default-image

Η Φενέρμπαχτσε αντίπαλος του Ολυμπιακού στον τελικό

Μπάσκετ
Η Φενέρμπαχτσε αντίπαλος του Ολυμπιακού στον τελικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, η Φενέρμπαχτσε νίκησε εύκολα τη Ρεάλ Μαδρίτης (84-75) και θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στον Τελικό της EuroLeague το βράδυ της Κυριακής.

Το πάθος του κόσμου ήταν ανεπανάληπτο. Ήταν τόσο έντονο, που έμοιαζε να μεταφέρεται από τις εξέδρες, να μπαίνει στα κορμιά των παικτών της Φενέρμπαχτσε και να μετατρέπεται σε... κρυφή δύναμη. Σε κάτι σαν κουμπί για το turbo που οι αθλητές του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς πάτησαν για να "πνίξουν" τη Ρεάλ Μαδρίτης (84-75) και να προκριθούν στον Τελικό της EuroLeague. ήρωας της βραδιάς ο Εκπε Ούντο, που λίγο έλειψε να κάνει το πρώτο triple-double στην ιστορία της EuroLeague μετά το 2006. Το βράδυ της Κυριακής (21:00) στο παρκέ του Σινάν Ερντέμ Ντομ θα πατήσουν οι γηπεδούχοι κι εκείνοι που λατρεύουν να παίζουν στο συγκεκριμένο γήπεδο. Οι παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι δεν θέλουν να συμβιβαστούν με τη συμμετοχή στον τέταρτο τελικό τους τα τελευταία χρόνια, αλλά να διεκδικήσουν το τέταρτο αστέρι που θα είναι τόσο λαμπερό, όσο κι εκείνο του 2012.

Ο MVP

Τι να πει κανείς για τον Έκπε Ούντο. Ήταν συγκλονιστικός και απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς άγγιξε το triple-double με 18 πόντους, 12 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ενώ είχε ένα κλέψιμο και 2 κοψίματα σε 39 λεπτά συμμετοχής! Ο σέντερ της Φενέρμπαχτσε είναι... μεγάλος μπελάς για κάθε άμυνα, για κάθε επίθεση, είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης που ο Ολυμπιακός θα κληθεί να αντιμετωπίσει σε ένα ματς δίχως αύριο. Έχασε πάντως την ευκαιρία να γράψει το πρώτο triple-double στην ιστορία της διοργάνωσης από το 2006 κι έπειτα. Ο Νίκολα Βούιτσιτς ήταν ο τελευταίος που το έκανε και ο μοναδικός μέχρι και σήμερα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ξεκάθαρα το stat-line του Ούντο, όμως το έχουμε ήδη αναφέρει και αναλύσει, οπότε το δεύτερο στοιχείο που κρατάμε από αυτό το ματς είναι οι 24 ασίστ που έδωσε η Φενέρμπαχτσε στα 29 της καλάθια. Αριθμός πραγματικά εντυπωσιακός, που δείχνει τον βαθμό ετοιμότητας και ομαδικότητας των Τούρκων γι' αυτό το Final Four. Φοβερός πάντως και ο Σέρχιο Γιουλ (28 πόντοι, 8/15 σουτ, 10/13 βολές, 8 ασίστ σε 37 λεπτά), πολύ μόνος όμως καθώς όταν ο Κάρολ πήρε φωτιά από την περιφέρεια, οι γηπεδούχοι είχαν ήδη απομακρυνθεί.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στη δαιμονισμένη ατμόσφαιρα που έσπρωξε τους παίκτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Έχουμε ζήσει φοβερά ντέρμπι στην Ελλάδα, έχουμε ζήσει το ΟΑΚΑ, το ΣΕΦ και κάθε γήπεδο της χώρας, όμως ο θόρυβος που είχε το Σινάν Ερντέμ Ντομ το βράδυ της Παρασκευής ήταν πραγματικά το κάτι άλλο. Οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε ζουν και αναπνέουν γι' αυτό το τρόπαιο, η μέρα συνδυάστηκε με εθνική εορτή, οπότε καταλαβαίνεται πως ήρθαν... ξεκούραστοι στο γήπεδο και παρακολούθησαν τον ημιτελικό όρθιοι. Όχι οι οργανωμένοι. ΟΛΟΙ ήταν όρθιοι.

Ο ΑΓΩΝΑΣ:

Ο κόσμος δημιούργησε μια ασύληπτα θορυβώδη ατμόσφαιρα από το πρώτο δευτερόλεπτο και η Ρεάλ βρέθηκε νωρίς νωρίς με την πλάτη στον τοίχο. Δεν πήρε απλά καλή διαφορά, αλλά έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +8 (21-13) και στο ξεκίνημα του δεύτερου βρέθηκε στο +13 (26-13) "πνίγοντας" τους Ισπανούς που έκαναν εννέα λάθη σε 14 λεπτά, τα περισσότερα από τα οποία εύκολα. Και όμως, οι Ισπανοί έκαναν ένα εντυπωσιακό ξέσπασμα, μείωσαν στους τέσσερις (31-27) και προσπάθησαν να ηρεμήσουν το κοινό παίζοντας με δυο τεσσάρια, όμως δεν κατάφεραν κάτι περισσότερο και στο ημίχρονο βρίσκονταν πίσω με διψήφια διαφορά (44-34) και είχαν δει και τον Άντονι Ράντολφ να τραυματίζεται στα πλευρά.

Ο Αμερικανός γύρισε για την έναρξη της τρίτης περιόδου, όμως η Φενέρμπαχτσε κράτησε απόσταση ασφαλείας και την έστειλε στους 15 (52-37) στα μέσα του δεκαλέπτου. Ο Σέρχιο Γιουλ πάλευε μόνος εναντίον όλων, ο Κάρολ του έδωσε μερικές βοήθειες με τα μακρινά του σουτ που κράτησαν τη Ρεάλ Μαδρίτης ζωντανή, όμως όταν ο Βέσελι έβαλε 2/2 βολές όλοι κατάλαβαν ότι οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να χάσουν αυτό το παιχνίδι. Κι όταν ο Ούντο εκνευρίστηκε με τον τρόπο που τον αντιμετώπιζαν οι ψηλοί των Μαδριλένων, χάθηκε κάθε ελπίδα για εκείνους που είναι γεγονός ότι είχαν διάθεση και πείσμα, αλλά βρίσκονταν στη χειρότερη δυνατή έδρα για έναν τέτοιο αγώνα.

Ένα τρίποντο του Ντατόμε έκανε το 68-52 στο 32' και κάπου εκεί το παιχνίδι κρίθηκε οριστικά, καθώς θα έπρεπε να γίνουν πολλά, "τρελά" και ενάντια στη λογική πράγματα για να χάσει η Φενέρμπαχτσε αυτό το παιχνίδι. Ούτε έγιναν, ούτε έχασε.

Τα δεκάλεπτα: 21-13, 44-34, 63-50, 84-75.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): Ούντο 18 (12 ρ., 8 ασ., 2 κοψ.), Μπογκντάνοβιτς 14 (2), Σλούκας 9, Νάναλι 2, Βέσελι 12, Κάλινιτς 12 (2), Ντίξον 9 (2), Ντατόμε 8 (1).

ΡΕΑΛ (Λάσο): Ράντολφ 7 (1), Ντρέιπερ, Φερνάντεθ, Ντόνσιτς, Μασιούλις, Αγιόν 2, Κάρολ 21 (5), Χάντερ 6 (7 ρ.), Γιουλ 28 (2 τρ., 8 ασ.), Τόμκινς 8 (2), Τέιλορ 3 (1).

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News