default-image

Ξεκίνησε η γιορτή του αθλητισμού, Run Greece -live/pics

Σπορ
Ξεκίνησε η γιορτή του αθλητισμού, Run Greece -live/pics

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 10:00 το πρωί ξεκίνησαν τα 10 χλμ. της μεγάλης γιορτής του αθλητισμού, του Run Greece Ηράκλειο στο οποίο θα λάβουν μέρος  περισσότεροι από 4050 αθλητές- τριες, πολίτες και παιδιά Δημοτικών Σχολείων.

*Στην εκκίνηση των 10 χλμ. όπου λαμβάνουν μέρος μυημένοι αθλητές- τριες βρέθηκαν μερικά από τα κορυφαία ονόματα των μεγάλων αποστάσεων. Ξεχωρίζουν οι συμμετοχές των Γιάννη Ζερβάκη και Μάρκου  Γκούρλια και στον αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών των Αναστασία Καρακατσάνη και Μαρίνας Μανιαδάκη.

Μείνετε στο www.neakriti.gr για να παρακολουθήσετε live την εξέλιξη του αγώνα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε θέση εκκίνησης το 5ο Run Greece Ηράκλειο

*Στον αγώνα των 10 χλμ. λαμβάνουν μέρος 470 αθλητές- τριες. Στα πρώτα 4 χλμ. προηγούνται στους άνδρες οι Γκούρλιας, Ζερβάκης και Βότσος ενώ στις γυναίκες οι Καρακατσάνη και Μανιαδάκη.

*Πρώτος στα 10 χλμ. των ανδρών τερμάτισε ο Γιάννης Ζερβάκης (Βιτσέντζος Κορνάρος ) με  χρόνο 33.22 ενώ ακολούθησε ο Αμπντελατίφ Ελ Αρφαουί  (ΟΦΗ) με 33.35, τρίτος ο Μάρκος Γκούρλιας  με 33.46 και τέταρτος ο Βότσος  με 33.47. Το ρεκόρ αγώνα κατέχει ο Ελ Αρφαουί με 33.00 από τον περσινό αγώνα.

*Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Αναστασία Καρακατσάνη (wind team) με χρόνο 38.05, ακολούθησε η Mόνικα Κλωνάρη(ανεξάρτητη)  με 42.51 ενώ την τριάδα έκλεισε η Δήμητρα Βογιατζή (ΟΦΗ) με 45.35. Ο χρόνος της Καρακατσάνη αποτελεί ρεκόρ διαδρομής για το Run Greece του Ηρακλείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μανιαδάκη, που ήταν 2η μέχρι εκείνη τη στιγμή, εγκατέλειψε τον αγώνα αφού η ίωση που την ταλαιπωρούσε τις προηγούμενες ημέρες επηρέασε την προσπάθεια της.

*Άκολουθούν  οι απονομές στα 10 χλμ. ενώ σε θέση εκκίνησης βρίσκονται οι μαθητές- τριες των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄τάξεων των Δημοτικών Σχολείων για τον αγώνα των 1000μ.  

*Ξεκινά και ο αγώνας των 5χλμ. όπου υπάρχει η μαζικότερη συμμετοχή.

*Νικητής στα 5χλμ.  ήταν ο Θοδωρής Τσολάκης του Ολυμπιακού με χρόνο 15:52 που αποτελεί και ρεκόρ διαδρομής το οποίο κατέχει ο  ίδιος από πέρσι. Ακολούθησαν οι Γιώργος Μαστοράκης  (Afordakos Team) με χρόνο 17.49  και Σταμάτης Παπαδάκης  (ΟΦΗ) με 17:53 .

Στις γυναίκες πρώτη έκοψε το νήμα η Μαρίνα Αχλάτη  (Afordakos Team) με 20.19 ενώ ακολούθησαν οι Ζωή Επιτροπάκη με 21.19  και η 14χρονη αθλήτρια του ΑΟ Λασιθίου Νικολέτα Ραφαηλάκη   με 21.41.

Δείτε το βίντεο που ανάρτησε στο facebook η Ήρα Βουτσαλά από την εκκίνηση της γαλάσιας λαοθάλασσας :

Ρεπορτάζ: Μαρία Πετρούτσου- Νίκη Μηλιαράκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News