default-image

Ίβιτς: Έχουμε αυτό που πρέπει για το Κύπελλο

Ποδόσφαιρο
Ίβιτς: Έχουμε αυτό που πρέπει για το Κύπελλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έτοιμος είναι ο ΠΑΟΚ για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί τελικά κανονικά αύριο στις 20:30 στο Πανθεσσαλικό.

Ο Βλάνταν Ίβιτς εμφανίστηκε αισιόδοξος στη συνέντευξη Τύπου επισημαίνοντας ότι η ομάδα του θα κατακτήσει το Κύπελλο. Επίσης τόνισε ότι δεν επηρεάζεται από τη δίψα του Ιβάν Σαββίδη για την κατάκτηση ενός τίτλου.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ:

Για το αν ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες ηγέτες:

"Είμαι σίγουρος ότι έχουμε. Έχουμε αποδείξει ότι έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να σηκώσουν την ομάδα στις πλάτες του. Δεν βρισκόμαστε τυχαία εδώ. Αυτοί οι παίκτες την έφεραν την ομάδα. Και πιστεύω ότι και αύριο θα αποδείξουν για άλλη μια φορά ότι έχουν αυτό που πρέπει για να κατακτήσουμε το Κύπελλο".

Για το αν υπάρχει άγχος και προσμονή για τον τελικό:

"Δεν μπορώ να πω ότι είναι άγχος. Γνωρίζουμε όλη τη σημασία που έχει για την ομάδα, την πόλη και όλους στον ΠΑΟΚ. Σίγουρα όλοι έχουμε κίνητρο και δουλέψαμε σκληρά για να φτάσουμε εδώ. Μας έχει μείνει αυτό το παιχνίδι που πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε η ομάδα που θέλει να πάρει τον τίτλο".

Για το αν νιώθει πίεση από τον Ιβάν Σαββίδη:

"Όλη τη χρονιά υπάρχει η πίεση. Τη χειριστήκαμε καλά μέχρι αυτή τη στιγμή. Δεν νομίζω ότι το αυριανό θα μου δημιουργήσει παραπάνω πίεση. Γνωρίζουμε όλοι ότι ο τελικός είναι αύριο και έφτασαν εδώ οι δύο καλύτερες ομάδες. Κίνητρο υπάρχει και από τις δύο πλευρές. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κατακτήσουμε το τρόπαιο".

Για το δυνατό σημείο της ΑΕΚ:

"Έχουμε παίξει μεταξύ μας. Γνωρίζουμε τις δυνατότητες της ΑΕΚ. Σίγουρα είναι ένα σύνολο που λειτουργεί καλά. Αν θυμάμαι καλά έχουν πάρει περισσότερους βαθμούς στο δεύτερο γύρο. Έχουν έναν προπονητή που γνωρίζει την ομάδα".

Για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί ο Αραούχο:

"Δεν είναι ο μοναδικός με καλά χαρακτηριστικά όλοι δεν είναι τυχαία εκεί. Είναι από τους πιο επικίνδυνους, έχει το εύκολο γκολ. Προετοιμαζόμαστε και βέβαια κι εμείς έχουμε καλούς παίκτες και όταν προετοιμάζεις ένα τέτοιο παιχνίδι εννοείται ότι πρέπει να δώσεις πληροφορίες για την ομάδα απέναντί σου, αλλά κι εσύ πρέπει να κάνεις το καλύτερο. Πιστεύουμε στους παίκτες μας μέχρι σήμερα και αυτό θα κάνουμε και αύριο".

Για το αν υπάρχει φαβορί:

"Οι πιθανότητες είναι 50-50. Σε έναν τελικό πιστεύω ότι μπορεί να λειτουργήσει η ομαδική δουλειά πάνω από όλα. Εξαρτάται και από τους παίκτες σε τι μέρα θα είναι. Υπάρχουν πράγματα που εμείς θέλουν να μας βγουν όπως σχεδιάζουμε".

Για το πιο δυνατό στοιχείο του ΠΑΟΚ σε σχέση με άλλους τελικούς:

"Δεν ήμουν εκεί τα προηγούμενα χρόνια και δεν μπορώ να μιλήσω για το τι δεν είχε η ομάδα. Η φετινή ομάδα έχει αρκετά καινούργια πρόσωπα από τον περασμένο Ιούνιο μέχρι σήμερα. Να φτιάξεις ένα κορμό και να δέσεις τους παίκτες δεν είναι εύκολο Αλλά όταν έχεις παίκτες με αυτά τα χαρακτηριστικά και με την ποιότητα που πιστεύουμε και με δουλειά καθημερινή η ομάδα δένεται σιγά σιγά και εμφανίζεται όπως θα ήθελα. Μέχρι τώρα σε πολλά παιχνίδια έχουμε δείξει την εικόνα που θα ήθελα. Βέβαια υπάρχουν και παιχνίδια που δεν θα έχει καλή απόδοση, αλλά στο 80% είμαι ικανοποιημένος και αυτό δίνει δύναμη στην ομάδα".

Για τα λόγια προς τους παίκτες:

"Όταν φτάνεις στον τελικό το μοναδικό που έχεις στο μυαλό είναι να κερδίσεις και ετοιμαζόμαστε γι' αυτό. Τώρα τι θα χρησιμοποιήσουμε και τι θα πούμε στους παίκτες είναι για μας".

Για τη διαιτησία:

"Δεν έχω κάτι να πω για τη διαιτησία. Πιστεύω ότι αύριο θα κερδίσει η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν μπορείς να σχεδιάσεις τι μπορεί να γίνει στα πρώτα και στα τελευταία λεπτά, γιατί εγώ θέλω να γίνει έτσι. Εννοείται ότι θα ήθελα ένα γρήγορο γκολ. Γνωρίζουμε όλοι το παιχνίδι παίζεται 90 λεπτά και κάποιες φορές βάζεις γκολ στην αρχή και κάποιες στο τέλος. Κάθε παιχνίδι πρέπει να δουλεύεις σκληρά να έχεις θέληση και πίστη για να κερδίσεις".

Για το γήπεδο:

"Δεν είχα κάποια προτίμηση για το γήπεδο. Θέλω πιστεύω ότι μέχρι αύριο θα είναι όλα καλά. Πριν αρχίσει το παιχνίδι θα είναι όλα όπως πρέπει. Να υπάρχει ασφάλεια. Ο κόσμος να έχει τις θέσεις του και να αισθάνεται ασφαλής. Να γίνει μια μεγάλη γιορτή για το ελληνικό ποδόσφαιρο, όλα να πάνε καλά".

Για το πώς θα παίξει η ομάδα του:

"Ό,τι κάναμε μέχρι σήμερα το κάναμε. Έχουν μείνει λίγες ώρες για να ολοκληρώσεις αυτό που δουλεύεις όλο το χρόνο. Οι παίκτες μου είναι προετοιμασμένοι και γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν στον αγωνιστικό χώρο".

Για το ενδεχόμενο να είναι ο τελικός το τελευταίο φετινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ:

"Δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο. Δεν μπορώ να σας πω τι θα γίνει και πώς. Υπάρχει δικαιοσύνη που θα πάρει απόφαση".

Μαλεζάς: "Ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε το όνειρό μας"

Ο Στέλιος Μαλεζάς μίλησε για το όνειρο των περισσότερων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ να κατακτήσουν το πρώτο τους Κύπελλο και τόνισε ότι δεν συνδυάζει τον αυριανό τελικό με το άνοιγμα μιας νέας εποχής τίτλων για τον Δικέφαλο. Αναλυτικά όσα είπε:

Για το γεγονός ότι οι περισσότεροι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν έχουν κατακτήσει τίτλο κι αν πιθανή κατάκτησή του Κυπέλλου σηματοδοτεί την έναρξη μιας χρυσής εποχής για τον Δικέφαλο:

"Σίγουρα δεν έχουμε έχουμε κατακτήσει κάποιο τίτλο στην καριέρα μας και είναι καλή ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε το όνειρό μας. Από εκεί και πέρα αν αυτό το Κύπελλο ξεκινήσει μια νέα εποχή δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο. Η αυριανή είναι μεγάλη μέρα και εύχομαι να πάνε όλα καλά".

Για το πώς κερδίζεται ένας τελικός, με αφορμή το μότο της ΠΑΕ  "δεν παίζουμε, κερδίζουμε":

"Δεν τα έχω καλά με τα μότο. Έχω στο μυαλό μου να κερδίσουμε το Κύπελλο, όπως και όλοι οι παίκτες. Τώρα, το πώς παίζονται ή κερδίζονται να μην το λέμε, να το δείξουμε. Ωραία είναι τα λόγια, αλλά είναι τα πιο σημαντικά τα έργα και αυτά είναι τα οποία μένουν".

Για το αν είναι επιτυχημένη η σεζόν με ενδεχόμενη κατάκτηση Κυπέλλου:

"Θα έχουμε βάλει μεγάλο λιθαράκι για να λέμε ότι είχαμε μια καλή χρονιά .Μεγάλος στόχος για την ομάδα εδώ και χρόνια. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Να δούμε και κάποια άλλα θέματα που υπάρχουν. Νομίζω εφόσον το κατακτήσουμε θα θεωρούμε τη χρονιά επιτυχημένη".

Για το αν δημιουργεί προβληματισμό το ότι η ΑΕΚ μοναδική:

"Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό είτε με τον πρώτο είτε με τον τελευταίο Μια στιγμή μπορεί να τα αλλάξει όλα. Κανείς δεν σκέφτεται το παρελθόν. Εμείς κοιτάμε το αυριανό παιχνίδι ως έναν τελικό, ως ένα παιχνίδι στο οποίο μπορούμε να κατακτήσουμε ένα τρόπαιο".

Για το αν υπάρχει άγχος για τον τελικό:

"Το σημαντικό είναι να το δούμε σαν κίνητρο και όχι να μας αγχώσει. Το θέμα είναι πως θα παρουσιαστούμε. Να είναι σαν κίνητρο".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News