default-image

Υψηλό επίπεδο και κίνητρο στο Παγκρήτιο Κύπελλο καράτε

Σπορ
Υψηλό επίπεδο και κίνητρο στο Παγκρήτιο Κύπελλο καράτε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάθε προηγούμενο ξεπέρασε το φετινό Παγκρήτιο Κύπελλο καράτε τόσο σε επίπεδο συμμετοχών όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο.

Στους αγώνες, που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε σε συνεργασία με την τοπική επιτροπή καράτε Κρήτης, συμμετείχαν περισσότεροι από 600 αθλητές και αθλήτριες από 15 σωματεία της Κρήτης.

Το κλειστό γυμναστήριο του ΤΕΙ Ηρακλείου «Μάρκος Καραναστάσης» γέμισε το σαββατοκύριακο που μας πέρασε από μικρούς και μεγάλους αθλητές που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό αποδεικνύοντας ότι το επίπεδο στο νησί έχει ανέβει. Ας μην ξεχνάμε ότι από φέτος το καράτε είναι Ολυμπιακό άθλημα και αυτό προσελκύει περισσότερο κόσμο και δίνει κίνητρο στους ήδη λάτρεις του σπορ.

Το παρών στους αγώνες έδωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής ομοσπονδίας καράτε κ. Χρήστος Μπουλούμπασης, ο οποίος τόνισε για τους αγώνες: «Από όλες τις διοργανώσεις που γίνονται στην Κρήτη αυτή ήταν η πιο πετυχημένη σε όγκο αθλητών. Πέρα από αυτό υπάρχει και πολύ καλή ποιότητα αθλητών. Όλα τα μικρά παιδιά έδειξαν τον καλύτερο εαυτό τους και καλή ποιότητα. Οι προπονητές από ότι φαίνεται κάνουν εξαίρετη δουλειά εδώ καθώς και όλα τα σωματεία ενωμένα τα βλέπω. Πρέπει να συνεργάζονται πολύ καλά. Αυτό είναι εις όφελος όλων των αθλητών».

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού της Περιφέρειας Νίκος Συριγωνάκης είπε από την πλευρά του: «Για την περιφέρεια Κρήτης έχει ιδιαίτερη αξία και ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι το καράτε συνεχώς αναπτύσσεται σε ολόκληρη την Κρήτη. Είναι ένα άθλημα που απαιτεί δύναμη, υπομονή και πειθαρχία. Ιδιαίτερη αξία έχει επίσης το γεγονός ότι συμβάλει τα μέγιστα στην είσοδο μικρών παιδιών στον αθλητισμό και αυτό αποτελεί ένα από τους βασικούς πυλώνες της πολιτικής μας».

Το μέλος της τοπικής επιτροπής καράτε Κρήτης, Ζαχαρίας Γιαπιτζάκης επισήμανε: «Η διοργάνωση ολοένα και μεγαλώνει σε αριθμό αθλητών. Φέτος έχουμε ρεκόρ καθώς πήραν μερος 620 αθλητές. Όλες οι σχολές σε όλους τους νομούς είναι πολύ δυνατοί και είμαστε δεμένοι μεταξύ μας. Το ετήσιο Παγκρήτιο πρωτάθλημα καράτε είναι πλέον θεσμός στο νησί και βελτιώνει τόσο το ευ αγωνίζεσθαι και όσο και τους αθλητές αγωνιστικά».

Ο επίτιμος πρόεδρος της ομοσπονδίας κ. Γεώργιος Γερόλυμπος θεωρεί ότι  «το νέο ολυμπιακό  άθλημα του καράτε δίνει δυνατό «παρών» στην Κρήτη. Η Κρήτη που είναι μία πάρα πολύ σημαντική περιοχή για την Ομοσπονδία καράτε αλλά και την Ελλάδα γενικότερα».

 Ο Άγγελος Καραϊσκάκης, τέλος, που αποτελεί μέλος της τοπικής επιτροπής καράτε επισήμανε: «Πρόκειται για τη μεγάλη γιορτή του καράτε στην Κρήτη. Ένα πρωτάθλημα που είναι πάρα πολύ ανεβασμένο. Πλέον μιλάμε για ένα ολυμπιακό άθλημα κάτι που σημαίνει ότι οι πρωταθλητές της Κρήτης έχουν μεγάλο μέλλον μπροστά τους. Μάλιστα τα παιδιά που πήραν μετάλλια θα προπονούνται με την τοπική επιτροπή καράτε με τους Ομοσπονδιακούς προπονητές και θα πηγαίνουν στην προεθνική ομάδα στην Αθήνα. Αυτό είναι μία πολύ μεγάλη εξέλιξη. Τα κρητικόπουλα έχουν μέλλον, είναι μαχητές και διαθέτουν πολύ καλό τεχνικό επίπεδο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News