default-image

Η ΓΕΗ ετοιμάζεται για τα "Ανδρόγεια 2017"

Σπορ
Η ΓΕΗ ετοιμάζεται για τα "Ανδρόγεια 2017"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχονται τα  "Ανδρόγεια 2017" από τη Γυμναστική Ένωση Ηρακλείου...

Οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο  20  Μαΐου  στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στα "Δυο Αοράκια".

Τα "Ανδρόγεια" σύμφωνα με τους διοργανωτές,  λόγω της σπουδαιότητας τους τα δυο τελευταία χρόνια  προήχθησαν, από την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας, σε επισήμους βαθμολογούμενους Πανελλήνιους  αγώνες στο όπλο της Σπάθης Ανδρών-Γυναικών, οι μοναδικοί στην Κρήτη.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις,  που στόχο έχουν τη διάδοση του ολυμπιακού αθλήματος της ξιφασκίας στο νησί μας καθώς και την προβολή του ως τουριστικό-αθλητικό προορισμό.

Ο Νίκος Συριγωνάκης Εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα αθλητισμού τόνισε για τη διοργάνωση:  «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διοργάνωση με πανελλαδικό χαρακτήρα, θα συμμετέχουν αθλητές από όλη την Ελλάδα επιχειρώντας να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Συγχαίρω τη ΓΕΗ το τμήμα ξιφασκίας, και φέτος καταφέραμε παρά τις δυσκολίες σε οικονομικό επίπεδο, με αγάπη και μεράκι να πραγματοποιηθούν τα ΑΝΔΡΟΓΕΙΑ 2017 με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Ευχόμαστε επιτυχία σε όλους τους αθλητές, σε όλες τις αποστολές καλή παραμονή και καλούμε τους συμπολίτες μας με την παρουσία τους να στηρίξουν τους αγώνες».

Η Μαρία Βισκαδούρου, γενική γραμματέας της Γυμναστικής Ένωσης Ηρακλείου πρόσθεσε: «Οι αγώνες αυτοί διεξάγονται για 13η συνεχή χρονιά και πλέον έχουν γίνει θεσμός για την πόλη του Ηρακλείου, για την Κρήτη. Είμαστε υπερήφανοι γιατί, η ομοσπονδία αναγνώρισε την σπουδαιότητα των αγώνων και αποφάσισε τα δυο τελευταία χρόνια να ενταχθούν στο επίσημο καλεντάρι και να γίνουν βαθμολογούμενοι αγώνες».

Ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης σχολίασε: «Ως δήμος Ηρακλείου μαζί με την Περιφέρεια Κρήτης είμαστε αρωγοί σε αυτές τις προσπάθειες, έχουμε αποδείξει ότι είμαστε παρόντες σε θέματα μαζικής άθλησης, στηρίζουμε το άθλημα της ξιφασκίας που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Κρήτη και πραγματικά η ΓΕΗ το έχει αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο τα τελευταία χρόνια».

                      Το πρόγραμμα

•      Επιδείξεις ξιφασκίας Πλατεία Ελευθερίας.   

Πέμπτη (17.00-21.00)-Παρασκευή (09.00-13.00) 18-19/5/ 2017

•      Ημερίδα με θέμα την Ξιφασκία -     Ξενοδοχείο GALAXY                                                                                                                         Συντονιστής : κ.Γιάννης Κρέης -Μέλος Δ.Σ. Γ.Ε.Η. ,Έφορος τμήματος Ξιφασκίας.   

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Προπονητικός σχεδιασμός:

Ομιλητής :   Χαρίλαος Τσολάκη- Γενικός Γραμματέας Ε.Ο.Ξ., Καθηγητής Τ.Ε.Φ.Α.Α. -Συγγραφέας   

"Βασικοί κανονισμοί διαιτησίας Ξιφασκίας":                                                              Ομιλητής : Ανδρέας Δουβής- Διεθνής Κριτής-Αντιπρόεδρος ΠΑ.ΣΥ.Π.Κ.Ο

"Γιατί ένα παιδί να ξεκινήσει Ξιφασκία.":                                                                                                                                                                                                                                                      Ομιλητής :   Μάριος Γιακουμάτος-Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ξιφασκίας, μέλος της Εθνικής Ομάδας Ελλάδας, Αθλητής της Γ.Ε.Η.  

* Θα ακολουθήσουν βραβεύσεις...

Σάββατο  20/05/2017  

                                                                                                                                                  Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου "Δύο Αοράκια"

•      Επίσημοι Βαθμολογούμενοι Πανελλήνιοι Αγώνες Ξιφασκίας στη Σπάθη Ανδρών-Γυναικών. Ώρα έναρξης 9:30    

Aγώνες ανάπτυξης στη Σπάθη Παμπαίδων-Παγκορασίδων. Ώρα έναρξης 17:00.

                           .                                                                                                                                                              Κυριακή 21/5/2017  

                                                                                                                                                       Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου "Δύο Αοράκια".

•      Φιλικοί Αγώνες Ξιφασκίας στο Ξίφος Μονομαχίας Ανδρών - Γυναικών. Ώρα έναρξης 9:00   

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News