default-image

Βήμα τελικού ο Παναθηναϊκός, 2-0 τον ΠΑΟΚ

Ποδόσφαιρο
Βήμα τελικού ο Παναθηναϊκός, 2-0 τον ΠΑΟΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε σήμερα ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε 2-0 του ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό.

Οι «πράσινοι» καλούνται στη ρεβάνς της Τούμπας να υπερασπιστούν το προβάδισμα αυτό, ενώ ο «δικέφαλος» του Βορρά θα προσπαθήσει για την ανατροπή.

Μολέντο και Λέντο, με ένα γκολ ανά ημίχρονο, διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο με εκατέρωθεν εύκολα λάθη και καμία υπομονή και συγκέντρωση στην κυκλοφορία της μπάλας, ο ΠΑΟΚ έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό με πίεση ψηλά.

Οι «πράσινοι» προβληματίστηκαν, «πούλησαν» εύκολα μπάλες σε σημείο που απαγορεύεται αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν σωστές επιλογές για να εκμεταλλευθούν την καλή δουλειά που έκαναν πρεσάροντας σωστά για περίπου ένα δεκάλεπτο. Ο Παναθηναϊκός, πάντως, δεν άργησε να βρει λύσεις και από το 20΄ και μέτα πήραν τα ηνία του παιχνιδιού, πίεσε τον ΠΑΟΚ και δημιούργησε φάσεις για γκολ, έχοντας σε σπουδαίο βράδυ τον Νίκλας Χουλτ, τον Λούκας Βιγιαφάνιες και τον Μάρκους Μπεργκ.

Οι γηπεδούχοι είχαν ένα πεντάλεπτο... φωτιά! Στο 19' ο Μπεργκ χτύπησε το πρώτο «καμπανάκι», στο 20' το δεύτερο με τον Γλύκο να αποκρούει την κεφαλιά του Σουηδού και στο 21' ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 1-0! Η άμυνα του ΠΑΟΚ πιάστηκε στον ύπνο, ο Μπεργκ έστρωσε στον Μολέδο και ο Βραζιλιάνος με εξαιρετική κεφαλιά άνοιξε το σκορ!

Από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος, είχε περισσότερη ενέργεια και όποτε ήθελε πλησίαζε με αξιώσεις προς την περιοχή του ΠΑΟΚ που δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και έδειχνε χαμένος πάνω στο χορτάρι της Λεωφόρου. Το «τριφύλλι» κυριάρχησε αλλά του έλειψε πολύ η σωστή τελική πάσα. Χουλτ και Κουλιμπαλί έκαναν πάρτι από τα άκρα αλλά ο Παναθηναϊκός δεν είχε αυτό το κάτι παραπάνω στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου. Ο Γλύκος στο 66' απόκρουσε τον «κεραυνό» του Μπεργκ και η επιλογή του Ουζουνίδη να ρίξει στο ματς τον Λέτο άλλαξε τις ισορροπίες. Ο Παναθηναϊκός δεν σταμάτησε να ψάχνει το δεύτερο γκολ και στο 83' ο «Σέμπα» απέδωσε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη.

Ξανά από μία κόντρα, ο Μπεργκ βρέθηκε μόνος του στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ και αντί να τελειώσει την φάση μόνος του, το έκανε... σίγουρο. Παράλληλα πάσα, αμαρκάριστος ο Λέτο και 2-0! Ο Αργεντινός έδωσε στην ομάδα του αυτό που άξιζε βάσει εικόνας και το τελικό 2-0 δίνει στον Παναθηναϊκό ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέντο, Χουλτ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες (86' Μόλινς), Εμποκού, Μπεργκ (92' Ρέις), Κλωναρίδης (75' Λέτο).

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Λέοβατς, Μαλεζάς, Κρέσπο, Μάτος, Σάκχοφ (88' Τσίμιροτ), Ουάρντα, Κάνιας, Ενρίκε (58' Πέλκας), Κάμπος (73' Κίτσιου), Κουλούρης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News