default-image

Μπορείς να μην... παραμιλάς 100 φορές με τον Ρονάλντο; (video)

Ποδόσφαιρο
Μπορείς να μην... παραμιλάς 100 φορές με τον Ρονάλντο; (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκεται για σταθμούς που σταματάς και υποκλίνεσαι. Είναι πολύ σπουδαία η ιστορία που γράφει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο ο Κριστιάνο Ρονάλντο με την επικύρωση μιας ακόμης στατιστικής καταγραφής, στο Μόναχο. Με τα δύο γκολ που σημείωσε, όχι μόνο οδήγησε στη νίκη (1-2) της Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στη Μπάγερν, αλλά μαζί με αυτό έγινε ο πρώτος παίκτης που κατάφερε να φτάσει τα 100 γκολ σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση, σύμφωνα με την UEFA.

Ο πίνακας των επιδόσεων του είναι μια συναρπαστική και συνάμα ξεχωριστή ιστορία στο σύγχρονο ποδόσφαιρο που κάνει πολλούς απαιτητικούς φίλους του σπορ, να παραμιλάνε από θαυμασμό και τους "πολέμιους" να αναγνωρίζουν την κλάση υψώνοντας τα δεδομένα των συγκρίσεων με τον Λιονέλ Μέσι. Ο τελευταίος έχασε την ευκαιρία να το επιτύχει εκείνος στην δραματική ήττα της Μπαρτσελόνα από τη Γιουβέντους. Αν και οι δυο τους, Ρονάλντο - Μέσι, αποτελούν ως «δίδυμο υπεροχής» μοναδική αναφορά που στιγματίζουν υπέροχα μια ολόκληρη ποδοσφαιρική περίοδο. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σημείωσε το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ στο 3-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον Ντέμπρετσεν, στις 9 Αυγούστου του 2005. Έντεκα χρόνια και οκτώ μήνες μετά, με δύο γκολ συμπλήρωσε τα εκατό.

Αρκεί μια γρήγορη ματιά για να διαπιστωθούν οι γραμμές διακύμανσης μιας κορυφής που δέχεται σπάνια νέο κάτοχο:

Ο Ρονάλντο έφτασε τα 50 γκολ, τον Απρίλιο του 2013, με δύο γκολ ενάντια στην Γαλατασαράι. Συνέβη μετά από 96 αγώνες, παρά την «αφλογιστία» του στους πρώτους 32 ευρωπαϊκούς αγώνες του με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Για τα υπόλοιπα 50  χρειάστηκαν μόλις 47 παιχνίδια.

Στην τρέχουσα σεζόν στο Champions League έχει σημειώσει μόλις 4 γκολ. Αντίθετα ο Μέσι, που ακολουθεί με 97 γκολ σε 118 αγώνες, έχει 11 γκολ την τρέχουσα σεζόν. Μακριά από τους δύο, είναι ο Ραούλ Γκονσάλες, ο οποίος με 76 γκολ ήταν ο κορυφαίος Ευρωπαίος σκόρερ μέχρι την άφιξη των δύο αυτών άσων.

 Αν επικεντρωθούμε αποκλειστικά και μόνο στο Champions League/Κύπελλο Πρωταθλητριών, ο  Κριστιάνο Ρονάλντο έχει φτάσει τα 98  και ο Λιονέλ Μέσι ακολουθεί με 94 γκολ. Ο επιθετικός της  Ρεάλ Μαδρίτης κατέχει επίσης  το ρεκόρ γκολ σε μια σεζόν του Champions League, με 17 το 2013-14, ενώ τις τελευταίες πέντε σεζόν σκόραρε 10 ή περισσότερα τέρματα. O Αργεντινός έχει 11 τη φετινή σεζόν και η καλύτερή του ήταν με 15 γκολ το 2011-12.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News