default-image

Προκαλεί ο Ιωνικός, απαντά άμεσα ο Εργοτέλης!

Ποδόσφαιρο
Προκαλεί ο Ιωνικός, απαντά άμεσα ο Εργοτέλης!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμα και την τελευταία αγωνιστική ο Ιωνικός και ο Εργοτέλης είπαν... να μη χαλάσουν την παράδοση και υπάρχει νέος κύκλος ανακοινώσεων για τη διαιτησία!

Την αρχή βέβαια έκανε ο Ιωνικός, ο οποίος ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το αίτημα για αξιολογημένους διαιτητές εκτός κοντινών Ενώσεων στους αγώνες Ιωνικός-ΙΝΚΑ κσι Εργοτέλης-Θύελλα δεν βρήκε ανταπόκριση και με τον ορισμό διαιτητή από το Λασίθι στο Παγκρήτιο, πλήττεται η αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Αναλυτικά το κείμενο:

"Ο Ιωνικός καταγγέλλει πως το επίσημο αίτημά του, προς την ΚΕΔ, για αξιολογημένους διαιτητές εκτός κοντινών ενώσεων στα δύο καθοριστικά παιχνίδια τις τελευταίας αγωνιστικής (Ιωνικός - ΙΝΚΑ και Εργοτέλης - Θύελλα) δεν βρήκε ανταπόκριση. Συγκεκριμένα έχοντας έννομο συμφέρον ζητήσαμε αξιοκρατία και προτείναμε να μην σφυρίξουν κανένα από τα δύο παιχνίδια διαιτητές από Αττική και Κρήτη.

Μετά τον ορισμό τον διαιτητών παρατηρήσαμε όμως, πως τον Εργοτέλη σφυρίζουν για ακόμα μία Κυριακή διαιτητές από το Λασίθι (ο σύνδεσμος Λασιθίου διαθέτει μόνο 2 αξιολογημένους διαιτητές που έχουν πάρει «εργολαβία» τους αγώνες του Εργοτέλη από το παιχνίδι με την Προοδευτική και μετά) με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Έστω και στην τελευταία στροφή του πρωταθλήματος, αυτό που ζητάμε ως Ιωνικός, είναι ισονομία.

Ως πότε θα πλήττεται η αξιοπιστία του πρωταθλήματος με τους υπευθύνους να μένουν θεατές;"

Η απάντηση Εργοτέλη

Άμεση ήταν η απάντηση από πλευράς Εργοτέλη, αναφέροντας ότι η ομάδα τους δε χρειάζεται την εύνοια της διαιτησίας για να κερδίσει τη Θύελλα Ραφήνας και πως "ότι κι αν κάνει ο Ιωνικός, την Κυριακή τελειώνουν τα ψέμματα". Αναλυτικά η ανακοίνωση των "κιτρινόμαυρων"

"Σε προηγούμενη ανακοίνωση μας την περασμένη εβδομάδα, υποσχεθήκαμε ότι δεν θα αναφερθούμε ξανά δημόσια στον Ιωνικό, εκτός αν υπάρξει σοβαρός λόγος, ως ένδειξη καλής θέλησης προκειμένου να πέσουν οι τόνοι. Δυστυχώς, η ομάδα της Νίκαιας συνεχίζει να ασχολείται μαζί μας.

Μετά το πρωτοφανές αίτημα της διοίκησης του Ιωνικού να προμηθευτεί εισιτήρια για τους φιλάθλους της στον αγώνα μας με την Κηφισιά (αφού πρώτα απέτυχε να τα πάρει ανεπίσημα), μετά την παράνομη προσέλευση στο Ζηρίνειο «φιλάθλων» και ποδοσφαιριστών του, μετά την ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών του, όπου απροκάλυπτα στοχοποιήθηκε και έμμεσα αλλά ξεκάθαρα απειλήθηκε ο πρόεδρος μας (καθώς και 6 άλλες ομάδες), μετά τις δηλώσεις και διαρροές περί μη δικαιώματος ανόδου του Εργοτέλη (όσοι ξέρουν απλά γελάνε), ο Ιωνικός στρέφεται πλέον και κατά της ΚΕΔ, από την οποία  «απαίτησε» να οριστούν διαιτητές εκτός Κρήτης στον τελευταίο αγώνα μας.

Ασχοληθήκαμε εμείς ποτέ με τον ορισμό των διαιτητών στους εντός έδρας αγώνες του Ιωνικού, όπου συνήθως ορίζονται διαιτητές από την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας; Από πού είναι οι διαιτητές που θα τον σφυρίξουν την Κυριακή; Από κανένα απόμακρο μέρος; Εκτός και αν η Δυτική Αττική είναι πιο μακριά από τη Νίκαια απ/ ότι το Λασίθι από το Ηράκλειο.

Είναι άραγε τόσο αφελής η διοίκηση του Ιωνικού ώστε να πιστεύει ότι η πρωτοπόρος ομάδα του πρωταθλήματος, απέχοντας μια μόνο νίκη από την κατάκτηση του τίτλου, έχει ανάγκη την εύνοια της διαιτησίας για να κερδίσει εντός έδρας μια ομάδα που έστω και άδικα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και επιπλέον είναι βαθμολογικά αδιάφορη;;; Και το λέμε αυτό με όλο το σεβασμό προς την Θύελλα Ραφήνας που διαθέτει μια πολύ καλή ομάδα και για να την κερδίσουμε θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και σοβαροί.

Όσο για την «εργολαβία» στην οποία αναφέρθηκε ο Ιωνικός, απλά θα επισημάνουμε ότι ο διαιτητής που ορίστηκε στον αγώνα μας την Κυριακή μας έχει σφυρίξει φέτος μόλις δύο φορές, μια εντός έδρας με τον ΠΟΑ όπου φέραμε ισοπαλία και μια εκτός με την ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ όπου κερδίσαμε.

Όλοι γνωρίζουμε το λόγο για τον οποίο ο  Ιωνικός ζήτησε διαιτητές εκτός Κρήτης στον προσεχή αγώνα μας. Στο νησί μας δεν τους παίρνει να κάνουν αυτά που συνηθίζουν...

Ας σταματήσουν επιτέλους οι άνθρωποι του Ιωνικού και οι φίλοι τους, φανεροί και αφανείς, να ασχολούνται, επίσημα και ανεπίσημα, με τους αγώνες του Εργοτέλη. Ας σταματήσουν να επιδιώκουν με κάθε τρόπο να έχουμε βαθμολογικές απώλειες. Ας σταματήσουν να «απαιτούν» από άλλες ομάδες να κάνουν αυτό που οι ίδιοι δεν κατάφεραν. Ας σταματήσουν να ψάχνουν νομικά «τερτίπια» για να κλέψουν τη θέση μας.

Ό,τι κι αν κάνουν, την Κυριακή τελειώνουν τα ψέματα..."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News