default-image

Ανακοίνωση κατά Εργοτέλη και Κηφισιάς από τον Ιωνικό

Ποδόσφαιρο
Ανακοίνωση κατά Εργοτέλη και Κηφισιάς από τον Ιωνικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ομάδα της  Κηφισιάς με ανακοίνωση της χθες αποφάσισε  να δώσει τον αγώνα της Κυριακής με τον  Εργοτέλη κεκλεισμένων των θυρών,  φοβούμενη προβοκάτσια. Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση του Ιωνικού.

Η ομάδα της Νίκαιας  εξέδωσε  μακροσκελέστατη ανακοίνωσή μέσω της οποίας  εξαπολύει επίθεση  εναντίων των δύο ομάδων  ενώ παράλληλα  θέτει θέμα για το αν η ομάδα του Ηρακλείου  έχει δικαίωμα συμμετοχής στη Football League!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιωνικού:

«Με ταχύτατους και άρτια συγχρονισμένους ρυθμούς λειτουργούν τα τελευταία 24ωρα το γραφείο τύπου του Εργοτέλη με το αντίστοιχο της Κηφισιάς.

Διαβάζοντας τα λιβελογραφήματα των Κρητικών που στοχοποιούν αδιακρίτως το σύνολο της Ιωνικής οικογένειας, ήρθε να προστεθεί και η απόφαση της Κηφισιάς, που ενημερώνει για τον αγώνα Κηφισιά - Εργοτέλης ότι «θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών».

Το σωματείο των Βορείων Προαστείων θεωρώντας ότι μπορεί να λειτουργήσει ως διοργανώτρια αρχή, αποφασίζοντας και διατάζοντας, ανακοινώνει παιχνίδι «κεκλεισμένων των θυρών» γεγονός που αντιβαίνει στους κανονισμούς του ΚΑΠ.

Οφείλουμε σε αυτό το σημείο να κάνουμε δύο σημαντικές επισημάνσεις. Το παιχνίδι Ερμής Ζωνιανών - Ιωνικός στον πρώτο γύρο, παρακολούθησε σύσσωμη η ομάδα του Εργοτέλη μαζί με τον πρόεδρό τους, ενώ στο παιχνίδι Ατσαλένιος - Ιωνικός -σύμφωνα με μαρτυρίες των ανθρώπων του Ατσαλένιου- στο γήπεδο βρέθηκαν φίλαθλοι του Εργοτέλη, οι οποίοι μάλιστα προσπάθησαν να δημιουργήσουν και επεισόδιο στην κερκίδα.

Ωστόσο ο Ιωνικός, δεν έθιξε ποτέ τα παραπάνω συμβάντα θέλοντας να αποφύγει τα μονοπάτια γραφικότητας που διαβαίνουν άλλοι.

Μετά τα τελευταία γεγονότα διερωτάται εύλογα πλέον ο καθένας, όταν δύο ομάδες αποφασίζουν από κοινού να δώσουν μεταξύ τους έναν αγώνα «κεκλεισμένων των θυρών», και μάλιστα δίχως τηλεοπτική κάλυψη, εξακολουθούμε να κάνουμε λόγο για επίσημο παιχνίδι ή πλέον μπορούμε και επίσημα να μιλήσουμε για ένα φιλικό προπονητικού χαρακτήρα;

Κι αν τελικά εκεί στην Κηφισιά, αποφασίσατε να δώσετε τέτοια χαρακτηριστικά στο παιχνίδι, γιατί δεν το κάνατε ευθύς εξαρχής στην έδρα του Εργοτέλη, να γλυτώσουν τον κόπο οι Κρητικοί κι εσείς την αναστάτωση?

Έχει χαθεί κάθε ίχνος σοβαρότητας, την στιγμή που ορισμένοι πλήττουν διαρκώς την αξιοπιστία του πρωταθλήματος με τέτοιες συμπεριφορές.

Ο Ιωνικός θα αποστείλει επίσημο έγγραφο στην ΚΕΔ όπου θα ζητάει βάσει της κρισιμότητας του αγώνα κι εφόσον δεν θα υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη, να οριστεί ανώτατος παρατηρητής διαιτησίας. Παράλληλα ζητάμε από την ΚΕΔ και από τα αρμόδια όργανα να εγγυηθούν πως οι κύριοι Κακριδής, Κωνσταντόπουλος και Πυργάκης θα εξασφαλίσουν μια διαιτησία αντάξια των περιστάσεων.

Τέλος θεωρούμε πως αποτελεί ντροπή και μαύρη σελίδα στην ιστορία της Κηφισιάς, να κλείνουν τις πόρτες του γηπέδου σε ένα παιχνίδι που θεωρείται καθοριστικό για την έκβαση του πρωταθλήματος, μόλις τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε, κρατώντας όλο τον φίλαθλο κόσμο της Αθήνας, του Πειραιά αλλά και τους ίδιους τους Κηφισιώτες (πόσα διαρκείας έχετε πουλήσει δηλαδή;) έξω από το γήπεδο. Άλλωστε ο Ιωνικός έδωσε τα διαπιστευτήρια του όταν στον πρώτο γύρω έφερε 300 φιλάθλους στο Ζηρίνειο χωρίς να γίνει το παραμικρό παρατράγουδο.

Η αξιοπιστία του αγώνα, λοιπόν, έχει πληγεί προπαντός από εσάς, με όσα έχουν λάβει χώρα τα τελευταία 24ωρα και οι θλιβερές ανακοινώσεις σας δεν είναι ικανές να πείσουν κανέναν.

Υ.Γ. Και ήρθε πλέον η ώρα να αποκαλύψουμε ότι όλα αυτά συμβαίνουν χωρίς να έχει δοθεί απάντηση από την νομική υπηρεσία της ΕΠΟ στο ερώτημα που υπέβαλε ο Ιωνικος στις 29/08/2016 προ της έναρξης του πρωταθλήματος.

Ερώτημα για το οποίο ποτέ δεν έχουμε αναφερθεί  δημόσια διότι δεν θέλαμε να θίξουμε το κύρος της διοργανώτριας αρχής -για το αν ο Εργοτέλης έχει δικαίωμα ανόδου στην Β εθνική στην περίπτωση που αναδειχθεί πρωταθλητής στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Απάντηση λοιπόν δεν έχουμε  πάρει τόσο εμείς όσο και οι λοιποί συμμετέχοντες του πρωταθλήματος.

Πλην όμως το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε γεγονότα όπου μας προϊδεάζουν ότι υπάρχει χειραγώγηση για το ποιο θα είναι το σωματείο όπου θα ανεβεί κατηγορία.

Επειδή όμως μένουμε πιστοί ότι αγώνες δίνονται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και μόνο:

Δηλώνουμε ότι θα απευθυνθούμε στον Αθλητικό Εισαγγελέα, τον Υφυπουργό Αθλητισμού και σε κάθε άλλο αρμόδιο όργανο για να πάρουμε απάντηση σχετικά με το τι συμβαίνει τελικά στον 4 όμιλο της Γ εθνικής κατηγορίας!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News