default-image

Η επιστολή-παραίτησης του Καλφόγλου

Ποδόσφαιρο
Η επιστολή-παραίτησης του Καλφόγλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη δημοσιότητα δόθηκε η επιστολή-παραίτησης του Γιώργου Καλφόγλου από την ελληνική διαιτησία μετά το λάθος που έκανε στον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

Αναλυτικά, η επιστολή αναφέρει:

«Έπειτα από 16 χρόνια στην διαιτησία, από τα οποία τα 3 στην Δ-Γ ΕΘΝΙΚΗ, τα  5 στην Β ΕΘΝΙΚΗ και τα τελευταία 5 στην ανώτερη κατηγορία ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ, νομίζω ότι ήλθε το πλήρωμα του χρόνου, δυστυχώς ύστερα από ένα στιγμιαίο και πέρα για πέρα ανθρώπινο λάθος μου, που έμελλε να στιγματίσει και διαιτητικά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, αλλά και μένα προσωπικά, αφού από αυτό κρίθηκε το αποτέλεσμα του αγώνα.

Το κυνηγητό αλλά και οι ύβρεις που δέχθηκα από ορισμένους κριτές -παντογνώστες, χωρίς πολλοί από αυτούς να γνωρίζουν τις πραγματικές δυσκολίες που παρουσιάζει η θέση του επόπτη γραμμών - βοηθού διαιτητή  (χαρακτηριστικά αναφέρω ότι ο Βοηθός δεν έχει βοηθό), με αναγκάζουν να δηλώσω, με ανάμεικτα είναι αλήθεια συναισθήματα, την παραίτησή μου από τις επόμενες αξιολογήσεις. Και αυτό όχι γιατί νιώθω ένοχος για κάτι, ή για όσα υπονοούν ορισμένοι κακόπιστοι διαβολείς, με σκοπό να σπιλώσουν το όνομά μου , αντίθετα είμαι καθαρός και έχω καθαρή την συνείδησή μου. Απλά γιατί πιστεύω ότι σε αυτό τον τόπο πρέπει κάποιοι να παραιτούνται, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για τα λάθη τους, για λόγους ευθιξίας και εντιμότητας.

Με την ευκαιρία μέσα από την επιστολή μου θα ήθελα και πάλι να ζητήσω δημόσια συγνώμη από τον φίλαθλο κόσμο, για το ένα και μοναδικό σοβαρό λάθος μου στην Μεγάλη Κατηγορία  και λόγω της συγκυρίας του τελικού, στην πενταετή διαιτητική μου καριέρα στην κατηγορία αυτή, όπως επίσης και τυχόν άλλα  λάθη μου, μικρότερης ή μεγαλύτερης βαρύτητας, που ίσως διέπραξα σε όλη την διαιτητική μου πορεία  Έχω βαθιά συναίσθηση ότι στενοχώρησα τους φίλους της ΑΕΚ με το λάθος μου αυτό, στερώντας στην αγαπημένη τους ομάδα την πιθανότητα να διεκδικήσει το κύπελλο, διαβεβαιώνοντάς τους για μία άλλη φορά ότι δεν υπήρξε καμία πρόθεση από μένα για κάτι τέτοιο.

Για όσους με ξέρουν είμαι βέβαιος ότι πιστεύουν στην ηθική μου ακεραιότητα και την εντιμότητά μου, οι φίλοι και συγχωριανοί μου, οι συνάδελφοί μου, οι παρατηρητές με τους οποίους συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια, η συντριπτική πλειοψηφία του ποδοσφαιρικού και όχι μόνο κόσμου στην Θεσπρωτία. Υπενθυμίζω μόνο το αυτονόητο, πως και ο διαιτητής είναι άνθρωπος, και όπως κάθε εμπλεκόμενος με τον αθλητισμό (αθλητές , προπονητές, φροντιστές κλπ), μπορεί να κάνει λάθος. Ο μόνος που δεν κάνει λάθος είναι αυτός που κάθεται στον καναπέ, βλέπει τις φάσεις με κάθε τεχνικό μέσο και πολλαπλά και κρίνει εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς! Φεύγω γεμάτος αναμνήσεις από το ποδόσφαιρο, με μία πικρή όμως γεύση για τον τρόπο  που αποχωρώ.

Δεν ήθελα να φύγω έτσι. Η ζωή όμως συνεχίζεται. Στο ισοζύγιο της παρουσίας μου οι γλυκές αναμνήσεις επικρατούν των κακών και πικρών στιγμών. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τους φίλους μου, που με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια  και με στηρίζουν και στις τωρινές δύσκολες προσωπικές στιγμές. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Πρόεδρο της ΕΠΣ Θεσπρωτίας Ιωάννη Παππά, ευχόμενος εγκάρδια κάθε επιτυχία, όσους συμμετείχαν στα ΔΣ ΕΠΣ αυτά τα χρόνια, που και με την δική τους στήριξη  πέτυχα όσα προαναφέρω, τον Αρχιδιαιτητή ΕΠΣ Θεσπρωτίας κ. Νίκο Αθανασίου, που έχει εκτελέσει σπουδαίο έργο από την θέση του αυτή, το προσωπικό της ΕΠΟ για την άψογη συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια, τα τοπικά σωματεία που αμέσως  δήλωσαν την συμπαράστασή τους στο πρόσωπό μου, είτε με ανακοινώσεις τους είτε προσωπικά, με λόγια αγάπης και ειλικρινούς συμπαράστασης.

Τέλος ευχαριστώ και τις εκάστοτε ΚΕΔ ΕΠΟ, οι οποίες με εμπιστεύτηκαν και με τις οποίες συνεργάστηκα άψογα, ιδιαίτερα δε την παρούσα ΚΕΔ που μου έδειξε εμπιστοσύνη , αναγνωρίζοντας την πορεία μου όλα αυτά τα χρόνια  και ορίζοντάς με ως βοηθό διαιτητή στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Εύχομαι σε καθένα τους προσωπική και οικογενειακή υγεία.

ΜΕ ΤΙΜΗ

ΚΑΛΦΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ -ΒΟΗΘΟΣ SUPER LEAGUE».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News