default-image

Χρυσές οι Αρμάου και Κουργιαντάκη στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο

Σπορ
Χρυσές οι Αρμάου και Κουργιαντάκη στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Εθνική μας ομάδα στο αγώνισμα των Highlight στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Συγχρονισμένης κολύμβησης, που γίνεται στο Κούνεο της Ιταλίας.

Με την Μαριλένα Αρμάου (ΚΟΗ) και την Όλγα Κουργιαντάκη (ΝΟΧ) βασικά στελέχη στη μεγάλη αυτή επιτυχία, η Εθνική μας έδειξε ότι έχει παρόν και μέλλον. Μάλιστα αυτό ήταν το δεύτερο μετάλλιο για την Αρμάου μέσα στη μέρα καθώς είχε προηγηθεί το χάλκινο στο τεχνικό ομαδικού.

Εκτός από τις δύο αθλήτριες από την Κρήτη το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν και οι Ιφιγένεια Δίπλα, Βαλεντίνα Φαραντούρη, Βασιλική Κοφίδη, Σοφία Μαλκογεώργου, Εβελίνα Παπάζογλου, Σοφία Σαραντίδη, Άννα Μαρία Ταξοπούλου και Αθανασία Τσόλα.

Τα δέκα κορίτσια  εκτέλεσαν με χάρη και αρμονία το πρόγραμμά τους και βαθμολογήθηκαν με 85,9000 βαθμούς, που τις ανέβασαν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου και τις έφεραν να ακούν περήφανες τον εθνικό μας ύμνο.

Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Ιταλία με 84,5667 β. και το χάλκινο η Τσεχία με 75,5333 β. σε έναν αγώνα που μετείχαν αυτές οι τρεις ομάδες.

ΤΕΤΑΡΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΝΤΟΥΕΤΟΥ ΟΙ ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΗ - ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ

Λίγο νωρίτερα, εξάλλου, αγωνίστηκαν στον προκριματικό του ελεύθερου προγράμματος στο Ντουέτο οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου (που είχαν πάρει χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του Τεχνικού Ντουέτου). Βαθμολογήθηκαν με 86,4000 β. και πέρασαν ως 4ες στον τελικό που θα γίνει την Κυριακή (7/5). Την 1η θέση πήραν οι Ισπανίδες Καρμπονέλ - Ραμίρεζ με 92,3000 β., τη 2η οι Ιταλίδες Τσερούτι - Φέρρο με 91,3667 β. και την 3η οι Ουκρανές Φέντινα και Κοβαλένκο με 87,5333 β.

Εκτός από τον τελικό του ελεύθερου προγράμματος στο Ντουέτο, Την Κυριακή (7/5), τελευταία ημέρα των αγώνων, η Ελλάδα θα έχει συμμετοχή στους τελικούς του Κόμπο και του Ελεύθερου Μικτού Ντουέτου.

ΧΑΛΚΙΝΟ Η ΑΡΜΑΟΥ ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το απόγευμα, η Εθνική μας κατέκτησε ένα ακόμη μετάλλιο και πιο συγκεκριμένα το χάλκινο στο τεχνικό πρόγραμμα του Ομαδικού.

Βασικό στέλεχος και σε αυτό το γκρουπ που αγωνίστηκε ήταν η Μαριλένα Αρμάου, ενώ την ομάδα συμπλήρωναν οι Ιφιγένεια Δίπλα, Βαλεντίνα Φαραντούρη, Βασιλική Κοφίδη, Σοφία Μαλκογεώργου, Σοφία Σαραντίδη, Άννα Μαρία Ταξοπούλου, Αθανασία Τσόλα, οι οποίες εκτέλεσε πολύ όμορφα το πρόγραμμά τους, βαθμολογήθηκαν με 83,5938 β. και βρέθηκε στην 3η θέση της τελικής κατάταξης του Τεχνικού Ομαδικού.

Το χρυσό μετάλλιο στο Τεχνικό Ομαδικό κατέκτησε η οικοδέσποινα Ιταλία με 90,2885 β. και το ασημένιο η Ισπανία με 87,7617 β.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News