default-image

Κρήτη: Σε θέση εκκίνησης το 5ο Run Greece Ηράκλειο

Σπορ
Κρήτη: Σε θέση εκκίνησης το 5ο Run Greece Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ημέρα γιορτής η σημερινή για τον μαζικό αθλητισμό της Κρήτης  καθώς όλα είναι έτοιμα για την διεξαγωγή του 5ου Run Greece Ηράκλειο με τη συμμετοχή περίπου 5000 αθλητών- τριών και πολιτών.

 Η…γαλάζια λαοθάλασσα αναμένεται να πλημμυρήσει σε λίγο το κέντρο της πόλης από συμμετέχοντες κάθε ηλικίας που θέλουν να στείλουν μήνυμα αθλητισμού, πολιτισμού, θέλησης και κοινωνικής προσφοράς.

Ο στόχος των διοργανωτών επετεύχθη αφού σημειώθηκε νέο ρεκόρ συμμετοχών. Και φέτος είναι πολύ σημαντική η στήριξη της εταιρίας Wind αφού κάθε συμμετοχή μετράει. Τα χρήματα που θα προσφέρει η χορηγός εταιρία αυτή τη φορά θα διατεθούν για της ανάγκες του  Χαμόγελου του Παιδιού. Κάθε αγωνιζόμενος που θα περάσει λοιπόν κάτω από την αψίδα που έχει στηθεί, θα έχει συμβάλει στην συγκέντρωση ενός σημαντικού ποσού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επετεύχθη το ρεκόρ συμμετοχών στο Run Greece Ηράκλειο

Μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να  έχει το αγωνιστικό κομμάτι, αφού στο Ηράκλειο θα βρίσκονται για να αγωνιστούν κορυφαίοι Έλληνες αθλητές των μεγάλων αποστάσεων. Στα 10 χλμ. των ανδρών ξεχωρίζουν οι Γιάννης Ζερβάκης και Μάρκος Γκούρλιας και στον αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών οι Αναστασία Καρακατσάνη και Μαρίνα Μανιαδάκη.

Η έναρξη των αγώνων έχει οριστεί για τις 10 π.μ. με τον αγώνα των 10 χιλιομέτρων ανδρών-γυναικών (από έτος γέννησης 2001 και μεγαλύτεροι/μεγαλύτερες), ενώ στις 11:30 π.μ. θα δοθεί εκκίνηση στο δρόμο παιδιών 1.000 μ. αγοριών-κοριτσιών (μαθητών/τριών Δημοτικών Σχολείων Δ', Ε', Στ' τάξεων και με έτη γέν. 2005 - 06 - 07). Η αυλαία θα πέσει στις 11:45 π.μ. με τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων ανδρών-γυναικών (από έτος γέννησης 2004 και μεγαλύτεροι/μεγαλύτερες).

Στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων θα υπάρχει και ένα έξτρα κίνητρο, καθώς οι 20 πρώτοι, με έξοδα του ΣΕΓΑΣ, θα λάβουν μέρος στις 12 Νοεμβρίου στον τελικό των Run Greece, που για πρώτη φορά θα διεξαχθεί φέτος, και θα έχει τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον αυθεντικό Μαραθώνιο από κοντά.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από τις 07:00 το πρωί και μέχρι τις 2:00 το μεσημέρι  υπάρχει απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων σε όλο το μήκος της διαδρομής και εκτροπές-κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους που περιβάλλουν τη διαδρομή.

Επίσης, το Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ θα τροποποιήσει τις διαδρομές των λεωφορείων από τις 07:00 μέχρι τις 14:00.

Από εκεί και πέρα, ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης θα διαθέσει λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους δρομείς και τους θεατές από το πάρκινγκ του Δημοτικού Γυμναστηρίου στις Πατέλες-οικόπεδο Λυδάκη (λαϊκή αγορά Σαββάτου) προς την πλατεία Ελευθερίας. Ώρες αναχώρησης 08:30, 09:30 και 10:30.

Οι αγώνες διεξάγονται και φέτος με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, του Δήμου Ηρακλείου και του ΣΕΓΑΣ, με μεγάλο χορηγό τη Wind.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News