Αθλητισμός

Που είδαν το "σκάνδαλο βόμβα" και ζητούν -6 από τον Εργοτέλη;

Υπάρχουν  βασικά νομικά σημεία που κάνουν ακλόνητη τη θέση του Εργοτέλη σε όσα... "ευρήματα του νου" ανακάλυψε την τελευταία στιγμή ο Ιωνικός προβάλλοντας το θέμα των μείον έξι βαθμών, αφού προηγουμένως, του είχαν καταρριφθεί όλα τα προηγούμενα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις νομικών που γνωρίζουν σε βάθος τα θέματα της αθλητικής δικαιοσύνης και των κανονισμών, η κίνηση του Ιωνικού δεν έχει καμία τύχη και αναμένουν ότι θα τους προλάβει για περαιτέρω άσκοπες κινήσεις, η ίδια η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ. Οι μνήμη άλλωστε είναι νωπή από όσα βιώσαμε πέρυσι από την απόφαση του Διαιτητικού Διακαστηρίου, όπου είχε προσφύγει ο ΟΦΗ και πήρε πίσω τους μείον έξι, καθώς δεν μπορούσε να υπάρξει αναδρομική ισχύ σε μια ποινή.

Να γιατί ο Εργοτέλης κλείνει κανονικότατα το πρωτάθλημα και με νίκη είναι πρωταθλητής χωρίς τους αστερίσκους του Ιωνικού:

Οι ποινές των ΠΑΕ δεν μεταφέρονται στα αντίστοιχα ερασιτεχνικά σωματεία, με την απόφαση που πήρε το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, στις γνωστές προσφυγές του ΟΦΗ και της Νίκης Βόλου  (απόφασεις 32 & 33/ 12.1.2016). Ασφαλώς αποτελούν νομολογία, ισχύουν για τον Εργοτέλη καθώς είναι προγενέστερες της αποχώρησης της ΠΑΕ Εργοτέλης από το πρωτάθλημα.  Η ΕΠΟ μάλιστα, είχε υποχρεωθεί να βγάλει από τον ΚΑΠ της περιόδου 2016-17 την παράγραφο όπου ανέφερε ότι οι ποινές των ΠΑΕ μεταφέρονται στα ιδρυτικά ερασιτεχνικά σωματεία.


Οι ποινές που αναφέρει ο ΚΑΠ για τις ομάδες που αποχωρούν από το πρωτάθλημα και αναφέρονται σε αφαίρεση έξι βαθμ'ων
ισχύουν για τις ομάδες που θα αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα από την αγωνιστική περίοδο 2016-17 και έπειτα. Η ΠΑΕ Εργοτέλης αποχώρησε από το πρωτάθλημα την περίοδο 2015-16. Είναι εύλογο ότι αν ίσχυε αυτό που ισχυρίζεται ο Ιωνικός, ο ΓΣ Εργοτέλης δεν θα είχε καν δικαίωμα συμμετοχής στο φετινό πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, όπως κάθε άλλη ομάδα που αποχώρησε πέρυσι από το πρωτάθλημα. Οι ποινές άλλωστε, που αφορούν την περασμένη αγωνιστική περίοδο καταλογίζονται πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και όχι κατά τη διάρκεια ή μετά τη λήξη αυτού. Το θέμα των πιθανών ποινών στον Γ.Σ. Εργοτέλη λόγω της αποχώρησης της ΠΑΕ από το περυσινό πρωτάθλημα ξεκαθάρισε πέρυσι το καλοκαίρι, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και η ΕΠΟ ενημέρωσε επίσημα όλους τους ενδιαφερόμενους.


 Η τροπολογία στο άρθρου 111 του αθλητικού νόμου 2725/1999, την οποία επικαλείται ο Ιωνικός (άρθρο 66 παρ.3 Ν.4410/2016), ψηφίστηκε μεταγενέστερα (ΦΕΚ Α 141/3.8.2016) της αποχώρησης της ΠΑΕ Εργοτέλης από το πρωτάθλημα (8.2.2016) και συνεπώς δεν ισχύει για τον Εργοτέλη. Επιπλέον, έτσι και αλλιώς, είναι άσχετη με τις πειθαρχικές ποινές που επιβάλονται στα ερασιτεχνικά σωματεία, καθώς αναφέρεται στις οικονομικές υποχρεώσεις της νέας ΠΑΕ, στη διαδικασία εκκαθάρισης κλπ.

Που ανακαλύπτουν δηλαδή το σκάνδαλο βόμβα από τον Εργοτέλη του Βρέντζου και το προέβαλλαν με τυμπανοκρουσίες συμμεριζόμενοι το εξώδικο του Ιωνικού;

Σχόλια