default-image

Τα εύσημα στους παίκτες από τον Ομπράντοβιτς

Μπάσκετ
Τα εύσημα στους παίκτες από τον Ομπράντοβιτς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στους παίκτες της Φενερμπαχτσέ απένειμε τα εύσημα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετά την ανατροπή της έδρας και το 0-2 στο ΟΑΚΑ, που φέρνει την ομάδα του πολύ κοντά στην πρόκριση. Ο έμπειρος τεχνικός έσπευσε πάντως να τονίσει ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του μετά τη χθεσινή νίκη:

Για τη νίκη της Φενέρ: «Είναι προφανές ότι σε 48 ώρες όλοι προσπαθούν να αλλάξουν πράγματα και καταστάσεις. Ηταν διαφορετικός ο Παναθηναϊκός όπως περιμέναμε, πιο επιθετικός σε άμυνα και επίθεση. Το μας ήταν διαφορετικό σε αμυντικό και επιθετικό τομέα.

Λίγο-πολύ και εμείς προσπαθήσαμε να ανταπεξέλθουμε στο εξαιρετικό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού. Ηταν πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε ην ψυχραιμία μας. Πιστεύω ότι βρήκαμε τρόπο να ελέγξουμε το παιχνίδι. Βλέποντας τη στατιστική μπορούσε και ο Παναθηναϊκός να νικήσει. Στις λεπτομέρειες κρίθηκαν όλα, στις δύο τελευταίες άμυνες που παίξαμε.

Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, αλλά όπως τους είπα ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει. Ο Παναθηναϊκός θα έρθει στην Πόλη για να κάνει ό,τι μπορεί».

Για το 2-0 της Φενέρ, που είναι η πρώτη φορά που ομάδα νικά δύο σερί φορές εκτός έδρας με μειονέκτημα έδρας: «Πράγματα πάντα συμβαίνουν για πρώτη φορά. Είναι σωστό ότι παίξαμε σε ένα πολύ δύσκολο γήπεδο, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Πριν από αυτό το παιχνίδι δεν σκεφτόμασταν το 2-0. Σκεφτόμασταν ένα παιχνίδι τη φορά. Ημασταν συγκεντρωμένοι και σήμερα και αυτός ήταν ο τρόπος. Όλα οφείλονται στη δουλειά των παικτών μου. Ηταν συγκεντρωμένοι και έπαιξαν δυνατά και σκληρά και γι' αυτό το αποτέλεσμα ήταν αυτό που είδαμε. Ολη η δόξα ανήκει στους παίκτες».

Για τον λόγο που η Φενέρ παίζει καλύτερα εκτός έδρας: «Είναι προφανές ότι ισχύει αυτό και πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό. Είναι ένας ακόμα λόγος να είμαστε ακόμα πιο συγκεντρωμένοι στο επόμενο παιχνίδι.

Ενας εκ των βοηθών μου είπε ότι σε αυτά τα τέσσερα χρόνια έχουμε νικήσει εκτός έδρας όλες τις μεγάλες ομάδες, αλλά είχαμε χάσει από κάποιες άλλες. Αλλά αυτό συμβαίνει. Πρέπει να σκέφτεσαι έτσι ώστε να μη νιώθεις τόσο μεγάλη πίεση. Σε 23 αγώνες παίξαμε χωρίς έναν, δύο ή τρεις παίκτες και αυτό πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας».

Για το μικρό ροτέισον που είχε και στα δύο παιχνίδια: «Θα ήμουν ο πιο ευτυχής άνθρωπος στον κόσμο αν μπορούσα να χρησιμοποιήσω 12 παίκτες και να έχω ίσο χρόνο για όλους. Αυτό όμως είναι όνειρο, γιατί η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Παίρνεις τις αποφάσεις βάσει του πώς εξελίσσεται το παιχνίδι και ποιους παίκτες χρειάζεσαι κάθε φορά. Αν ο Ούντο έπαιξε έτσι μετά από 48 ώρες που είχε κάνει άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση, αυτό είναι κάτι ξεχωριστό. Το ίδιο ισχύει και με άλλους παίκτες. Τον ρώτησα αν είναι κουρασμένος, αλλά μου είπε όχι. Αν ήταν δυνατόν όλοι θα ήθελαν να παίζουν 40 λεπτά. Το παιχνίδι σου δίνει την απάντηση για το ροτέισον που πρέπει να έχεις».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News