default-image

Κρήτη: Επιτυχημένο και το 5ο Run Greece, οι νικητές -photos

Σπορ
Κρήτη: Επιτυχημένο και το 5ο Run Greece, οι νικητές -photos

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και το 5ο Run Greece Ηράκλειο στο οποίο συμμετείχαν 5000 αθλητές- τριες, πολίτες, μαθητές- τριες και χιλιάδες θεατές. Ο αριθμός των συμμετοχών αποτελεί ρεκόρ Ελλάδας σε επίπεδο αγώνων Run Greece και στις τρεις κατηγορίες (10 χλμ., 5 χλμ. και αγώνας παιδιών 1000μ.) Το κέντρο της πόλης του Ηρακλείου μετατράπηκε σε μία γαλάζια λαοθάλασσα με το στόχο να επιτυγχάνεται για μία ακόμη φορά. Τα μηνύματα πολλαπλά. Άθληση, ομαδικότητα, διασκέδαση, κοινωνική προσφορά.

Και φέτος η εταιρία Wind είναι ο μεγάλος αρωγός της προσπάθειας αυτής με το ποσό που συγκεντρώθηκε να πηγαίνει για την οικονομική ενίσχυση του Χαμόγελου του Παιδιού.

Το www.neakriti.gr  μετέδωσε live όλη τη εξέλιξη του σπουδαίου αυτού γεγονός με  πλούσιο φωτορεπορτάζ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεκίνησε η γιορτή του αθλητισμού, Run Greece -live/pics

Στον αγώνα των 10 χλμ. έλαβαν  μέρος 470 αθλητές- τριες. Πρώτος στους άνδρες τερμάτισε ο Γιάννης Ζερβάκης (Βιτσέντζος Κορνάρος ) με  χρόνο 33.22 ενώ ακολούθησε ο Αμπντελατίφ Ελ Αρφαουί  (ΟΦΗ) με 33.35, τρίτος ήταν ο Μάρκος Γκούρλιας  με 33.46, τέταρτος ο Χρήστος Βότσος  (Βιτσέντζος Κορνάρος) με 33.47, πέμπτος ο Αντώνης Κωστάκης (ΣΔΥΧ) με 36.22 και έκτος ο Μανώλης Σηφάκης (Afordakos Team) me 36.27.  Το ρεκόρ αγώνα κατέχει ο Ελ Αρφαουί με 33.00 από τον περσινό αγώνα.

«Γενικά είναι μία καλή χρονιά για μένα. Έτρεξα στον αγώνα για να περάσω καλά και δεν είχα στόχο το ρεκόρ. Άλλωστε δεν φορούσα ρολόι… Επειδή η δουλειά μου στην αεροπορία δεν είναι εύκολο να κάνω συνεχώς προπονήσεις. Στόχος μου είναι ο Μαραθώνιος με απώτερο σκοπό να πιάσω το όριο για την Ολυμπιάδα», δήλωσε στο neakriti.gr o Γιάννης Ζερβάκης.

Στις γυναίκες, στον αγώνα των 10 χλμ.  πρώτη τερμάτισε η Αναστασία Καρακατσάνη (Wind Team) με χρόνο 38.05, ακολούθησε η Mόνικα Κλωνάρη(ανεξάρτητη)  με 42.51 ενώ την τριάδα έκλεισε η Δήμητρα Βογιατζή (ΟΦΗ) με 45.35. Τέταρτη τερμάτισε η Ελένα Μαρκάκη (Μαραθωνοδρόμοι Κρήτης) με 46.13, πέμπτη η Δάφνη Καραγιάννη (Βιτσέντζος Κορνάρος) με 47.13 και έκτη η Μαρίτα Καρούσου (Wind Team) με 48.43.

Ο χρόνος της Καρακατσάνη αποτελεί ρεκόρ διαδρομής για το Run Greece του Ηρακλείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μανιαδάκη τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα και ενώ ήταν 2η μέχρι εκείνη τη στιγμή, και εγκατέλειψε τον αγώνα...

Νικητής στα 5χλμ.  ήταν ο Θοδωρής Τσολάκης του Ολυμπιακού με χρόνο 15:52 που αποτελεί και ρεκόρ διαδρομής το οποίο κατέχει ο  ίδιος από πέρσι. Ακολούθησαν οι Γιώργος Μαστοράκης  (Afordakos Team) με χρόνο 17.49  και Σταμάτης Παπαδάκης  (ΟΦΗ) με 17:53 . Στην τέταρτη θέση ήταν ο Νίκος Παπαγεωργόπουλος (ΑΟΛ) με 18:26,  στην πέμπτη ο Νικηφόρος Τζιώτης (ΟΦΗ) με 18.32 και στην έκτη ο Μανώλης Μαγκαφουράκης (ΟΦΗ) με 18.41.  

Στις γυναίκες, στα 5 χλμ.  πρώτη έκοψε το νήμα η Μαρίνα Αχλάτη  (Afordakos Team) με 20.19 ενώ ακολούθησαν οι Ζωή Επιτροπάκη με 21.19  και η 14χρονη αθλήτρια του  ΑΟ Λασιθίου Νικολέτα Ραφαηλάκη  με 21.41.  Τέταρτη στην κατάταξη ήταν η Μαριάννα Χαρτζουλάκη με 22.24 και ακολούθησε η Γεωργία Μαριδάκη με 22.52.

Ξεχωριστή στιγμή βέβαια ο αγώνας  μαθητών- τριών  Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄τάξεων των Δημοτικών Σχολείων (1000μ. ).

Ρεπορτάζ: Μαρία Πετρούτσου- Νίκη Μηλιαράκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News