default-image

Πιέζουν οι ομάδες για τον τελικό, νέα σύσκεψη σήμερα

Αθλητισμός
Πιέζουν οι ομάδες για τον τελικό, νέα σύσκεψη σήμερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, πήρε την  απόφαση να αναβάλει τον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ το προσεχές Σάββατο (6/5, 20:30) στο Πανθεσσαλικό. Μάλιστα από την πλευρά του υφυπουργείου αθλητισμού εκδόθηκε και ανακοίνωση η οποία  εξηγεί  τους λόγους μιας τέτοιας απόφασης σε  λιγότερο από 48 ώρες πριν την σέντρα.

Τα προβλήματα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο είναι πολλά και δεν επιτρέπουν την απολύτως ασφαλή τέλεση ενός αγώνα της κρισιμότητας ενός τελικού ανάμεσα στους δυο "Δικεφάλους". Ο υφυπουργός πήρε πάνω του το θέμα, προτάσσοντας τη νομιμότητα και την ασφάλεια θεατών και ομάδων και βλέποντας τα προβλήματα που υπήρχαν, κυρίως με το ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων, όπου μάλιστα είχαν τυπωθεί εισιτήρια χωρίς σειρά και θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναβάλλεται ο τελικός του Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό

Κάπου εκεί μπήκαν στην μέση οι ομάδες, οι οποίες άσκησαν τεράστια πίεση στην πλευρά του υφυπουργού, προκειμένου να μην υλοποιήσει την απόφαση αυτή και να διεξαχθεί κανονικά ο τελικός, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Δεν είναι υπερβολικό να ειπωθεί ότι οι δυο "Δικέφαλοι" ήταν στα... κάγκελα και δεν ήθελαν να ακούσουν καν για ενδεχόμενο αναβολής.

Συνυπολογίστηκε και η ταλαιπωρία του κόσμου, διότι πολλοί φίλαθλοι ταξίδεψαν ήδη από χώρες του εξωτερικού για την Ελλάδα, άλλοι ήταν έτοιμοι να ταξιδέψουν, έχοντας κλείσει ήδη τα εισιτήριά τους και έχοντας κάνει τον προγραμματισμό τους. Επειδή, δε, ήταν αρκετοί αυτοί, δεν γινόταν να μην μπουν στην εξίσωση και να μην ληφθούν υπόψιν.

Εντέλει, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν το πρωί της Παρασκευής (5/5), σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της ΓΓΑ, όπου αναφέρεται ότι αναμένεται η τελική πρόταση από τη διοργανώτρια Αρχή η οποία θα εξασφαλίζει τόσο την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας, όσο και την ασφάλεια των θεατών αλλά και την ελάχιστη, κατά το δυνατόν, ταλαιπωρία τους.

Να ειπωθεί ότι οι θέσεις θα είναι αριθμημένες, αλλά τα εισιτήρια παραμένουν χωρίς αριθμό. Έτσι αποφασίστηκε να ξεπεραστεί και αυτό το εμπόδιο με τη χρήση αυτοκόλλητων. Ο κόσμος για να περάσει στο εσωτερικό του γηπέδου θα δείχνει το εισιτήριό του και στον έλεγχο θα μπει με αυτοκόλλητο ο αριθμός της θέσης που του αντιστοιχεί.

Οι διαβουλεύσεις συνεχίστηκαν μέχρι τα ξημερώματα, σύμφωνα με το sport24.gr,  και ο υφυπουργός είχε επικοινωνία και με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φέρεται να έδειξε την ξεκάθαρη προτίμησή του στο να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα και να γίνει κανονικά ο τελικός, κάτι που θέλει και η πλευρά της Ομοσπονδίας. Βέβαια, θα πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα και η ασφάλεια των θεατών και περιμένει τη λύση από την ΕΠΟ. Εν αναμονή πλέον της τελικής απόφασης...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News