Αθλητισμός

Με Ισραήλ και Μ. Βρετανία η Εθνική στο δρόμο για την Κίνα

Το Ισραήλ, η Μεγάλη Βρετανία και μία ομάδα που θα προκύψει τον Αύγουστο θα είναι αντίπαλοι της Εθνικής στην πρώτη προκριματική φάση για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα γίνει το 2019 στην Κίνα.

Βατά εμπόδια θα έχει στην πρώτη προκριματική φάση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 η Εθνική. Στην κλήρωση που έγινε στην Γκουανγκζού στο δρόμο της βρέθηκαν Ισραήλ και Μεγάλη Βρετανία, ενώ μία ακόμη ομάδα θα προκύψει τον Αύγουστο (2-19/8) από τους αγώνες πρόκρισης για τις οκτώ τελευταίες θέσεις των προκριματικών (υποψήφιες οι Σλοβακία, Σουηδία, Βοσνία, Αρμενία, Αλβανία, Αυστρία, Ολλανδία, Κόσσοβο, ΠΓΔΜ, Εσθονία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Λευκορωσία).

Βάσει του νέου συστήματος, από τα έξι ματς που θα γίνουν (κάθε ομάδα θα αντιμετωπίσει την άλλη εντός κι εκτός έδρας) οι τρεις πρώτες ομάδες περνούν στη δεύτερη φάση των προκριματικών, όπου δημιουργούνται τέσσερα γκρουπ των έξι μεταφέροντας τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου. Εκεί κάθε ομάδα θα δώσει ακόμη έξι ματς (δεν θα αντιμετωπίσει ξανά τις ομάδες που συνάντησε στον πρώτο γύρο και προκρίθηκαν) και στο τέλος της διαδικασίας οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε γκρουπ περνούν στα τελικά, συνολικά δηλαδή δώδεκα από όλη την Ευρώπη.

Οι αγώνες της πρώτης προκριματικής φάσης των ομίλων θα γίνουν σε τρία «παράθυρα», που θα περιλαμβάνουν δύο αγώνες το καθένα: το Νοέμβριο του 2017, τον Φεβρουάριο του 2018 και τον Ιούνιο του 2018. Οι αγώνες της δεύτερης προκριματικής φάσης των ομίλων θα γίνουν επίσης σε τρία «παράθυρα» με δύο αγώνες έκαστο: Σεπτέμβριο του 2018, Νοέμβριο του 2018 και Φεβρουάριο του 2019.

1ος Όμιλος: Ισπανία, Σλοβενία, Μαυροβούνιο, Χ2

2ος Όμιλος: Λετονία, Τουρκία, Ουκρανία, Χ1

3ος Όμιλος: Λιθουανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Χ2

4ος Όμιλος: Ιταλία, Κροατία, Ρουμανία, Χ1

5ος Όμιλος: Γαλλία, Ρωσία, Βέλγιο, Χ2

6ος Όμιλος: Τσεχία, Φινλανδία, Ισλανδία, Χ1

7ος Όμιλος: Σερβία, Γεωργία, Γερμανία, Χ2

8ος Όμιλος: Ελλάδα, Ισραήλ, Μ. Βρετανία, Χ1

Στο περιθώριο της κλήρωσης παρουσιάστηκε και το νέο τρόπαιο της διοργάνωσης:

Πηγή: sportfm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια