default-image

Το μοναδικό επίτευγμα του Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ

Μπάσκετ
Το μοναδικό επίτευγμα του Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το φινάλε της σεζόν βρήκε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να γράφει ιστορία, αφού κατάφερε κάτι που δεν έχει πετύχει στο παρελθόν κανένας άλλος παίκτης στο ΝΒΑ!

Όταν πλέον στο ΝΒΑ θα σκέφτονται "All Around παίκτης" το μυαλό όλων θα πρέπει να πηγαίνει στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ήδη πήγαινε δηλαδή η σκέψη όλων σε αυτόν, ωστόσο πλέον δίπλα στο όνομα του Έλληνα guard-forward θα υπάρχει πάντα μία υποσημείωση που θα αφήσει το όνομά του για πάντα στην ιστορία: Ο Γιάννης έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που έκλεισε την σεζόν όντας στο Top-20 των 5 κυριότερων στατιστικών κατηγοριών του ΝΒΑ σε απόλυτους αριθμούς, δηλαδή σε σύνολο!

Οι πέντε αυτές στατιστικές κατηγορίες είναι φυσικά οι πόντοι, τα ριμπάουντ, οι ασίστ, τα κλεψίματα και τα κοψίματα, με τον σταρ των Bucks να κάνει αυτό που μέχρι πρόσφατα έμοιαζε αδύνατο. Κάτι που δεν έχουν καταφέρει άλλοι κι άλλοι Θρύλοι στο παρελθόν, αν και κάποτε έφτασαν κοντά στο να το πετύχουν, κάνοντας τελικά το... 4/5,  ο Hakeem Olajuwon, ο Shawn Marion, o LeBron James και - φέτος - o Russell Westbrook: Να βρεθεί στο Top-20 σε ΟΛΕΣ, αποδεικνύοντας πλέον με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι πράγματι μπορεί να κάνει τα πάντα στο παρκέ!

Το τέλος της σεζόν λοιπόν βρίσκει τον Γιάννη να έχει 22.9 πόντους, 8.7 ριμπάουντ, 5.4 ασίστ, 1.6 κλεψίματα και 1.9 κοψίματα μέσο όρο! Ολοκλήρωσε έτσι την χρονιάς όντας ο 14ος σκόρερ, 15ος ριμπάουντερ, 18ος πασέρ, 9ος "κλέφτης" και 5ος στα κοψίματα στην Λίγκα! Και τα κατάφερε όλα αυτά σε ηλικία 22 ετών!

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το μέλλον ανήκει στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Βασικά, του ανήκει και το παρόν. Ένα παρόν που τον βρίσκει ηγέτη των νεαρών Bucks, οι οποίοι κατέκτησαν την 6η θέση στην Ανατολή με ρεκόρ 42-40 και ετοιμάζονται πλέον για τα playoffs, όπου θα αντιμετωπίσουν στον πρώτο γύρο με μειονέκτημα έδρας τους Toronto Raptors.

Πηγή: www.sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News