Αθλητισμός

Δέσμευση για εκλογές ΕΠΟ μέσα στο καλοκαίρι

Μίλησαν για όλα σε μία συνάντηση 2,5 ωρών, η οποία έγινε στα γραφεία της Ομοσπονδίας, ο Γιώργος Βασιλειάδης και τα μέλη της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ το απόγευμα της Τρίτης.

Τα προβλήματα που ταλαιπωρούν το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι λίγα και οι δύο πλευρές τα έβαλαν κάτω. Μεταξύ άλλων συμφώνησαν να γίνουν το γρηγορότερο δυνατό εκλογές στην ΕΠΟ προκειμένου το ποδόσφαιρο να επιστρέψει στην ομαλότητα.

Ακόμη είπαν ότι το τελικός του Κυπέλλου ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ το Σάββατο (6/5) στον Βόλο είναι μία πρώτης τάξης ευκαιρία για να διαπιστωθεί εάν μπορεί να επιτραπεί στο μέλλον η μετακίνηση οπαδών.

Μετά τη λήξη της συνάντησης η ΕΠΟ εξέδωσε την ακόλουθη ενημέρωση: «O Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης επισκέφθηκε απόψε, Τρίτη 2/5/2017, τα γραφεία της ΕΠΟ και είχε συνάντηση με την ΠΔΕ της ΕΠΟ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κο Ιωάννη Δρόσο.

Κατά την συνάντηση διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων σε θέματα που θα διέπουν το νέο θεσμικό πλαίσιο του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Υφυπουργός ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών, όσον αφορά στην κατάρτιση του νέου καταστατικού και τον έλεγχο σε οικονομικά θέματα της ομοσπονδίας, ο οποίος συνεχίζεται, αλλά και το συνολικό έργο της ΠΔΕ ΕΠΟ, εν όψει της ολοκλήρωσης της εντολής που έλαβε από την FIFA, στις 31 Μαΐου 2017.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην επικείμενη συνάντηση του Υφυπουργού και του Προέδρου της ΠΔΕ με την FIFA και την UEFA στις 18 Μαΐου στη Ζυρίχη και συμφωνήθηκε ότι η επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα διέπεται από καθεστώς διαφάνειας, ισονομίας και χρηστής διοίκησης στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου και αυστηρής τήρησης της νομιμότητας».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Αθλητισμού δήλωσε: «Το παιχνίδι του Σαββάτου θα αποτελέσει και ένα κρίσιμο τεστ για το εάν έχει νόημα να συνεχίσουμε τη συζήτηση αυτή. Πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά και θα έχουμε έναν τελικό χωρίς παρατράγουδα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια