default-image

Τρεις αγώνες και ρίχνει αυλαία ο Μπολτ

Σπορ
Τρεις αγώνες και ρίχνει αυλαία ο Μπολτ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρεις μήνες έχουν απομείνει μέχρι να ολοκληρωθεί μία από τις μεγαλύτερες καριέρες αθλητές στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού. Τρεις μήνες και τρεις αγώνες για τον Γιουσέιν Μπολτ που ετοιμάζεται να πει, ίσως το πιο στενάχωρο «αντίο» στην ιστορία του στίβου.

Ο Τζαμαϊκανός σούπερ σταρ αποκάλυψε το πρόγραμμα του πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου όπου θα αγωνίστεί σίγουρα στα 100μ. και τα 4Χ100μ. αποκλείοντας για ακόμα μία φορά την πιθανότητα να καθίσει στους βατήρες για τα 200μ. Ο Μπολτ θα τρέξει τον τελευταίο του αγώνα μπροστά στο κοινό του στην Τζαμάικα στις 10 Ιουνίου στο Κίνγκστον και το μίτινγκ Racers που διοργανώνει ο προπονητής του, Γκλεν Μιλς.

 Στη συνέχεια θα τρέξει στην αγαπημένη του Οστράβα στις 28 Ιουνίου για να καταλήξει στο Λονδίνου όπου στις 5 Αυγούστου θα τρέξει στα 100μ. και στις 12 του ίδιου μήνα θα αγωνιστεί για τελευταία φορά στην καριέρα του, τρέχοντας στη σκυτάλη 4Χ100μ. Υπάρχει μία μικρή πιθανότητα πριν από το παγκόσμιο να τρέξει σε ένα ακόμα μίτινγκ αλλά αυτό θα αποφασίστεί τον Ιούλιο.

Ο Μπολτ τόνισε ότι ποτέ ότι ποτέ δεν έχει κλάψει μετά από κάποιο αγώνα. Σε κάνενα από τα εννέα χρυσά μετάλλια που κέρδισε, ούτε στο αποτυχημένο του ντεμπούτο σε Ολυμπιακούς το 2004 στην Αθήνα όταν αποκλείστηκε λόγω τραυματισμού. Τον Αύγουστό όμως το Λονδίνο… «Ήδη έχω αρχίσει να γίνομαι συναισθηματικός. Γνωρίζοντας ότι αυτή θα είναι η τελευταία μου κούρσα μπροστά σε τόσο κόσμο, είναι κάτι που ξέρω καλά ότι θα μου λείψει μόλις αποσυρθώ. Εκείνη τη στιγμή δεν ξέρω τί θα κάνω. Δεν ξέρω τί θα πω. Ελπίζω να μην παρασυρθώ από τα συναισθήματα μου…».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC, ο Μπολτ εξήγησε και γιατί δε θέλει να τρέξει στα 200μ. «Δεν μπορώ να τα χαλάσω όλα στο τέλος. Δε θέλω να ρισκάρω την πιθανότητα να χάσω» δήλωσε ενώ έκανε και αναφορά στους αντιπάλους του στα 100μ. «Ο Ντε Γκρας είναι πολύ καλός και απο την αρχή έδειξε δυνατός. Εγώ θα περιμένω όμως μέχρι τον Ιούνιο όταν και διεξάγονται τα τράιαλς σε ΗΠΑ και Τζαμάικα για να έχω μια καλή εικόνα για το ποιος είναι ο… επικίνδυνος. Περισσότερο όμως ανησυχεί για τα 4Χ100μ.

«Δεν έχω καμία ανησυχία όσον αφορά στο ατομικό μου αγώνισμα γιατί έχω την ικανότητα και ξέρω πως όταν πρέπει θα είμαι έτοιμος. Για τη σκυτάλη όμως δεν το κρύβω ότι ανησυχώ» δήλωσε καθώς στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε στις Μπαχάμες, η ομάδα του έριξε τη σκυτάλη και ακυρώθηκε.

Πηγή: sportsfeed.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News