default-image

Νίκη ελπίδας ο Ηρακλής, 1-0 τον Λεβαδειακό

Ποδόσφαιρο
Νίκη ελπίδας ο Ηρακλής, 1-0 τον Λεβαδειακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ηρακλής παραμένει… ζωντανός για την παραμονή στην Σούπερ Λίγκα, καθώς νίκησε σήμερα τον Λεβαδειακό με 1-0.

Στην αναμέτρηση που είχε χαρακτηριστεί… τελικός, ο «γηραιός» κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο «τρίποντο» με σκόρερ τον Δώνη.

Ο Ηρακλής προσπάθησε από νωρίς να αιφνιδιάσει τον Λεβαδειακό, ο οποίος παράταχθηκε με ξεκάθαρο αμυντικό πλάνο στο Καυταντζόγλειο. Οι φιλοξενούμενοι περίμεναν τους παίκτες του Γηραιού, οι οποίο μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, έκλεισαν από την αρχή τους Βοιωτούς στο δικό τους ? του γηπέδου και δημιούργησαν ευκαιρίες.

Το πρώτο «χτύπημα» ήρθε στο 3' όταν ο Κούρος σούταρε από καλή θέση, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω. Στο 10'ένα σουτ του Δώνη πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια, ενώ έξι λεπτά αργότερα, ο Ηρακλής έφτασε κοντά στο γκολ όταν το σουτ του Λεοζίνιο πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι, ενώ στο 37' ο ίδιος παίκτης προσπάθησε να απειλήσει με μια «γλυκιά» σέντρα σουτ, αλλά η φάση είχε την ίδια κατάληξη.

Ο Λεβαδειακός δεν έγινε ούτε μια φορά απειλητικός στο πρώτο ημίχρονο, καθώς δεν μπορούσε να οργανώσει καλά το παιχνίδι του, με αποτέλεσμα να μη φτάνει στην αντίπαλη περιοχή. Το 0-0 ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη, ο «Γηραιός» απείλησε με το… καλημέρα, όταν ο Λεοζίνιο στο 46' σούταρε, η μπάλα βρήκε το δοκάρι και πέρασε έξω. Η φάση αυτή ξεσήκωσε και τον κόσμο στο γήπεδο που ζητούσε επίμονα το γκολ από την αγαπημένη του ομάδα. Ένα γκολ που ήρθε, 12 λεπτά αργότερα!

Ο Γροντής εκτέλεσε το κόρνερ, από τα αριστερά, ο Δώνης «έπιασε» μια τρομερή κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 και τους τρελούς πανηγυρισμούς από τον κόσμο. Γκολ - λύτρωση για τον Ηρακλή στο 58'!

Δέκα λεπτά αργότερα, ο Ηρακλής έχασε ευκαιρία για νέο τέρμα, αλλά η κεφαλιά του Περόνε, από καλό σημείο, βρήκε σε σώμα και έφυγε κόρνερ. Στα λεπτά που απέμειναν, οι Θεσσαλονικείς κράτησαν με ευκολία το υπέρ τους 1-0, καθώς δεν απειλήθηκαν ποτέ από τον Λεβαδειακό, με εξαίρεση ένα σουτ του Καραμπουέ στο 79', το οποίο έδιωξε ο γκολκίπερ σε κόρνερ.

Με αυτή τη νίκη, ο «Γηραιός» έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία και πλέον στρέφει την προσοχή του στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Το μοναδικό αρνητικό για τους γηπεδούχους, η αποβολή από τον… πάγκο για τον Περόνε, όταν ο επιθετικός της ομάδας διαμαρτυρήθηκε για τα έξι λεπτά των καθυστερήσεων και είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Αργυρόπουλος, Τζανετόπουλος, Στάμου, Δώνης, Ιντζόγλου, Λεοζίνιο, Μοντέιρο (55' Μπαστακός), Κούρος (52' Γροντής), Περόνε (85' Αγγελόπουλος).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Μιλιάζες, Τριποτσέρης, Ουόν, Κουλιμπαλί (73' Νιασέ), Ζεζίνιο (75' Λάτσι), Βασιλείου, Τόνι Σίλβα, Καλτσάς, Βούρος (79' Μουλόπουλος), Καραμπουέ.

Πηγή: www.sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News