default-image

Διπλό – μισή πρόκριση για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ποδόσφαιρο
Διπλό – μισή πρόκριση για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε 1-0 τη Θέλτα στο "Balaidos", χάρη στην γκολάρα του Ράσφορντ με εκτέλεση φάουλ, έτσι είναι το απόλυτο φαβορί για πρόκριση στον τελικό του Europa League (video)

Ο Μάρκους Ράσφορντ θύμισε... Ντέιβιντ Μπέκαμ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε 1-0 τη Θέλτα στο Βίγκο, έτσι έκανε μεγάλο βήμα για πρόκριση στον τελικό του Europa League 2016-17.

Στο 67ο λεπτό, από φάουλ που κέρδισε ο ίδιος, ο 19άχρονος Άγγλος επιθετικός πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο "Balaidos", έτσι οι Ισπανοί έχουν πολύ δύσκολο έργο στην ρεβάνς του "Old Trafford" σε μία εβδομάδα.

Γενικά το ματς δεν ήταν πολύ καλό, δεν ήταν πολλές οι ευκαιρίες, με τους Σέρχιο Άλβαρεθ και Σέρχιο Ρομέρο να κάνουν εξαιρετικές επεμβάσεις και να είναι οι κορυφαίοι μετά τον Ράσφορντ.

Στο πρώτοι 10άλεπτο ήταν αρκετά προσεκτικές οι άμυνες, μέχρι το 11' να αδρανήσει αυτή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Ντάνιελ Βας να βγαίνει στην "πλάτη" της, να πιάνει ανενόχλητος την κεφαλιά, αλλά να αστοχεί και να χάνει την πρώτη ευκαιρία του ημιτελικού.

Η πραγματικά σπουδαία προσπάθεια του αγώνα ανήκει στον Μάρκους Ράσφορντ, ο οποίος έπιασε ένα εντυπωσιακό σουτ στο 20', έστειλε την μπάλα στο απέναντι "γάμα" του Σέρχιο Άλβαρεθ, ο αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 3οό λεπτό απείλησαν και οι δύο ομάδες, με το σουτ του Πιόνε Σίστο να μπλοκάρει άνετα ο Σέρχιο Ρομέρο, ενώ στην απέναντι εστία ο Τζέσι Λίνγκαρντ δεν μπόρεσε να πλασάρει απ'το ύψος της μικρής περιοχής, έπειτα από προσπάθεια του Χένριχ Μχιταριάν και αδυναμία να του Φακούντο Ρονκάγλια να διώξει.

Ο Πολ Πογκμπά έδειξε την κλάση του στο 35', κάνοντας τρομερή προσπάθεια στο κέντρο και πάσα στον Μχιταριάν, ο οποίος έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά απέκρουσε με το πόδι ο Σέρχιο Άλβαρεθ, όπως απέκρουσε και στο 39' στο τετ-α-τετ με τον Λίνγκαρντ, όμως απλά ο τελευταίος έκανε κακό πλασέ.

Από πλεονεκτική θέση ο Ιάγο Άσπας δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά και βρήκε την μπάλα με τον ώμο στο 52', ενώ 7 λεπτά αργότερα ο Σέρχιο Ρομέρο έκανε σπουδαία απόκρουση σε σουτ του Σίστο που κόντραρε και πήρε ύψος.

Ο Μάρκους Ράσφορντ ανέβασε την απόδοσή του, έκανε δύο καλές κούρσες και στην δεύτερη κέρδισε φάουλ σε καλή θέση, δεξιά λίγα μέτρα έξω από την περιοχή. Ο 19άχρονος Άγγλος επιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση και με τρόπο που θύμισε... Ντέιβιντ Μπέκαμ, άνοιξε το σκορ στο 67'.

Ο Ιάγο Άσπας απείλησε στο 74', αλλά ένα λεπτό αργότερα λίγο έλειψε να σκοράρουν ξανά οι φιλοξενούμενοι με τον Λίνγκαρντ να αστοχεί από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 84' ο Πολ Πογκμπά προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Άλβαρεθ και να πετύχει γκολ με μακρινή εκτέλεση φάουλ, αλλά αστόχησε.

ΘΕΛΤΑ: Σέρχιο Άλβαρεθ, Ούγκο Μάγιο, Καμπράλ, Ρονκάγλια, Χόνι Κάστρο, Ραντόγια, Βας (74' Χοθαμπέντ), Πάμπλο Ερνάντες, Ιάγο Άσπας, Σίστο, Γκουιντέτι.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ρομέρο, Βαλένσια, Μπεγί, Μπλιντ, Νταρμιάν, Φελαϊνί, Αντέρ Ερέρα, Πογκμπά, Λίνγκαρντ, Μχιταριάν (78' Άσλεϊ Γιανγκ), Ράσφορντ (80' Μαρσιάλ).

Τα πρώτα ματς των ημιτελικών:

Άγιαξ - Λιόν 4-1

Θέλτα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1

*οι ρεβάνς στις 11 Μαΐου

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News