default-image

Τελικά και ο καλός προπονητής κάνει τη διαφορά...

Ποδόσφαιρο
Τελικά και ο καλός προπονητής κάνει τη διαφορά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν πριν 13 χρόνια ο Ντέμης Νικολαίδης γινόταν πρόεδρος στην ΑΕΚ είχε επενδύσει στον προπονητή (Φερνάντο Σάντος) και όχι στους παίκτες...

Και όπως θα θυμάστε με λίγους παίκτες κλάσης (Λυμπερόπουλος, Αλβες, Ασουνσάο, Κατσουράνης), άντε και τον φορμαρισμένο Σοάρες, κόντεψε να πάρει το πρωτάθλημα... όταν πολλοί είχαν εκείνη την Ένωση για κάτω από τη μέση! Ας δούμε τι έγινε και φέτος στη Σούπερ Λίγκα! Ο Ουζουνίδης μεταμόρφωσε τον Παναθηναϊκό που είχε... διαλύσει ο Στραματσόνι και έπρεπε να πάει τελικο Κυπέλλου (με νορμάλ διαιτησία), ο Χιμένεθ έβαλε στις... ράγες την ΑΕΚ που είχε εκτροχιαστει, αλλά και ο Λεμονής (αν εξαιρέσουμε τις άστοχες δηλώσείς του) αποδείχτηκε καλύτερος του Μπέντο!Ναι κύριοι, ο καλός προπονητής κάνει τη διαφορά! Ίσως οι μοναδικές δυο ομάδες που και χωρίς προπονητή μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους, ειδικά τα τελευταία χρόνια, είναι η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα! Αλλά και κει από τον άνθρωπο που κάθεται στην άκρη του πάγκου κρίνεται και η ποιότητα του παιχνιδιού μέσα στον αγωνιστικό χώρο! Με την ευκαιρία θα αναφέρουμε μια ομάδα που έχει μεγάλη ευρωπαϊκή ιστορία αλλά έχει αποδειχτεί πως μπορεί να φτάνει ψηλά μόνο με προπονητή υψηλού επιπέδου! Πριν 7 χρόνια η Ιντερ χρυσοπλήρωσε τον Μουρίνιο αλλά πήρε Τσάμπιονς Λιγκ(!) και τώρα θέλει να κάνει το ίδιο με τον σπουδαίο (βλέπε Ατλέτικο Μαδρίτης) Ντιέγκο Σιμεόνε! Του έταξε… χρυσάφι και τώρα εμφανίζεται έτοιμη να του το δείξει!

Όπως αναφέρει το ''goal.com'', σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του, οι "νερατζούρι" πιέζουν αφόρητα τον Ντιέγκο Σιμεόνε, προκειμένου να επιστρέψει στο Μιλάνο, αυτήν τη φορά ως προπονητής και μάλιστα, έχουν κλείσει ραντεβού μαζί του, αμέσως μετά τα ημιτελικά με τη Ρεάλ, ώστε να του γίνει, με κάθε επισημότητα, η μυθική τους πρόταση!

Θυμίζουμε, οι «Ιντερίστι», τη φανέλα των οποίων φόρεσε ο Αργεντινός κόουτς από το 1997 ως το 1999 (57 συμ./11 γκολ), δίνουν συμβόλαιο τριών ετών στον 48χρονο, με συνολικές απολαβές 18 εκατ. ευρώ!

Ο Σιμεόνε, άλλωστε, δεν έκρυψε ποτέ πως θα ήθελε να επιστρέψει κάποια στιγμή στον ιταλικό Βορρά και μένει να δούμε αν αυτό θα γίνει πριν την ολοκλήρωση της συμφωνίας του με την Ατλέτικο Μαδρίτης, το καλοκαίρι του 2018. Εξελίξεις, λοιπόν, αναμένονται μετά τις αναμετρήσεις των «ροχιμπλάνκος» με τη «βασίλισσα», στα ημιτελικά του Champions League.

Του: Γιώργου Μιμίκου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News