default-image

Στόχος το ρεκόρ συμμετοχών στο Run Greece Ηράκλειο

Σπορ
Στόχος το ρεκόρ συμμετοχών στο Run Greece Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πόλη του Ηρακλείου είναι και φέτος ένας από τους βασικούς σταθμούς του Run Greece και χιλιάδες κόσμου αναμένεται να δώσου το «παρών» συμμετέχοντας στους αγώνες 10χλμ και 5χλμ.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στις 30 Απριλίου με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης - Π.Ε. Ηρακλείου, το Δήμο Ηρακλείου, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης, ενώ και φέτος μεγάλος χορηγός θα είναι η Wind.

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στη  αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου η συνέντευξη Τύπου του Run Greece Ηράκλειο, με τους διοργανωτές να τονίζουν ότι στόχος είναι να υπάρξει ρεκόρ συμμετοχών, δηλαδή να ξεπεράσουν τους 5.500 οι δρομείς σε όλα τα αγωνίσματα.

Επίσης τονίστηκε ότι  έγινε μέριμνα προκειμένου να υπάρχουν δελεαστικά πακέτα διαμονής σε ξενοδοχεία της πόλης προκειμένου να είναι πιο εύκολο για τους εκτός Ηρακλείου και Κρήτης αθλητές να συμμετάσχουν στους αγώνες. Με αυτό τον τρόπο θα προωθηθεί και ο αθλητικός τουρισμός που αποτελεί μέλημα των αρχών της Κρήτης τα τελευταία χρόνια.

Τη δεδομένη στιγμή οι συμμετοχές έχουν φτάσει τις 2.020 και φυσικά συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον καθώς αναμένεται να κορυφωθούν το τελευταίο εικοσαήμερο πριν τον αγώνα.

Παράλληλα, ο τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ Μάρκος Καλούδης ανακοίνωσε ότι από φέτος το Run Greece αποκτά και τελικό! Έναν επιπλέον αγώνα 3.000 μέτρων δηλαδή, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 12 Νοεμβρίου του 2017, στο πλαίσιο του Μαραθωνίου της Αθήνας με τη συμμετοχή 10 αθλητών και 10 αθλητριών από κάθε Περιφέρεια του Run Greece, με τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο και έπαθλο για τις νικήτριες ομάδες.

Λεπτομέρειες για τη στήριξη του αγώνα και την πρωτοβουλία της κοινωνικής προσφοράς έδωσε  ο κ. Μιχάλης Πλερωνάκης, Υπεύθυνος Καταστημάτων WIND Κρήτης, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Για 5η συνεχή χρονιά η WIND δίνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ευεξίας και  κοινωνικής αλληλεγγύης μέσα από το συναρπαστικό γεγονός του RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Σταθερός μας στόχος είναι η εξάπλωση του δρομικού κινήματος σε συνδυασμό με την προσφορά σε συνανθρώπους μας πού έχουν ανάγκη και κυρίως τα παιδιά. Φέτος δείχνουμε ποιο είμαστε και στηρίζουμε το έργο του Οργανισμού « Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Το «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Κώστας Γιαννόπουλος, ο οποίος δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που η  WIND επέλεξε μία ακόμα φορά να στηρίξει Το Χαμόγελο του Παιδιού. Ειδικά σήμερα η στήριξή τους είναι ακόμα σημαντικότερη μιας και συνδυάζεται με την έναρξη της δράσης μας και στο Ηράκλειο της Κρήτης. Από τον Οκτώβριο του 2014 ο Οργανισμός έχει φυσική παρουσία στην Κρήτη. Αρχικά στα Χανιά, σήμερα και στο Ηράκλειο καλύπτοντας το σύνολο των αναγκών των παιδιών όλου νησιού. Με Κέντρα Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης, Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας με προβλήματα Διαβίωσης και Κινητή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για νεογνά και παιδιά είμαστε δίπλα σε κάθε παιδί και την οικογένειά του, έχοντας από την αρχή της δράσης μέχρι το τέλος του 2016 στηρίξει 6.558 παιδιά και τις οικογένειές τους».

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός είπε από την πλευρά του: «Ως Δήμος Ηρακλείου, στηρίζουμε εμπράκτως το "Run Greece» και με τις υπηρεσίες και το έμψυχο δυναμικό μας.  Πρόκειται για διοργάνωση που προάγει τον αθλητικό πολιτισμό, όπως εμείς τον εννοούμε και συνάδει με την φιλοσοφία μας για τον μαζικό αθλητισμό και την στόχευσή μας,  όλο και περισσότεροι να γίνουν κοινωνοί των ωφελειών μιας καθημερινότητας που θα συμπεριλαμβάνει την φυσική δραστηριότητα ως αναπόσπαστο κομμάτι της.  Θέλω να ευχαριστήσω όσους εργάζονται σκληρά για να φέρουν εις πέρας με επιτυχία και το φετινό Run Greece, όπου ευελπιστούμε ότι οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν τις 5.500 χιλιάδες. Εύχομαι καλή επιτυχία και κυρίως καλή διασκέδαση στους συμμετέχοντες».

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σταύρος Κουκιαδάκης είπε: «Το Run Greece είναι ένας αγώνας υγείας. Στόχος μας είναι κάθε χρόνο να γίνεται και καλύτερο και σε αυτήν μας την προσπάθεια η συνεργασία μας με τον ΣΕΓΑΣ αλλά ειδικά φέτος και με τους φορείς του τουρισμού είναι πολύτιμη».

Ο εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ  Παναγιώτης Αντωνακάκης μίλησε για το μήνυμα υγείας που περνάει το Run Greece: «Είμαστε χαρούμενοι που το Run Greece έχει γίνει θεσμός. Σηκώσαμε τον κόσμο από τον καναπέ, τον βγάλαμε στους δρόμους και βοηθήσαμε με αυτόν τον αγώνα στην εμπέδωση της πεποίθησης ότι ο αθλητισμός συμβάλλει στην βελτίωση της υγείας».

Η πρωταθλήτρια της ΓΕΗ Ειρήνη Βασιλείου και η μικρή αθλήτρια του ΟΦΗ Μαρία Αποστολάκη κάλεσαν όλον τον κόσμο να συμμετάσχει στον αγώνα.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Μιχάλης Βλατάκης ανακοίνωσε την προσφορά μιας εβδομάδας διαμονής σε ξενοδοχείο πολυτελείας στον νικητή και τη νικήτρια των 10 χιλιομέτρων και ο εκπρόσωπος της WIND την στήριξη της εταιρείας στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Να υπενθυμίσουμε ότι πέραν των αγώνων 10 και 5 χιλιομέτρων θα πραγματοποιηθεί και αγώνας 1.000μ. για παιδιά.

Οι εγγραφές για τους Αγώνες 5 & 10χλμ και τον Αγώνα Παιδιών στο RUN GREECE Ηράκλειο έχουν ήδη ξεκινήσει. Δυνατότητα εγγραφής υπάρχει on-line, μέσω της ιστοσελίδας www.run-greece.gr, είτε με την υποβολή της σχετικής έντυπης αίτησης που οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν στα παρακάτω σημεία: Περιφέρειας Κρήτης - Δήμος Ηρακλείου, Δημοτικό Θέατρο Ανδρόγεω - ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης.

Με αφορμή το RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ, η Οργανωτική Επιτροπή, έχει προχωρήσει στη σύναψη ειδικής συμφωνίας με τη Minoan Lines και επιλεγμένες ξενοδοχειακές μονάδες εξασφαλίζοντας για όλους τους συμμετέχοντες και τους συνοδούς τους εκπτωτικά πακέτα ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και διαμονής. Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.run-greece.gr/index.php/irakleio-travel.

Οι διαδρομές των αγώνων είναι οι παρακάτω:

1. Διαδρομή 5  και 10  χλμ    (Είναι η ίδια με την περσινή). Αναλυτικά η διαδρομή: Εκκίνηση από την αρχή της Λεωφόρου Δικαιοσύνης (μπροστά από την Περιφέρεια Κρήτης) - Πλατεία Νικ. Φωκά- 25ης Αυγούστου (πεζόδρομος) - Πλατεία Δέκα Οκτώ Άγγλων - Νεάρχου - Συμβολή Νεάρχου και Δουκώς Μποφώρ ( σιντριβάνι Ο.Λ.Η.)- Στροφή γύρω από το σιντριβάνι - Νεάρχου - Πλατεία Δέκα Οκτώ Άγγλων - Παραλιακή Λεωφόρος Σοφ. Βενιζέλου - Αρχ. Μακαρίου- Νικ. Πλαστήρα- Συμβολή Νικ. Πλαστήρα με τις οδούς Έβανς και Πεδιάδος (Πύλη Ιησού - καινούργια πλατεία) - Πλατεία  Κύπρου - Χαρ. Τρικούπη - Λεωφόρος Δημοκρατίας.

Τερματισμός: Πλατεία Ελευθερίας, στη συμβολή της Λεωφ. Δημοκρατίας με τις οδούς Πεδιάδος - Αβέρωφ και Ανεμογιάννη.Η διαδρομή αυτή είναι 5 χιλιόμετρα.

Όσοι συμμετέχουν στα 10 χλμ. διασχίζουν τη διαδρομή δύο φορές και όσοι συμμετέχουν στα 5 χλμ διασχίζουν τη διαδρομή μία φορά.

2. Διαδρομή 1.000μ Δημοτικών Σχολείων  (Είναι η ίδια με την περσινή):

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα είναι στην Πλατεία Ελευθερίας. Αναλυτικά η διαδρομή: Εκκίνηση από την οδό Γεωργίου Ανεμογιάννη (μπροστά από τη στάση του Κ.Τ.Ε.Λ.), στη συνέχεια διασχίζουν τη λεωφόρο Δημοκρατίας στο δεξιό ρεύμα (άνοδος) μέχρι το ύψος που είναι τα πρώτα φανάρια, εκεί στρίβουν δεξιά στη Χαριλάου Τρικούπη και μετά από 100μ περίπου στο πρώτο διάζωμα, γίνεται αριστερή αναστροφή και επιστρέφουν πάλι από τη Χαριλάου Τρικούπη και τη λεωφόρο Δημοκρατίας (αντίθετο ρεύμα - κάθοδος προς την πλατεία). Τερματίζουν στο σημείο εκκίνησης (οδό Γεωργίου Ανεμογιάννη - μπροστά από τη στάση του Κ.Τ.Ε.Λ.).

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News