default-image

Στο Μαρτινέγκο πανηγύρισε την άνοδο η ΑΕΚ (vid)

Ποδόσφαιρο
Στο Μαρτινέγκο πανηγύρισε την άνοδο η ΑΕΚ (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον Κατσαμπά πήγε το τρίτο εισιτήριο ανόδου από την Α2 στην Α1 ΕΠΣΗ, με την ΑΕΚ να περνά νικηφόρα με 1-2 από το Μαρτινέγκο απέναντι στους Νέους Εργοτέλη, στον τελικό των play off. H AEK πέτυχε ουσιαστικά έναν άθλο στα play off καθώς μετά το «διπλό» στην Αγία Βαρβάρα στην πρώτη φάση, «έσπασε» και την έδρα των Νέων Εργοτέλη και πανηγύρισε μια τεράστια επιτυχία.

Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο είχε προηγηθεί μια έντονη εβδομάδα, λόγω των ανακοινώσεων των δύο ομάδων αναφορικά με τον ορισμό του, ενώ το Μαρτινέγκο ήταν κατάμεστο από φίλαθλους που ήθελαν να παρακολουθήσουν αυτή την μάχη ανόδου. Εκείνοι που χαμογέλασαν ήταν οι φίλοι της ΑΕΚ από τον Κατσαμπά ενώ μετά τη λήξη της αναμέτρησης αρκετοί από αυτούς μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και έγιναν ένα κουβάρι με τους παίκτες, τη διοίκηση και την τεχνική ηγεσία, ανάβοντας καπνογόνα και πανηγυρίζοντας, ενώ στη συνέχεια το πανηγυρικό κλίμα μεταφέρθηκε και στο προάστιο του Κατσαμπά.

Το παιχνίδι ουσιαστικά έγειρε προς την πλευρά της ΑΕΚ κυρίως λόγω της εμπειρίας και της αποφασιστικότητας που έδειξε ενώ από την άλλη πλευρά οι Νέοι Εργοτέλη «πλήρωσαν» τα λάθη και το άγχος που ήταν φανερό.

Ίσως η κρισιμότερη φάση του παιχνιδιού ήταν αυτή που έγινε πρώτη! Στο 8' υπήρξε μια διεκδίκηση της μπάλας ανάμεσα σε Σιδηρόπουλο και Ιατρούδη, με τον παίκτη των Νέων Εργοτέλη να βρίσκεται στο έδαφος και τον διαιτητή Φουκάκη να δίνει πέναλτι εν μέσω έντονων διαμαρτυριών. Ο Μαστορίδης όμως απέκρουσε με τα πόδια (!) τη μπάλα και κράτησε το 0-0. Η ΑΕΚ πήρε ψυχολογία από το χαμένο πέναλτι των γηπεδούχων και προηγήθηκε στο 18'.

Αρχικά, μετά από λάθος του Μπλεμένου, έκλεψε ο Μηλάκης και έβαλε τη μπάλα στην περιοχή, ο Σαβουϊδάκης απομάκρυνε προσωρινά, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Μιφτάρι και επωφελήθηκε ο Καραδινός που την «έσπρωξε» στα δίχτυα κάνοντας το 0-1.

Στο 38' η ΑΕΚ έφτασε και στο 0-2, αλλά το γκολ ακυρώθηκε υπό τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων και πάλι. Ο Σημιανάκης εκτέλεσε φάουλ και ο Καραφωτιάς σκόραρε με κεφαλιά αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Μετά το 40' οι γηπεδούχοι ανέβασαν κατά πολύ τον ρυθμό τους και πάλι χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες. Στο 41' μετά από παράλληλη του Λούσι, ο Μαυροματίδης δεν κατάφερε να σκοράρει με προβολή, ενώ ένα λεπτό αργότερα μετά από σέντρα του Μυφτάρι, ο Κατσούρι με κεφαλιά αστόχησε.

Στο 43' πολύ καλό σουτ του Μαυροματίδη, πέρασε ελάχιστα άουτ και στο 45' η μεγαλύτερη ευκαιρία στο παιχνίδι με τον Κατσούρι να κάνει τη σέντρα, ο Κουτσογιαννάκης με κεφαλιά απείλησε όμως κόντραρε η μπάλα και πέρασε κόρνερ, ενώ στην εκτέλεση του από τον Κατσούρι, ο Μαυροματίδης έκανε τη προβολή όμως απομάκρυναν οι αμυντικοί της ΑΕΚ πάνω απ'την γραμμή!

Στο δεύτερο μέρος, ο Εργοτέλης προσπάθησε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, στο 52? βέβαια η ΑΕΚ απείλησε πρώτη με τον Πρίφτη να συγκίνει προς τα μέσα και να σουτάρει με το αριστερό αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Γιαπετζάκης αστόχησε με κεφαλιά. Στο 62? μετά από ωραία συνεργασία των ποδοσφαιριστών των Νέων Εργοτέλη, ο Κατσούρι λίγο έξω από τη περιοχή, πλάσαρε άουτ και στο 71? η ομάδα του Κατσαμπά διπλασίασε τα τέρματα της με τον Πρίφτη με διαγώνιο σουτ να κάνει το 0-2.

Στο 84? νέα ευκαιρία για τους Νέους Εργοτέλη με τον Μαυροματίδη να σουτάρει έξω από τη περιοχή, απέκρουσε με διπλή προσπάθεια ο Μαστορίδης, ενώ δύο λεπτά αργότερα και πάλι ο Μαυροματίδης ανάγκασε τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ σε σπουδαία επέμβαση. Στο φινάλε οι Νέοι Εργοτέλη μείωσαν σε 1-2 με τον Σαϊτάκη ο οποίος πρόλαβε την έξοδο του Μαστορίδη και πλάσαρε εύστοχα.

Νέοι Εργοτέλη: Σαβουϊδάκης, Λούσι, Μπλεμένος (61? Μαυροειδής), Γιαπετζάκης, Μυφτάρι(85? Καλαΐτζάκης), Ψαλιδάκης, Σεραφειμίδης(61? Σαϊτάκης), Ιατρούδης, Μαυροματίδης, Κατσούρι, Κουτσογιαννάκης.

ΑΕΚ: Μαστορίδης, Ανδρεαδάκης, Σιδηρόπουλος, Συμιανάκης, Μηλάκης, Καραφωτιάς, Καρανδινός(85? Καζάκος), Ζηρδέλης, Ποντίκαλης(64? Παπαδάκης), Περιβολάρης, Αφενδόπουλος(44' λ.τ. Πρίφτης).

Οι αγώνες κατάταξης

Παράλληλα με τους τελικούς της Α2 ΕΠΣΗ, το σαββατοκύριακο έγιναν και δύο αγώνες κατάταξης. Στα play off, η Αγία Βαρβάρα επικράτησε με 4-2 του Κεραυνού και τερμάτισε 5η ενώ η ομάδα του Ατσαλένιου έμεινε στην 6η θέση. Όσον αφορά τα Play Out, ο Δωριέας και ο Ραύκος έχοντας επιτύχει το στόχο της σωτηρίας, έπαιξαν χωρίς άγχος, με την ομάδα του Αγίου Μύρωνα να επικρατεί 1-2 και να τερματίζει 9η στην βαθμολογία ενώ στην 10η θέση τερμάτισε ο Δωριέας.

Μετά απο... θρίλερ σώθηκε ο ΑΟ Καμινίων

Ακατάλληλος για καρδιακούς ήταν ο τελικός παραμονής στα play out της Α2 ΕΠΣΗ χθες στα Καλέσα, με τον ΑΟ Καμινίων να επικρατεί με 5-4 στα πέναλτι και να διατηρείται στην κατηγορία ενώ ο ηττημένος Μαραθώνας υποβιβάστηκε στην Β' ΕΠΣΗ. Το παιχνίδι ήταν γκραν-γκινιόλ με την κανονική διάρκεια να ολοκληρώνεται 2-2 και την παράταση 3-3! Το 0-1 έκανε στο 25' ο Κλαπάκης.

Ο Μαραθώνας ισοφάρισε στο β' ημίχρονο με τον Νταντουτάκη, εκ νέου προβάδισμα στον ΑΟΚ έδωσε ο Αδαμάκης αλλά ο Αναστασάκης ισοφάρισε 2-2 για τον Μαραθώνα και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Ο Μαραθώνας βρέθηκε αγκαλιά με τη νίκη καθώς ο Ρογδιανάκης του έδωσε προβάδισμα 3-2 όμως στις καθυστερήσεις της παράτασης ο Κλαπάκης έκανε το 3-3 και έστειλε το ματς στα πέναλτι.

Πάντως ήταν έντονες οι διαμαρτυρίες των γηπεδούχων προς τον διαιτητή Μάριο Βισκαδούρο, υποστηρίζοντας ότι κράτησε υπερβολικές καθυστερήσεις. Στη διαδικασία των πέναλτι, ο ΑΟ Καμινίων επικράτησε με 4-5 και κέρδισε παράλληλα την παραμονή στην κατηγορία! Στην 1η εκτέλεση για τον Μαραθώνα, ο Σφακιανάκης "νικήθηκε" από τον Μάνο Κασσωτάκη, με τον ΑΟΚ να παίρνει το προβάδισμα και στο φινάλε των εκτελέσεων, ο Μαυρομάτης έκανε το 4-5 και χάρισε τη νίκη και την παραμονή στον ΑΟΚ!

Πρωταθλητής ο Ελλάνιος, ποιοί ανεβαίνουν

Έβγαλε πρωταθλητή αλλά ξεκαθάρισε οριστικά και την προνομιούχο τετράδα της ανόδου η 29η και προτελευταία αγωνιστική της Γ' ΕΠΣΗ. Ο Ελλάνιος Δαίδαλος επικράτησε με 1-3 απέναντι στις Γωνιές και κατέκτησε το πρωτάθλημα, συνδυάζοντας ιδανικά την επιστροφή του στην Β' ΕΠΣΗ.

Τον Ελλάνιο Δαίδαλο ακολουθούν στην άνοδο, πέρα από το Μαρτινέγκο που είχε εξασφαλίσει την 2η θέση, η Ρόκα και το Ίνι που εξασφαλίστηκαν στην προνομιούχο τετράδα μετά τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής...

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (29η)

ΚΟΥΝΑΒΟΙ - Ν. ΑΣΤΕΡΑ Μ.      0-0

ΤΗΓΑΝΙΤΗΣ - ΠΗΓΑΪΔΑΚΙΑ      2-1

ΧΕΙΜΑΡΟΣ - ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ      1-2

ΓΩΝΙΕΣ - ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΔΑΙΔΑΛΟΣ      1-3

ΙΝΙ - ΜΑΡΤΙΝΕΓΚΟ      2-1

ΘΕΡΙΣΟΣ 1978 - ΠΟΤΑΜΙΕΣ      4-2

Π.Ο. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΠΑΤΟΥΧΑΣ      2-2

Ρεπό: ΡΟΚΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΔΑΙΔΑΛΟΣ      61

6.Ν.ΑΣΤΕΡΑ Μ.      47

8.ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ      33

9.ΘΕΡΙΣΟΣ 1978      33

10.Π.Ο. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ      31

11.ΧΕΙΜΑΡΟΣ       30

Η ΕΠΟΜΕΝΗ (30η)

Ν.ΑΣΤΕΡΑ Μ. - ΤΗΓΑΝΙΤΗΣ      

ΡΟΚΑ - ΧΕΙΜΑΡΟΣ             

ΠΗΓΑΪΔΑΚΙΑ - ΓΩΝΙΕΣ            

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΙΝΙ            

ΕΛΛ. ΔΑΙΔΑΛΟΣ - ΘΕΡΙΣΟΣ 1978      

ΜΑΡΤΙΝΕΓΚΟ - Π.Ο. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ      

ΠΟΤΑΜΙΕΣ - ΠΑΤΟΥΧΑΣ            

Ρεπό: ΚΟΥΝΑΒΟΙ

Ρεπορτάζ: Μανόλης Βαρδαλαχάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News