default-image

Με χαρακτήρα και πίστη ο Ολυμπιακός κόντρα στην ΤΣΣΚΑ

Μπάσκετ
Με χαρακτήρα και πίστη ο Ολυμπιακός κόντρα στην ΤΣΣΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλοι οι φίλοι του ευρωπαϊκού μπάσκετ μετρούν αντίστροφα για το Final 4 της Ευρωλίγκας που ξεκινά αύριο στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στις 18:30 την ΤΣΣΚΑ με στόχο να πετύχει τη νίκη που θα τον στείλει στον τελικό της Κυριακής.

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι το αουτσάιντερ του πρώτου ημιτελικού, όμως έχουν αποδείξει και στο παρελθόν ότι λειτουργούν μια χαρά και ως αουτσάιντερ. Η ΤΣΣΚΑ το ξέρει καλύτερα από κάθε ομάδα καθώς ηττήθηκε στο ίδιο γήπεδο το 2012 στον τελικό της Ευρωλίγκας παρότι βρέθηκε να προηγείται ακόμα και με 17 πόντους.

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στάθηκε στο «μέταλλο» που έχει η ομάδα του και ο χαρακτήρα που δείχνει στα δύσκολα.

Όπως επισήμανε ο προπονητής του Ολυμπιακού, «χαιρόμαστε που είμαστε εδώ. Όλες οι ομάδες είναι δυνατές. Το να είσαι πρώτος είναι πολύ δύσκολο και για τους θεατές είναι πιο ενδιαφέρον γιατί είναι απρόβλεπτο. Η επιτυχία είναι συνδυασμός αρχικά των ιδιοκτητών που αγαπούν και στηρίζουν οικονομικά την ομάδα σε καιρό κρίσης. Από την άλλη η ομάδα μας έχει χτίσει χαρακτήρα, ξέρει να κερδίζει δύσκολα παιχνίδια και με την πλάτη στον τοίχο.

Το αυριανό είναι ένα εντελώς διαφορετικό ματς. Η ΤΣΣΚΑ είναι πρωταθλήτρια. Η ψυχολογική προετοιμασία είναι πολύ σημαντική. Το θέμα είναι ποια ομάδα θα παρουσιαστεί πιο έτοιμη. Οι εκπλήξεις δεν γίνονται εύκολα. Όλες οι ομάδες εδώ έχουν κοινό έναν σταθερό κορμό και έναν προπονητή για χρόνια. Σίγουρα πρέπει κάτι να γίνει με τις πτήσεις. Οι ομάδες που έχουν τσάρτερ έχουν πλεονέκτημα».

Σπανούλης: Περήφανος για ό,τι έχουμε πετύχει

Ο Βασίλης Σπανούλης από την πλευρά του δήλωσε περήφανος για τα επιτεύγματα της ομάδας του και επισήμανε ότι ο νικητής στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ θα κριθεί στο ρυθμό.

 «Έχουμε ωραίες αναμνήσεις από εδώ. Αυτός ο τίτλος ενίσχυσε το χαρακτήρα μας αλλά τώρα είμαστε στο σήμερα», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Νιώθω περήφανος για τις επιτυχίες της ομάδας μας. Χρειάστηκαν πολλές θυσίες. Το σεβασμό δεν τον αγοράζεις. Τον κερδίζεις κι αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία της ομάδας μου. Το μπάσκετ είναι ομαδικό σπορ. Σίγουρα έχω κάποιες ευθύνες στην ομάδα αλλά κερδίζουμε και χάνουμε όλοι μαζί».

Όσον αφορά στον αυριανό ημιτελικό είπε: «Θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς. Θα έχει σημασία να ελέγξουμε το ρυθμό και να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο. Η ΤΣΣΚΑ είναι σπουδαία ομάδα με εξαιρετική οργάνωση και ηγέτες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News