default-image

Έχασε η Μπαρτσελόνα, κοντά στον τίτλο η Ρεάλ

Ποδόσφαιρο
Έχασε η Μπαρτσελόνα, κοντά στον τίτλο η Ρεάλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα περίμενε κανείς ότι η Μπαρτσελόνα μετά την απώλεια της Ρεάλ Μαδρίτης στο ντέρμπι με την Ατλέτικο, θα έπαιζε με το... μαχαίρι στα δόντια κόντρα στη Μάλαγα του Μίτσελ, αλλά ο θρύλος της «Βασίλισσας» και νυν τεχνικός των «αλμπισελέστε», Μίτσελ, καθάρισε για τους «μερένχες».

Οι γηπεδούχοι επικράτησαν 2-0 των Καταλανών και η ομάδα του Λουίς Ενρίκε αντί να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή, την είδε να αυξάνεται στους τρεις, τη στιγμή μάλιστα που η Ρεάλ Μαδρίτης έχει και αγώνα λιγότερο, αυτόν κόντρα στη Μάλαγα στο «Μπαλαΐδος».

Σε ό,τι αφορά το ματς, η Μάλαγα φαινόταν από την αρχή του ματς ότι ήταν καλύτερη των «μπλαουγκράνα», καθώς όχι μόνο κατάφερε να την μπλοκάρει δημιουργικά, αλλά την ίδια ώρα κάθε της αντεπίθεση... μύριζε γκολ. Η εικόνα του αγώνα επιβεβαιώθηκε και στο σκορ. Στο 33' ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ραμίρες, έφυγε πίσω από τη μεσαία γραμμή τη στιγμή που ο Ματιέ δεν μάρκαρε τίποτα και αφού μπήκε μέσα στην περιοχή ολοκλήρωσε τη φάση με ιδανικό πλασέ για το 1-0.

Η Μπαρτσελόνα, όπως αναφέρει ο sport-fm.gr  βρισκόταν σε μπελάδες που δεν διορθώθηκαν ούτε με την είσοδο του Ινιέστα και έγιναν ακόμα μεγαλύτεροι στο 65', όταν έπειτα από ένα χαζό φάουλ του Νεϊμάρ, ο Βραζιλιάνος αντίκρισε δίκαια τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.

Από εκείνο το σημείο και μετά μπήκε στην εξίσωση και η διαιτησία... Ο Πενιαράντα έφυγε στην πλάτη της άμυνας των Καταλανών και αφού ξεπέρασε και τον Τερ Στέγκεν, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο λανθασμένα καταλογίστηκε σε θέση οφσάιντ. Λίγα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της Μπαρτσελόνα να διαμαρτυρηθεί, όταν ο Σέρχι Ρομπέρτο κινήθηκε στη γραμμή της μεγάλης περιοχής των Ανδαλουσιανών, ανατράπηκε, αλλά αντί για πέναλτι ο ρέφερι υπέδειξε φάουλ εκτός περιοχής, προκαλώντας δικαιολογημένα την «έκρηξη» των φιλοξενούμενων.

Ήταν δεδομένο ότι με την εικόνα της Μπαρτσελόνα καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, δύσκολα θα μπορούσε να βρει κάποιο γκολ στην αλάνθαστη άμυνα της Μάλαγα και μάλιστα στις καθυστερήσεις του ματς, οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν τη σπουδαία τους νίκη (δεύτερη συνεχόμενη) όταν ο Τζόνι σε κενή εστία ολοκλήρωσε με τέλειο τρόπο την αντεπίθεση της ομάδας του για το 2-0.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής:

Παρασκευή, 7/4

Βιγιαρεάλ - Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-1

(17' Βίκτορ Ρουίθ, 47' Μπακαμπού, 58' Αντριάν - 20' Λαπόρτ)

Σάββατο, 8/4

Εσπανιόλ - Αλαβές 1-0

(56' Πιάτι)

Ρεάλ Μαδρίτης - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1

(52' Πέπε-85' Γκριεζμάν)

Σεβίλλη - Ντεπορτίβο Λα Κορούνια 4-2

(1' Γιόβετιτς, 9' Σαράμπια, 32' Κορέα, 88' Μπεν Γεντέρ - 4', 25' Κακουτά)

Μάλαγα - Μπαρτσελόνα 2-0

(33' Σάντρο, 90'+ Τζόνι)

Κυριακή, 9/4

Γρανάδα - Βαλένθια (13:00)

Θέλτα - Εϊμπάρ (17:15)

Οσασούνα - Λεγανές (19:30)

Λας Πάλμας - Ρεάλ Μπέτις (21:45)

Δευτέρα, 10/4

Ρεάλ Σοσιεδάδ - Σπόρτινγκ Χιχόν (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική (32η):

Μ. Παρασκευή, 14/4

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Λας Πάλμας (21:45)

Μ. Σάββατο, 15/5

Ντεπορτίβο Λα Κορούνια - Μάλαγα (14:00)

Σπόρτινγκ Χιχόν - Ρεάλ Μαδρίτης (17:15)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Οσασούνα (19:30)

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Σοσιεδάδ (21:45)

Κυριακή, 16/4

Λεγανές - Εσπανιόλ (13:00)

Βαλένθια - Σεβίλλη (17:15)

Ρεάλ Μπέτις - Εϊμπάρ (19:30)

Γρανάδα - Θέλτα (21:45)

Δευτέρα, 17/4

Αλαβές - Βιγιαρεάλ (21:45)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News