default-image

Η τιμή της νίκης στο ΟΦΗ - Άρης και η Κυριακή στα Ζωνιανά

Ποδόσφαιρο
Η τιμή της νίκης στο ΟΦΗ - Άρης και η Κυριακή στα Ζωνιανά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΟΦΗ έχει το μόνιμο κίνητρο που υπαγορεύεται από τη «φύση» του, να στοχεύει τη νίκη σε κάθε ματς. Με τον Άρη, μπαίνουν τα ειδικά. Είναι ντέρμπι και ο ΟΦΗ θέλει να κλείσει τη χρονιά έχοντας νικήσει έναν αντίπαλο «εξάδας».

Συνάμα έχει σημασία η τελική κατάταξη στον βαθμολογικό πίνακα τουλάχιστον, ως επιβράβευση των κόπων. Ήδη τα Τρίκαλα είναι κάτοχοι της 4ης θέσης, δύο βαθμούς μπροστά από τον ΟΦΗ, έχοντας κάνει καλύτερο ρεκόρ.

Το ότι ο ΟΦΗ δεν έχει κερδίσει ντέρμπι οφείλεται και στην αδυναμία του σε ορισμένα ματς και στη διαιτησία σε άλλα. Στον πρώτο γύρο π.χ. στο «Βικελίδης» ο ΟΦΗ δικαιούταν κάτι περισσότερο από την ισοπαλία, παίζοντας τον Άρη στο μισό γήπεδο, ενώ με τον Απόλλωνα… "Γιάννης Παπαδόπουλος".

Ο Άρης είναι η μοναδική ομάδα που μπορεί βαθμολογικά να κοντράρει τη Λαμία, αφού οι έξι βαθμοί που τους χωρίζουν, έχουν και τη σημείωση ότι ο Άρης έχει τη Λαμία στην έδρα του, την επόμενη αγωνιστική.

Πάντως δεν έχει και τόσο φερ πλέι το πρόγραμμα της Football League, αφού ο Άρης παίζει Σάββατο και την Κυριακή γίνεται το ντέρμπι Λαμίας - Απόλλωνα. Σε νίκη του ΟΦΗ τα «προνομιούχα» εισιτήρια κλείνουν και η Λαμία θα έχει το αβαντάζ ακόμη κι αν ηττηθεί την επόμενη μέρα από τον πρωτοπόρο. Θεωρητικά σε νίκη του Άρη στο Ηράκλειο, το Λαμία - Απόλλων, αλλάζει τις εγκεφαλικές του συντεταγμένες...

Πολύ κόσμος ετοιμάζεται να πάει την Κυριακή στα Ζωνιανά με τον Εργοτέλη, αφού ο αγώνας με τον Ερμή αποτελεί το ένα καθοριστικό πέρασμα τίτλου και επιστροφής και του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου πιο δυναμικά στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.Το μέγα αβαντάζ του Εργοτέλη, πέραν από τον αγωνιστικό του εαυτό, είναι ότι έχει μετά την κατάληψη της κορυφής όλο το αγωνιστικό του πεδίο στην Κρήτη.

Ο Ερμής και οι Ζωνιανοί είναι φιλόξενοι προς όλους. Το ίδιο αναμένεται να κάνουν και με τον Εργοτέλη την Κυριακή, με τον οποίο θα είναι αντίπαλοι στο γήπεδο για 90 λεπτά.

Οι παίκτες του Εργοτέλη που έχουν φορέσει τη φανέλα του Ερμή και γνωρίζουν τους ανθρώπους στα Ζωνιανά, περιμένουν διακαώς να γευθούν το εξαιρετικό τυρί του μόνιμου χορηγού της ομάδας του «Κόρακα», όπως είναι γνωστός ακόμη και στην Αθήνα ο ποδοσφαιρόφιλος Μανώλης Κάββαλος!

Το έλα να δεις, μετά την γκάφα. Τόσο θόρυβος, τόσες δηλώσεις και να μην έχει αναδρομική ισχύ... η τροπολογία για Σαββίδη!

Γιατί επιμένουν να τονίζουν ότι η υποψηφιότητα Γραμμένου στις εκλογές της ΕΠΟ όταν αυτές γίνουν, το πιθανότερο είναι να μην ισχύει; Οι εκλογές πάντως θα γίνουν σύντομα, απλούστατα για FIFA και UEFA, έχουν βρει τον μπελά τους καθώς τους επικαλούνται, για κάθε "παραστράτημα" των... ημεδαπών «Προσωρινών».

Χαίρε Ηρόδοτε!!!

Στ. Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News