Αθλητισμός

Στην τελική ευθεία για τον Μαραθώνιο Κρήτης

Την ευκαιρία να τρέξουν στην όμορφη Κρήτη και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων Κρήτης θα έχουν οι δρομείς που θα πάρουν μέρος στον 2o Μαραθώνιο Κρήτης  που πραγματοποιείται στις 9Απριλίου 2017 με οργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης-ΠΕ Χανίων, δήμους, φορείς, του αθλητισμού, συλλόγους κ.ά.

Παράλληλα με τον Μαραθώνιο θα διεξαχθούν αγώνες των 10 χλμ. και 5χλμ. όπου η συμμετοχή αναμένεται να είναι πολυπληθής. Επίσης, στη Διοργάνωση περιλαμβάνεται και αγώνας μικρότερης διαδρομής, «κοινωνικής προσφοράς», 2,5 χλμ. για αρχάριους δρομείς κάθε ηλικίας.

Σύμφωνα με τους οργανωτές, μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου Μαραθωνίου Κρήτης που πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαΐου του 2016, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη και έλαβε χώρα μέσα σε ένα εξαιρετικό αθλητικό και κοινωνικό κλίμα και απολαμβάνοντας τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών και των εμπλεκομένων φορέων, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Χανίων σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή προχώρησε στον ορισμό της ημερομηνίας του Μαραθωνίου Κρήτης για το2017στις 9 Απριλίου.

Πρόθεσή της οργανωτικής επιτροπής, είναι ο Μαραθώνιος της Κρήτης να αποτελέσει, με τη μαζική συμμετοχή των πολιτών και με την κοινωνική του διάσταση, τουριστικό προορισμό. Η καθιέρωση της συγκεκριμένης ημερομηνίας έγκαιρα, σηματοδοτεί ότι από το 2017 και για τα επόμενα χρόνια στη συνείδηση όλων, τόσο στο εσωτερικό όσο στο εξωτερικό, θα συμπεριλαμβάνεται ο Μαραθώνιος Κρήτης και συγκεκριμένα τα Χανιά στον ετήσιο προορισμό τους στα πλαίσια του αθλητικού τουρισμού.

Η παρούσα διοργάνωση-όπως και η περυσινή είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη «Ειρηναίου Γαλανάκη» και περιλαμβάνει:

• Μαραθώνιο Δρόμο και Μαραθώνια Συμμετοχική Ποδηλατοδρομία.

• Αγώνα Δρόμου 10χλμ. και 5 Χλμ.

• Αγώνα Δρόμου 2,5 χλμ.

Οι διαδρομές των αγώνων έχουν εκκίνηση και τερματισμό στη Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου έμπροσθεν της Δημοτικής Αγοράςτων Χανίων και η διαδρομή του Μαραθωνίου καλύπτει και τον Δήμο Πλατανιά.

• Το Σάββατο,παραμονή των αγώνων και στα πλαίσια της τελετής έναρξης, οργανώνεται Λαμπαδηδρομίαστη μνήμη του Μακαριστού από τον Δήμο Κισσάμου και τον Δήμο Αποκορώνου.

• Την Παρασκευή, δύο ημέρες πριν το αγώνα, σε ειδική τελετή, συλλέγεται ο κότινος για το στεφάνωμα των Μαραθωνοδρόμων από την αρχαία ελιά των Βουβών στον Δήμο Πλατανιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια