default-image

Τελικά ευτυχώς, μακριά από τους "βανδαλισμούς"

Ποδόσφαιρο
Τελικά ευτυχώς, μακριά από τους "βανδαλισμούς"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελικά, ευτυχώς που δεν έγινε στο Ηράκλειο ο τελικός του κυπέλλου, όσο κι αν διέθετε τις κατάλληλες υποδομές και την τεχνογνωσία διοργάνωσης μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων στο Παγκρήτιο.

Η τοξικότητα που αποκαλύφθηκε στο Πανθεσσαλικό, μέσα από τα γεγονότα ντροπής στους γύρο χώρους, αλλά και μέσα στο γήπεδο με τον κ. Καλφόγλου, σίγουρα θα ήταν στοιχεία που θα αναδεικνύονταν και εδώ. Το περιβάλλον στο ελληνικό ποδόσφαιρο με όλο αυτό το μίγμα Πολιτείας και «Πόλων», είναι από τη φύση του εκρηκτικό και ένας αγώνας ποικίλων εντάσεων, δεν μπορεί να αποτελεί πολιτισμικό γεγονός για μια κοινωνία.

Ήμασταν ίσως οι μόνοι, όταν σε άρθρο μας, που δημοσιεύεται από τις 19 Απριλίου με τίτλο «Η… άλλη πλευρά ενός τελικού στο Παγκρήτιο», είχαμε αναδείξει τον έντονο προβληματισμό από την κατάσταση που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την εμπειρία του τελικού Ολυμπιακός-ΑΕΚ, το 2006 στο Παγκρήτιο. Τότε που οι οπαδοί είχαν σπάσει όλες τις τουαλέτες από την ανατολική πλευρά, ενώ μετά προκάλεσαν ζημιές 100.000 ευρώ στο πλοίο «Ιεράπετρα»…

Αν ο τελικός είχε δοθεί στο Παγκρήτιο, φυσικά δεν θα υπήρχαν τα οργανωτικά προβλήματα π.χ. με τις αριθμήσεις θέσεων, την ηλεκτρονική είσοδο  ελέγχου με τα τουρνικέ, τις κάμερες ασφαλείας, τις τουαλέτες και άλλα, αφού εδώ υπάρχουν, ενώ στο Πανθεσσαλικό δεν υπήρχαν ούτε για δείγμα. Το Ηράκλειο έχει διοργανώσει πολλά μεγάλα παιγνίδια και διαθέτει ασύγκριτη τεχνογνωσία και εμπειρία είτε σε επίπεδο στελεχών Σταδίου, είτε σε επίπεδο ΕΠΣΗ, αλλά και σε επίπεδο Αστυνομίας.

Σε κάθε περίπτωση όμως λόγω των εντάσεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το κλίμα που δημιουργούν οι "στρατοί" των "μεγάλων", κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υπήρχαν -κατά τη γνώμη μας- έκτροπα.

Η έμπειρια του 2006, αν εξετασθεί με αναγωγή των συνθηκών στο 2017, με τη φάση των "Big4" και την "κομματοποίηση" ηγετών μεγάλων ΠΑΕ και με βοηθό Καλφόγλου... οδηγεί στην εκτίμηση ότι τα έκτροπα από τους δύο "στρατούς" θα ήταν αναπόφευκτα και εδώ με κίνδυνο να την πληρώσουν και τα καράβια...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News