default-image

Οι αντίπαλοι Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα

Αθλητισμός
Οι αντίπαλοι Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οριστικοποιήθηκαν οι αντίπαλοι Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στα play off της Ευρωλίγκας.

Η απρόσμενη ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις έφερε την Αναντολού Εφές (τερμάτισε έκτη) πάνω στους ερυθρολεύκους και τη Φενέρμπαχτσε του Ζοτς (τερμάτισε πέμπτη) πάνω στους πράσινους.

Η πρόκριση στο Final-4 της Πόλης θα κριθεί στις τρεις νίκες, με τις ελληνικές ομάδες να έχουν το πλεονέκτημα έδρας (δύο ματς εντός, δύο εκτός, ένα εντός). Οι δύο «αιώνιοι» έχουν ταυτόχρονα αβαντάζ στα προημιτελικά της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 2009 και ουσιαστικά καλούνται να πετάξουν εκτός δύο «οικοδεσπότες».

Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν 18 και 19 Απριλίου, ενώ οι δεύτεροι 20 και 21 του ίδιου μήνα σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ αντίστοιχα.

Τη σεζόν 2012-2013, όταν ο Ολυμπιακός κατέκτησε την Ευρωλίγκα, είχε αντιμετωπίσει την Εφές στα πλέι οφ και με 3-2 είχε πάρει το εισιτήριο για το Final-4 του Λονδίνου. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός θα τεθεί αντίπαλος με την ίδια του την... ιστορία. Ο Ομπράντοβιτς επιστρέφει στο ΟΑΚΑ για πέμπτη φορά ως αντίπαλος του Εξάστερου και μέχρι σήμερα μετρά τέσσερις ήττες σε ισάριθμες «μονομαχίες».

Όσον αφορά στα άλλα δύο ζευγάρια, όπως αναφέρει ο sport-fm.gr,  τα πάντα θα κριθούν από την εξέλιξη του Νταρουσάφακα-Ερυθρός Αστέρας. Αν η Νταρουσάφακα νικήσει τους Σέρβους, τότε η πρώτη Ρεάλ παίζει με τους Τούρκους, η δεύτερη ΤΣΣΚΑ με την έβδομη Μπασκόνια και ο Αστέρας μένει εκτός. Αν κάνει διπλό ο Αστέρας, τότε τερματίζει στην έβδομη θέση και πέφτει πάνω στην ομάδα του Ιτούδη, ενώ οι Βάσκοι ως όγδοοι θα διασταυρωθούν με την «βασίλισσα», την ώρα που η Νταρουσάφακα μένει έξω.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News