default-image

Η αποκάλυψη ζωής του Μπουφόν

Ποδόσφαιρο
Η αποκάλυψη ζωής του Μπουφόν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γιουβέντους επικράτησε με 2-0 της Μονακό στο "Louis II" και έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Champions League.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους "μπιανκονέρι" ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν, που σημείωσε τα δύο γκολ της ομάδας του, και ο Τζανλουίτζι Μπουφόν που αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του με τρομερές επεμβάσεις.

Μετά τη λήξη του αγώνα, ο εμβληματικός αρχηγός της "Μεγάλης Κυρίας", μίλησε στους εκπροσώπους Τύπου και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα. Παράλληλα, τόνισε πως δεν θέλει να σταθεί στην απόδοσή του, ενώ αποκάλυψε το λόγο που ανταλλάσσει τη φανέλα του σε κάθε αγώνα.

"Στόχος μου είναι να αποδεικνύω καθημερινά πως αξίζω να βρίσκομαι εδώ και να ολοκληρώσω την καριέρα μου σε μία κατάσταση, όπου οι φίλαθλοι θα είναι στεναχωρημένοι που αποχωρώ απ' τη δράση. Δεν γνωρίζω αν θα πετύχω τον στόχο μου ή όχι, αλλά το να αγωνίζομαι σε μία ομάδα όπως αυτή, αναμφίβολα βοηθάει".

Για την απόδοσή του: "Δεν στέκομαι στις αποκρούσεις, επομένως δεν μπορώ να τις κρίνω. Για εμένα το πιο σημαντικό είναι να είμαι έτοιμος όταν με χρειάζεται η ομάδα. Όσο μπορώ να το κάνω αυτό, είμαι ικανοποιημένος με τον εαυτό μου".

Για την εικόνα του αγώνα: "Η ομάδα έπαιξε καλά. Προσεγγίσαμε τον αγώνα όπως χρειαζόταν προκειμένου να διατηρήσουμε ανέπαφη την εστία μας. Αν δεν έχεις αυτή τη συνοχή, αλλά παράλληλα αυτή την ποιότητα στην επίθεση, τότε όλα είναι πιο περίπλοκα".

Για το αν μπορεί να κατακτήσει τη "Χρυσή Μπάλα" σε μία απ' τις τελευταίες σεζόν του: "Δεν είναι κάτι που σκέφτομαι ή θα μου λείψει. Ξοδεύω τόση ενέργεια για να διατηρώ τον εαυτό μου σε καλή κατάσταση, να πραγματοποιώ καλές εμφανίσεις και να είμαι χρήσιμος για τους συμπαίκτες μου.

Το να αγωνίζομαι σε μία τόσο σπουδαία ομάδα είναι πολύ σημαντικό. Όταν μοιράζεσαι χαρά με τους συμπαίκτες του, έχεις οικογένεια και φίλους, είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση".

Για τον στόχο της Γιουβέντους: "Όπως είπα και μετά την Μπαρτσελόνα, ο στόχος είναι να γινόμαστε καλύτεροι σε κάθε αγώνα. Γι' αυτό το λόγο προπονούμαστε κάθε ημέρα"

Για την επιλογή του να ανταλλάσσει φανέλες με αντιπάλους μετά από κάθε παιχνίδι: "Είμαι χαρούμενος που ανταλλάσσω φανέλες με τον οποιοδήποτε, καθώς είναι μία ένδειξη σεβασμού. Θυμάμαι, όταν ήμουν μικρός, ζήτησα από κάποιον να ανταλλάξουμε φανέλες και μου απάντησε αρνητικά. Νευρίασα πραγματικά. Γι' αυτό το λόγο αποφάσισα, αν ποτέ γινόμουν σπουδαίος παίκτης, πως δεν θα είχα αυτή την ντροπιαστική συμπεριφορά".

Ενώ, τέλος, για το ποιος ήταν αυτός ο ποδοσφαιριστής: "Δεν μπορώ να σας πω ποιος ήταν ο παίκτης".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News