default-image

Σκληρή απάντηση Δροσίτη στο Κ.Βαρδαβά με φόντο το Παγκρήτιο

Κρήτη
Σκληρή απάντηση Δροσίτη στο Κ.Βαρδαβά με φόντο το Παγκρήτιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να σταματήσει να βλέπει εχθρούς, υπονομευτές και... συνωμοσίες και να σκύψει πάνω από τα ζητήματα και τα ανοιχτά μέτωπα της αρμοδιότητάς του καλεί τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού και πρόεδρο της Εταιρείας Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου, Κώστα Βαρδαβά, ο προκάτοχός του Γιάννης Δροσίτης, με φόντο τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το Παγκρήτιο Στάδιο. Και με σημείο αναφοράς φυσικά τις προ ημερών αποκαλύψεις της εφημερίδας  "Ν.Κ." για την τότε σφράγιση - λόγω ακαταλληλότητας - τμήματος του σταδίου, και συγκεκριμένα των κερκίδων 8-14, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Μέσω ανοιχτής επιστολής, με το χαρακτηριστικό τίτλο "Όποιος έχει τη μύγα", την οποία έστειλε στην εφημερίδα μας, ο κ. Δροσίτης απαντά σε σκληρή γλώσσα και σε άκρως αιχμηρό ύφος στον αντιδήμαρχο, για τους υπαινιγμούς - όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος - που άφησε δημοσίως στο Δημοτικό Συμβούλιο εις βάρος του ο κ. Βαρδαβάς...

«Με λύπη παρακολουθώ τον ολισθηρό πολιτικό κατήφορο στον οποίο έχει επιδοθεί από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του - καθήκοντα που του έχει απλόχερα και με εμπιστοσύνη αναθέσει ο δήμαρχος Ηρακλείου - ο σχετικός επί των αθλητικών, και όχι μόνο, αντιδήμαρχος Ηρακλείου.

Διαβάζω τα όσα ανερυθρίαστα εκστόμισε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου: "Το τελευταίο χρονικό διάστημα δέχομαι μια συκοφαντική επίθεση από γνωστούς εργολάβους της δημοσιογραφίας, για την οποία δε θα απασχολήσω το Σώμα αλλά θα απασχολήσει άλλες αίθουσες σε αυστηρότερο ύφος. Δεν τους αρέσει η ανάπτυξη (!) που παρουσιάζεται στο κομμάτι του Αθλητισμού, τοπικού και υπερτοπικού ενδιαφέροντος. Συστηματικά λοιπόν με τη βοήθεια κάποιων πρώην, και χαίρομαι που αυτοί οι πρώην δεν είναι σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο, προσπαθούν να δυσφημίσουν το Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου"», αναφέρει στην επιστολή προς τον Κώστα Βαρδαβά ο Γιάννης Δροσίτης και συνεχίζει:

«Δικαίωμά του να βλέπει υπονομευτές στο "έργο" του, συνωμοσίες στην άμεμπτη μέχρι τώρα πολιτική του πορεία και γενικά εχθρούς σε ό,τι - αυτός με την ευφυΐα που τον διακρίνει - νομίζει ότι παράγει! Δε θα τον ακολουθήσω σε αυτό το ολίσθημα γιατί δεν πρέπει.

Επειδή όμως με σαφή υπαινιγμό αναφέρεται και στο πρόσωπό μου, και όλα αυτά ελέχθησαν δημόσια σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, θα σταθώ για λίγο στα λεγόμενά του με κάποιες επισημάνσεις, σεβόμενος τον εαυτό μου και το έργο του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΑΗ.

Του δηλώνω ευθαρσώς ότι δε γνωρίζω "εργολάβους δημοσιογράφους", ώστε εργολαβικά να τους έχω αναθέσει το διωγμό του. Ακόμα κι αν γνώριζα, όπως πιθανά τέτοιους γνωρίζει και χρησιμοποιεί ο ίδιος, δε θα το έκανα γιατί δεν είναι στο χαρακτήρα μου», τονίζει χαρακτηριστικά στην επιστολή-απάντησή του ο κ. Δροσίτης.

«Θα συμφωνήσω ότι αλήθεια (χαιρέκακα) λέει πως χαίρεται που δεν είμαι στο παρόν Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι το μόνο σημείο που λέει αλήθεια, γιατί έτσι δεν υφίσταται, όπως θα έπρεπε, μια ουσιαστική αντιπολίτευση σε ό,τι στον αθλητισμό νομίζει, επί της ουσίας, ότι προσφέρει. Σκεπτόμενος, με όλα αυτά που ακούω και βλέπω να διαδραματίζονται, νομίζω ότι αυτό είναι σίγουρα και δικό μου όφελος αφού δεν είμαι ανεπάγγελτος και μπορώ να αφοσιωθώ στο λειτούργημά μου και κυρίως δεν είμαι υποχρεωμένος να υπομένω την παρουσία του στο Συμβούλιο, όπως πολλοί άλλοι "σύντροφοί" του ή "δυναμικοί πολίτες". Έτσι μπορεί να λαμπρύνει ανενόχλητος, με τον τρόπο του, το Δημοτικό Συμβούλιο και ιδιαίτερα τη δημοτική του ομάδα και το κόμμα από το οποίο λέει ότι προέρχεται!

Οφείλω να του θυμίσω όμως, όσο και αν δεν του αρέσει, ότι από την προηγούμενη δημοτική Αρχή δημιουργήθηκαν, στελεχώθηκαν και λειτούργησαν όλες αυτές οι εγκαταστάσεις που αυτός, με έπαρση που δεν του αρμόζει, διαχειρίζεται σήμερα. Να του θυμίσω ότι οι εγκαταστάσεις αυτές ήταν δακτυλοδεικτούμενες για την εύρυθμη λειτουργία τους, πρότυπα ανάπτυξης, ασφαλείς και με χειροπιαστές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης. Με δραστηριότητες πρωτοφανείς στα αθλητικά δρώμενα της πόλης μας. Με ιδέες, όραμα, μεράκι και κυρίως ικανότητα. Αυτά που μέχρι σήμερα φαίνεται να λείπουν!», επισημαίνει ακόμα σε αιχμηρό ύφος ο πρώην πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης-Αθλητισμού Ηρακλείου.

«Εργαστείτε επί της ουσίας»

«Μην απασχολείτε το Σώμα με ανυπόστατες καταγγελίες»

Η επιστολή καταλήγει ως εξής: «Απομένουν ακόμα δύο χρόνια για να παρουσιάσετε έργο, κύριε αντιδήμαρχε, που να μείνει. Τότε θα κριθείτε, και όχι από το μέχρι σήμερα επίπλαστο δήθεν έργο σας, πάνω σε αυτά που άλλοι, πριν από εσάς, εργάστηκαν σκληρά, δημιούργησαν και τα άφησαν παρακαταθήκη στους Ηρακλειώτες. Μέχρι τότε μην απασχολείτε το Σώμα με τέτοιες ανυπόστατες καταγγελίες. Σκύψτε στα προβλήματα και εργαστείτε επί της ουσίας. Και σταματήστε να βλέπετε σκιές, εχθρούς, υπονομευτές, συνωμοσίες και... εργολάβους!».  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News