default-image

7 παίκτες με 500 + γκολ με την ομάδα τους

Αθλητισμός
7 παίκτες με 500 + γκολ με την ομάδα τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δραματικό γκολ του Λιονέλ Μέσι στο πρόσφατο Κλάσικο όχι μόνο έδωσε στην Μπαρσελόνα την νίκη με 3-2 μες το Μπερναμπέου αλλά ταυτόχρονα σηματοδότησε ένα σπουδαίο επίτευγμα για τον ίδιο αφού συμπλήρωσε 500 γκολ με την φανέλα των Μπλαουγκράνα. Ο τρόπος μάλιστα που πανηγυρίστηκε το συγκεκριμένο γκολ θα μείνει ανεξίτηλος στην μνήμη των Κουλέ.

Γράφει ο Κώστας Πανάγος

0 29χρονος Αργεντίνος ,έχοντας αγωνιστεί με τους Καταλανούς σε όλη την καριέρα του,μπήκε σε ένα «κλειστό» κλαμπ με ποδοσφαιριστές που έχουν σημειώσει πάνω από 500 γκολ με μία ομάδα.

Ποιος άλλος είναι όμως σε αυτήν την λίστα;

7. Λιονέλ Μέσι (Μπαρσελόνα)

Αριθμός γκολ: 500 (και συνεχίζει)

Ο Λιονέλ Μέσι έχει όλες τις περγαμηνές να ανέβει και άλλο στην λίστα και γιατί όχι να φτάσει και στην κορυφή της αφού το μέλλον του δεν νοείται μακριά από το Καμπ Νου.Έχοντας κατακτήσει ήδη  πέντε «χρυσές μπάλες» και καταρρίψει παράλληλα τόσα και τόσα σπουδαία ρεκόρ έχει εξασφαλίσει ήδη μια θέση στο πάνθεον της ιστορίας πριν κάνει ολοκληρώσει την λαμπρή καριέρα του.

6. Ουβ Σίλερ (Αμβούργο)

Αριθμός γκολ: 507

Ο Μέσι μπορεί να περάσει τον Σίλερ στο τέλος της σεζόν αλλά η εκτελεστική δεινότητα του Δυτικογερμανού δεν μπορεί να ξεχαστεί εύκολα.Ένας θρύλος του αθλήματος με μια καριέρα δύο δεκαετιών στη διάρκεια της οποίας «φόρτωσε» τα αντίπαλα δίχτυα όσο κανείς άλλος στην ιστορία του Αμβούργου.Στην ομάδα την οποία αγωνίστηκε και ο πατέρας του.

5. Τζίμι Μακ Γκρόρι (Σέλτικ)

Αριιθμός γκολ: 522

Ταξιδεύοντας πίσω στο 1920, ο Τζίμι Μακ Γκρόρι ήταν ο Σκωτσέζος Μέσι της εποχής του έχοντας ακόμα στην κατοχή του το ρεκόρ του κορυφαίου σκόρερ της Μεγάλης Βρετανίας, όπως και επίσης αυτό των περισσότερων χατ-τρικ αλλά και των περισσότερων γκολ σε ένα παιχνίδι.Ο μικρόσωμος επιθετικός με το παρατσούκλι «η ανθρώπινη τορπίλη» παραμένει ο πιο γόνιμος επιθετικός στην επιφανή ιστορία της Σέλτικ.

4. Ζόσεφ Μπικάν (Σλάβια Πράγας)

Αριθμός γκολ: 534

Μένοντας στην ίδια περίοδο, ο Josef Bican αγωνίστηκε σε αρκετές διαφορετικές ομάδες πριν και μετά τον παγκόσμιο πόλεμο ενώ ήταν απλά ασταμάτητος κατά τη διάρκεια των 11 χρόνων που έπαιξε στην Τσεχία για την Σλάβια Πράγας. Θεωρούταν σαν ένας από τους πιο παραγωγικούς επιθετικούς της ιστορίας.Σε διεθνές επίπεδο αγωνίστηκε με τα χρώματα της Αυστρίας αλλά και της Τσεχοσλοβακίας.

3. Φερνάντο Πειρότεο

Αρθμός γκολ: 544

Η δεκαετία των 30? «έβγαλε» αρκετές ποδοσφαιρικές μηχανές των γκολ και η Πορτογαλία είχε την ευλογία να έχει την δική της, τον Φερνάντο Πειρότεο. Γεννημένος στην αποικία της Ανγκόλα ο μελλοντικός προπονητής της εθνικής ομάδας πέρασε 12 χρόνια στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας τελειώνοντας την καριέρα του με 2:1 αναλογία γκολ. Οδήγησε την Σπόρτινγκ στην κατάκτηση πέντε πρωταθλημάτων ενώ βραβεύτηκε με το «χρυσό παπούτσι» έξι φορές !!

2. Γκερντ Μίλερ (Μπάγερν Μονάχου)

Αριθμός γκολ: 566

Ο «Der Bomber» απλά λάτρευε να σκοράρει.Ο Δυτικογερμανός που ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός τόσο με την εθνική ομάδα αλλά και με την Μπάγιερν Μονάχου ήταν ο φόβος και ο τρόμος κάθε άμυνας.Έσπασε σχεδόν όλα τα ρεκόρ της Μπουντεσλίγκα και ήταν μέλος της ομάδας που κέρδισε τρία συνεχόμενα ευρωπαϊκά τρόπαια.

1. Πελέ (Σάντος)

Αριθμός γκολ: 643

Δύσκολο αλλά όχι απίθανο για τον Λιονέλ Μέσι να περάσει τον Πελέ στην λίστα με τους ποδοσφαιριστές με τα περισσότερα γκολ σε μια ομάδα με τους δύο τους να κοντράρονται μαζί με τον Μαραντόνα για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στην ιστορία του ποδοσφαίρου.Αν και τα πιο διάσημα κατορθώματα του Πελέ έρχονται από τα παγκόσμια κύπελλα με την εθνική Βραζιλίας το «μαύρο διαμάντι» ήταν φαινομενικός και εγχώρια με την Σάντος με την οποία κέρδισε το «χρυσό παπούτσι» σε ηλικία μόλις δεκαέξι ετών !!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News