default-image

Οι μαραθωνοδρόμοι μιλάνε για"επανάσταση του Run Greece!"

Σπορ
Οι μαραθωνοδρόμοι μιλάνε για"επανάσταση του Run Greece!"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυο γνωστοί μαραθωνοδρόμοι του Ηρακλείου, ο Παντελής Καμπαξής και ο Νίκος Τσαγκαράκης με υψηλές παραστάσεις από πολλούς αγώνες εντός κι εκτός συνόρων μίλησαν στις "Αθλητικές Ιστορίες" και τόνισαν πως η διοργάνωση του Run Greece έβγαλε τον απλό κόσμο στο δρόμο και τον έφερε στον αθλητισμό κάνοντας τεράστιο καλό στην κοινωνία...

 "Ακριβώς έτσι είναι", είπαν αμφότεροι για να προσθέσουν: "Είναι μια πολύ πετυχημένη διοργάνωση. Δεν είναι θέμα ο πρωταθλητισμός αλλά το να βγεις από το σπίτι και να αθληθείς! Αν σου γίνει συνήθεια θα έχεις μεγάλα κέρδη στη ζωή σου!". Ο Παντελής Καμπαξής σημείωσε ακόμα: "Άλλωστε όταν οι αγώνες έχουν ολοκληρωθεί, από το απόγευμα της Κυριακής κιόλας, τι μένει; Δεν ασχολούμαστε ούτε εμείς ούτε και το πλήθος που έχει τρέξει στον αγώνα με το ποιοι είναι οι νικητές! Μόνο με το πόσο όμορφες εικόνες έδωσε ο αγώνας και πόσο μεγάλη ήταν η προβολη της πόλης του Ηρακλείου ασχολούμαστε"! Ο Νίκος Τσαγκαράκης πρόσθεσε: "Θυμάμαι πριν κάποια χρόνια να γίνεται ακόμα και η κλασική διαδρομή στην Αθήνα (σ.σ. Μαραθώνιος) με 700 άτομα και τωρα ειναι χιλιάδες! Αγωνες σαν το Run Greece έφεραν επανάσταση στο δρομικό κίνημα και εμείς οι μαραθωνοδρόμοι έχουμε να το λέμε..."

             Συνήθεια-λατρεία από το 2013

Ήταν σίγουρο από την αρχή πως αυτή η έμπνευση για έναν αγώνα σαν το "Run Greece" θα γνώριζε μεγάλη αποδοχή στην κοινωνία κάθε μεγάλης ελληνικής πόλης της περιφέρειας. Και έτσι έγινε! Ειδικά στο Ηράκλειο η επιτυχία από την πρώτη χρονιά (2013) ήταν τεράστια και μόνο θετικά έχει να θυμάται ο κάθε αθλητής ή πολίτης που πήρε μέρος. Οι περισσότεροι που έκαναν την αρχή πριν 4 χρόνια απέκτησαν μια ετήσια... συνήθεια και άλλοι πάλι αγάπησαν τον αθλητισμό και το... τρέξιμο με αφορμή αυτή τη διοργάνωση!

Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα του προέδρου του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλου, μέσα από το οποίο δίνονται λεπτομέρειες για την ιστορία αλλά και το σκοπό του αγώνα...

"Το RUN GREECE, ο αγωνιστικός θεσμός που ο ΣΕΓΑΣ καθιερώθηκε από το 2013 σε συνεργασία με Περιφέρειες και Δήμους σε 7 πόλεις της Ελλάδας, πλησιάζει κάθε χρόνο το μεγάλο του στόχο. Παρακινεί όλο και περισσότερους να κάνουν το τρέξιμο μέρος της καθημερινότητάς τους. Να δοκιμάσουν έναν διαφορετικό, καλύτερο τρόπο ζωής.  

Ευχαριστώ θερμά τις Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές των πόλεων που φιλοξενούν τους αγώνες Run Greece για την εξαιρετική συνεργασία και την ένθερμη υποστήριξή τους.

Συγχαίρω τις Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ των περιοχών αυτών, τα Σωματεία του στίβου, τους τεχνικούς μας συμβούλους, τους εθελοντές, τους εργαζόμενους στο ΣΕΓΑΣ  και την ομάδα της διοργάνωσης για την συνεπή και συνεχή προσπάθεια τους, που αποδίδει οργανωτικά και λειτουργικά έναν άρτιο αγώνα, με την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας για όλους τους δρομείς.

Καλώ όλες και όλους εσάς να γίνετε μέρος της μεγάλης γιορτής αθλητισμού και πολιτισμού στην πόλη σας. Να χαρείτε τη συμμετοχή σας. Να τερματίσετε, όλες και όλοι, νικητές."

Ρεπορτάζ: Γιώργος Μιμίκος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News