default-image

Βία από αδικία και "αλητεία" από επιλογή

Ποδόσφαιρο
Βία από αδικία και "αλητεία" από επιλογή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βία είναι καταδικαστέα στο ποδόσφαιρο. Καταδικαστέα όμως είναι και η αλητεία από τα κέντρα και τα παράκεντρα των αποφάσεων του ελληνικού επαγγελματικού εν γένει πρωταθλήματος. Γιατί όμως δίνεται σημασία και αυστηρότητα στο πρώτο, χωρίς να γίνεται το οτιδήποτε ουσιαστικό εναντίον του δεύτερου;

Όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα γνωρίζει ότι στη Football League, δεν υπάρχουν ούτε τα στοιχειώδη εχέγγυα ενός αξιόπιστου πρωταθλήματος και όχι μόνο για τη φήμη που το ακολουθεί με τις στοιχηματικές συνήθειες αρκετών συντελεστών του τα τελευταία χρόνια.

Το σημαντικό είναι ότι «χειραγωγούνται» οι πορείες των ομάδων συνήθως με τη διαιτησία. Προστατεύουν και προωθούν τους μεν και αδικούν τους δε… Όπως συμβαίνει φέτος με την προστασία στους δύο πρώτους και το χτύπημα τη στιγμή που σήκωνε αγωνιστικό κεφάλι στον ΟΦΗ.

Ο φίλαθλος κόσμος έχει αισθητήριο, αλλά και ενημέρωση, αφού η εικόνα από τα παιγνίδια είναι πλέον στο πιάτο του μέσω διαδικτύου και τηλεόρασης. Η αγανάκτηση λοιπόν και η οργή είναι μια εξέλιξη των ίδιων των πραγμάτων και της ιδίας της ανθρώπινης φύσης, που δεν δέχεται την αδικία και ειδικά όταν ξεχειλίζει το ποτήρι.

Αν λοιπόν η Πολιτεία που έχει όλη την εξουσία σήμερα του ποδοσφαίρου μέσω της ΠΔΕ θεωρεί ότι η «αλητεία» των οργάνων και των «πόλων επιρροής» είναι κάτι φυσιολογικό και ανεκτό, τότε είναι μια αποτυχημένη και επικίνδυνη Πολιτεία.

Πολλές αποστολές διαιτητών στους αγώνες της Κυριακής, είχαν στις συζητήσεις τους το πέναλτι που καταλόγισε ο προωθούμενος συνάδελφος τους σε βάρος του ΟΦΗ για να ισοφαρίσει ο Απόλλων. Λογικό να συζητιούνται αυτά. Πολλοί από αυτούς καταλαβαίνουν τι εστί «διατεταγμένη υπηρεσία» όπως χαρακτηρίζει τη διαιτησία Παπαδόπουλου η κρητική ΠΑΕ στην ανακοίνωσή της.

Μας έκανε εντύπωση όμως που υπήρξε μέλος διαιτητικής αποστολής,  που έχει όλη την εύνοια της παρούσας ΚΕΔ, που στη συζήτηση με τους συναδέλφους του πριν από το παιγνίδι που είχε ορισθεί, αντέδρασε μετά μανίας, όταν άκουγε να λένε τι είναι αυτό που έκανε στον ΟΦΗ ο Μακεδόνας ρέφερι.

Σηκώθηκε σαν ελατήριο και φώναζε «καλά να πάθει ο ΟΦΗ, καλά του έκανε…» και μετά άρχιζε να καταφέρεται εναντίον της ΕΠΣΗ και του προέδρου της, με τους συναδέλφους του να απορούν για τη μανία του.

Ποιος, που, πότε και γιατί, αφήστε το καλύτερα…

Η ΠΑΕ ΟΦΗ έχει προσέξει πολύ στην ανακοίνωσή της να μην περιλάβει το όνομα του Μιχάλη Κουκουλάκη ως συνυπεύθυνου των ορισμών των διαιτητών, επιλέγοντας γενικότερη αναφορά στην ΚΕΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηρακλειώτης ΚΕΔάρχης, φέρεται να είπε σε στέλεχος της ΠΑΕ ότι «σας ορίσαμε για το ματς με τον Απόλλωνα έναν από τους καλύτερους διαιτητές στη Σούπερ Λίγκα…».

Εύκολο να κατανοήσουμε πως ο Γιάννης Παπαδόπουλος, έχει εξασφαλίσει από τώρα μια θέση στον προσεχή πίνακα των διεθνών διαιτητών, μα τον Γραμμένο!

Στ. Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News