default-image

To κλάμα του Νειμάρ, ο Μέσι και ο ανίκητος Μπουφόν!

Ποδόσφαιρο
To κλάμα του Νειμάρ, ο Μέσι και ο ανίκητος Μπουφόν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που προσφέρει συγκινήσεις ακόμα και σε παιχνίδια χωρίς γκολ. Αυτό που έγινε μετά τη λήξη του επαναληπτικού Μπαρτσελόνα-Γιουβέντους και αφορούσε κυρίως στον Νειμάρ ήταν κάτι που "ράγισε" ακόμα και τους παίκτες της Γιούβε την ώρα των πανηγυρισμών....

Ο Βραζιλιάνος έκλαιγε με λυγμούς και όλοι, συμπαίκτες και αντίπαλοι πήγαν να τον παρηγορήσουν! Από τους πρώτους που έτρεξαν ήταν ο συμπατριώτης του Ντάνι Άλβες....

Το μεγαλείο του ποδοσφαίρου είναι αυτό και ο συγκεκριμένος παίκτης αν και έχει τεράστια αμοιβή ζει το άθλημα όπως τότε που έπαιζε στις φτωχογειτονιές της πατρίδας του και στις μεγάλες παραλιες της χωρας του! Σαν παιδί!

Εντωμεταξύ, όσο και αν ο κόσμος της Μπάρτσα περίμενε από τον μεγάλο και βέβαια σπουδαίο ηγέτη του το βράδυ της Τετάρτης να καθαρίσει, ο Μέσι δεν είχε αυτή τη φορά τη δυνατότητα να γίνει και "Μεσίας" λίγες μέρες μετά το Πάσχα (και για τους Καθολικούς).

Βλέπετε εκτός από τη γενικότερη εκπληκτική αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων υπάρχει και ένα εκπληκτικό στατιστικό που συνεχίζει να διατηρείται ως παράδοση: Η ρεβάνς στο "Καμπ Νου" ήταν ακόμα ένα παιχνίδι στο οποίο ο Λιονέλ Μέσι δεν κατάφερε να βάλει γκολ στον Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Οι δυο σπουδαίοι ποδοσφαιριστές έχουν τεθεί αντιμέτωποι πέντε φορές, αλλά ο Αργεντινός δεν έχει μπορέσει να σκοράρει απέναντι στον Ιταλό.

Η πρώτη τους συνάντηση ήταν σε φιλικό παιχνίδι Γιουβέντους-Μπαρτσελόνα, το 2005, 2-2 το τελικό σκορ, ακολούθησε ένα φιλικό Ιταλία-Αργεντινή 1-2 και στη συνέχεια Μέσι και Μπουφόν τέθηκαν αντιμέτωποι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, το 2015, στο 3-1 της Μπαρτσελόνα επί της Γιουβέντους. Πιο πρόσφατη συνάντηση ήταν αυτή στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, στο 3-0 της Γιουβέντους στο Τορίνο.

Του Γιώργου Μιμίκου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News