default-image

Οι κορυφαίοι της Super League και οι αριθμοί

Ποδόσφαιρο
Οι κορυφαίοι της Super League και οι αριθμοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κανονική διάρκεια της Super League ολοκληρώθηκε. Εντάξει, οι αριθμοί μπορεί να μην λένε πάντα την αλήθεια, αλλά αποτελούν μια βάση για να έχει κανείς μια πρώτη εικόνα.

Τι λέτε; Πάμε να δούμε τη φετινή σεζόν στην Super League, μέσα από όσα έχουν να μας πουν οι αριθμοί και τα στατιστικά;

Ενδιαφέροντα είναι τα στατιστικά σε ατομικό επίπεδο.

Στον πίνακα των σκόρερ βρέθηκε στην κορυφή ο Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός επιθετικός, βρήκε τον εαυτό του μετά τον ερχομό Ουζουνίδη στον Παναθηναϊκό και αυτό βγήκε στο χορτάρι. Τελικός απολογισμός 22 γκολ στη χρονιά, με τον Χαμζά Γιουνές της Ξάνθης να τον ακολουθεί με 19 και τον Πέδρο του ΠΑΣ να βρίσκεται στην τρίτη θέση με 13 γκολ. Όσα ακριβώς κατάφερε να πετύχει ο Ιντέγε Μπράουν μέχρι τον Ιανουάριο, που αποχώρησε από τον Ολυμπιακό.

Ο Μπεργκ ήταν πρώτος και στις τελικές προσπάθειες. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού προσπάθησε 99 φορές να βρει δίχτυα. Αρκετά πίσω του ο Τουράμ της Κέρκυρας με 68 και ο Μάσα του Αστέρα με 66.

Όσον αφορά της ασίστ, εκεί ξεχώρισε ο Σεμπά που είναι πρώτος στη σχετική λίστα με 9. Πίσω του με 6 ασίστ, ο Μασούντ του Πανιωνίου, ο Τριάδης της Ξάνθης και ο Φορτούνης.

Κορυφαίος στις πάσες, ήταν ο Ούμπιδες του Ατρομήτου που είχε 338, ενώ τον ακολούθησε ο Τσουκαλάς του Αστέρα με 333, ενώ τρίτος ήταν ο Ντε Λούκας της Ξάνθης με 298.

Στα λάθη τώρα, την αρνητική πρωτιά πήρε ο Μασούντ. Ο Ιρανός, έκλεισε τη σεζόν με 228, ενώ τον ακολούθησε ο Βιγιαφάνιες με 22. Τρίτος στα λάθη ήταν ο Ναζλίδης της Λάρισας με 191.

Όσον αφορά τις αποκρούσεις, πρώτος ήταν ο Ναμάσκο του Λεβαδειακού με 104 αποκρούσεις, όσες είχε και ο Κουντζαβασίλης της Κέρκυρας. Πίσω τους ήταν ο Κυριακίδης του Παναιτωλικού με 99.

Πάμε τώρα και στα στατιστικά των ομάδων.

Πρώτος στα γκολ ήταν ο πρωταθλητής Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν δίχτυα 57 φορές και είχαν την πιο παραγωγική επίθεση. Ακολουθεί η ΑΕΚ με 54 και τρίτος είναι ο ΠΑΟΚ με 52.

Ο ΠΑΟΚ πάντως είναι πρώτος στις τελικές προσπάθειες. Οι παίκτες του Ίβιτς δημιούργησαν τις περισσότερες ευκαιρίες από κάθε άλλη ομάδα, συνολικά 422. Αμέσως μετά είναι ο Ολυμπιακός με 404 και μετά η ΑΕΚ με 366 τελικές.

Κορυφαία ομάδα στις ασίστ ήταν ο πρωταθλητής Ολυμπιακός με 36, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε 32 και η ΑΕΚ 28.

Πρώτη ομάδα στα λάθη, ήταν ο Παναθηναϊκός που είχε συνολικά 1471, ενώ αμέσως μετά ήταν ο Πανιώνιος με 1444 και τρίτη ομάδα η Ξάνθη με 1437.

Όσον αφορά τα δοκάρια, εκεί την... κορυφή μοιράζονται Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ που είχαν 17, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η ΑΕΚ με 11.

Στις αποβολές την πρωτιά έχει η Ξάνθη με 8, ακολουθεί ο Ηρακλής με 7 και στην τρίτη θέση είναι η ΑΕΚ με 6.

Πηγή: sportfm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News