default-image

Απόψε Θέλτα-Mάντσεστερ Γ. σε σπουδαίο ημιτελικό

Ποδόσφαιρο
Απόψε Θέλτα-Mάντσεστερ Γ. σε σπουδαίο ημιτελικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mετά την εκκωφαντική τεσσάρα του Άγιαξ επί της Λιόν χθες στο Άμστερνταμ, απόψε γίνεται ο δεύτερος ημιτελικός του Europa League, με την Θέλτα να φιλοξενεί στο "Balaidos" τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η διεκδίκηση του εισιτηρίου για τον τελικό του Europa League, έχει φυσικά φαβορί, την αγγλική ομάδα, η οποία έχει δύο πολύ σοβαρούς λόγους να θέλει "έντονα" το τρόπαιο.

Ο πρώτος λόγος είναι το γεγονός πως μόνο αυτό της λείπει, έχει κατακτήσει τα πάντα, εκτός το Europa League, δηλαδή και όταν αυτό λεγόταν UEFA Cup.

Για κάποιους ο δεύτερος λόγος είναι πιο σημαντικός και είναι το Champions League, καθώς ο κάτοχος του τροπαίου κερδίζει συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, κάτι που για τους "κόκκινους διαβόλους" είναι δύσκολο μέσω της Premier League (είναι στην 5η θέση με ματς να απομένουν).

Η πρώτος μεταξύ τους ημιτελικός διεξάγεται στο Βίγκο στις 22:05 και η ρεβάνς μία εβδομάδα, την Πέμπτη 11 Μαρτίου, στο "Old Trafford".

Όπως προαναφέραμε, η Θέλτα παίζει για πρώτη φορά σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, η ManUtd για 15η φορά στην ιστορία της (1η μετά το 2011 που έχασε στον τελικό του CL απ'την Μπαρτσελόνα), ενώ οι συγκεκριμένοι σύλλογοι τίθενται για πρώτη φορά αντιμέτωποι.

Ο τεχνικός του ισπανικού συλλόγου, Εντουάρντο Μπερίσο, δεν έχει στην διάθεσή του τους τραυματίες, Τζουζέπε Ρόσι και Κάρλες Πλάνας, ενώ ο Ζοζέ Μουρίνιο είχε περισσότερα προβλήματα, τα οποία όμως φαίνεται πως ξεπεράστηκαν σε μεγάλο ποσοστό.

Στην λίστα των τραυματιών λοιπόν για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι σίγουρα οι Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, Μάρκος Ρόχο και Λουκ Σο, αλλά η λίστα ήταν αρκετά μεγαλύτερη. Την Τετάρτη προπονήθηκαν κανονικά και τέθηκαν στην διάθεση του Πορτογάλου προπονητή οι Κρις Σμόλινγκ, Φιλ Τζόουνς, Ερίκ Μπεγί, Χουάν Μάτα και Πολ Πογκμπά.

Οι πιθανές 11άδες της UEFA

ΘΕΛΤΑ: Sergio Alvarez; Mallo, Cabral, Fontas, Jonny; Radoja, Pablo Hernandez; Aspas, Wass, Sisto; Guidetti.

MANUTD: Romero; Valencia, Bailly, Darmian, Young; Carrick, Pogba, Herrera; Mkhitaryan, Martial, Rashford.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News