεβάς κατέβασε ρολά και ο ΝΟΒ έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Ολυμπιακός (Βλάχος): Γεννηδουνιάς 2, Μυλωνάκης 1, Ντόσκας 1, Μουρίκης 1, Γιάνοβιτς 1, Αργυρόπουλος 1.

ΝΟ Βουλιαγμένης (Λούδης): Χρυσοσπάθης 2, Καπότσης 2, Αφρουδάκης 1, Βίτσο 1, Τίγκας 1, Σολανάκης 1.

Πηγή: sport24.gr

Σχόλια