default-image

Παπαδόπουλος: "Έχω όραμα για τον ΟΦΗ"

Ποδόσφαιρο
Παπαδόπουλος: "Έχω όραμα για τον ΟΦΗ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για πρώτη φορά από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ, ο Νίκος Παπαδόπουλος άνοιξε την… καρδιά του για όλους και για όλα.

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στην εκπομπή «Μικτή Ζώνη» της ΚΡΗΤΗ TV για την επιστροφή του στο Ηράκλειο, από διαφορετικό ρόλο, τη «μάχη» της ανόδου, μέσα από τις σημερινές βαθμολογικές διαφορές και τη συνέχεια της Football League.

Τόνισε με ιδιαίτερο τρόπο ότι έχει όραμα για την ομάδα του Ηρακλείου και έθεσε απαραίτητη προϋπόθεση την οργάνωση.

Αναλυτικά τα βασικότερα σημεία των τοποθετήσεων του

Για την επιστροφή στον ΟΦΗ: «Αισθάνομαι παρά τα χρόνια που έλλειπα, ότι είναι σα να μην έχω φύγει ποτέ από τον ΟΦΗ και το Ηράκλειο. Πάντα σε όλες τις ομάδες που ήμουν, με είχε σημαδέψει η 10ετία στον ΟΦΗ. Ήταν υπέροχα χρόνια. Διαφήμιζα αυτή την ομάδα είτε σε συμπαίκτες μου όσο ήμουν ποδοσφαιριστές, είτε σε συναδέλφους ως προπονητής. Τώρα είμαι εδώ σε ένα άλλο ρόλο, σε μια μεταβατική περίοδο για την ομάδα».

Για τη σημερινή κατάσταση και τον τελευταίο αγώνα: «Θα ξεκινήσω από αυτό που νιώθω. Μου φαίνεται περίεργο να είμαι προπονητής στον ΟΦΗ και να παίζει με αυτές τις ομάδες. Σ' αυτή την κατηγορία, σ' αυτές τις έδρες, που πριν χρόνια δεν μπορούσα να το φανταστώ. Με ομάδες που προσπαθούσαν να παίξουν φιλικά με τον ΟΦΗ, για να έχουν έσοδα. Πρέπει να χτίσουμε νοοτροπία, να λειτουργούμε μέσα στο γήπεδο ως μεγάλη ομάδα και να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας. Ως ένα βαθμό αυτό έγινε κόντρα στον Παναιγιάλειο, παρόλο που η νίκη δεν ήρθε τόσο εύκολα, όσο δείχνει το αποτέλεσμα».

Για τον τραυματισμό του Μανόλη Φαζού: «Ο Μανόλης Φαζός στάθηκε άτυχος και ως ομάδα οφείλουμε να είμαστε δίπλα του. Μου αρέσει ως παίκτης και σκόπευα να του δώσω χρόνο συμμετοχή, ενώ είναι και από τα σπλάχνα της ομάδας. Ως προπονητής πάντα έδινα μια βαρύτητα στα νέα παιδιά, ώστε να εξελιχθούν. Πρέπει και ο ΟΦΗ να βασιστεί σε παιδιά από την ακαδημία, που νιώθουν τι είναι αυτή η ομάδα».

Για την προσοχή που δίνει στις υποδομές: «Είναι ένας στόχος να μπουν τα νέα παιδιά στην ομάδα, αλλά με έξυπνο τρόπο και σωστή διαχείριση, για να μην τα… κάψουμε. Θα πάρουν χρόνο, αλλά εξαρτάται και από τους ίδιους. Η δυνατότητα θα υπάρχει, γιατί είμαστε η ομάδα και με το μεγαλύτερο αριθμό κίτρινων καρτών. Άλλες φορές δικαιολογημένες και άλλες όχι».

Για τα κίνητρα των ποδοσφαιριστών: «Πρέπει να βρίσκουμε καθημερινά κίνητρα για τους παίκτες. Αν η ομάδα ανέβει κατηγορία, θα είναι αυτοί που την έβγαλαν. Θα ανέβει το κασέ τους, θα εξελιχθούν, όμως ταυτόχρονα το μεγαλύτερο κίνητρο είναι ότι παίζουν στον ΟΦΗ».

Για τη βαθμολογική διαφορά: «Υπάρχει βαθμολογική διαφορά, όμως εμείς οφείλουμε σαν μεγάλη ομάδα να πάμε όσο γίνεται ψηλότερα. Περιμένουμε τυχόν απώλειες των πρωτοπόρων και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Φυσιολογικό είναι να υπάρχει άγχος, αλλά πρέπει ως ΟΦΗ να πάμε μέχρι τέλους. Η βαθμολογική διαφορά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Οι άλλες ομάδες περνάνε πιο εύκολα από έδρας, εμείς πάμε σε… πόλεμο. Με εμάς όλοι παίζουν πλήρεις. Χάσαμε βαθμούς, σε παιχνίδια που είχαμε καλή αγωνιστική παρουσία».

Για την προσπάθεια που συνεχίζεται: «Τώρα είναι ο Άρης στην 3η θέση, άρα κυνηγάς αυτόν. Ενδεχομένως η θέση αυτή να δίνει άνοδο, σύμφωνα με τη θεωρεία για τις αδειοδοτήσεις. Αν δεν είμαστε τρίτοι, ίσως χαθεί μια μεγάλη ευκαιρία. Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα, πρώτα η 3η θέση και μετά για παραπάνω. Οφείλουμε να δώσουμε τη μάχη».

Για την επόμενη μέρα του ΟΦΗ: «Πρέπει να σκεφτούμε την επόμενη μέρα και ήδη την έχω στο μυαλό μου. Έγινε μια σοβαρή συζήτηση με τη διοίκηση και συμφωνούμε σε αρκετά πράγματα. Όλα περικλείονται σε μια λέξη. Οργάνωση. Πρώτα από όλα το ΒΑΚ, έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις και η διοίκηση δείχνει μεγάλη διάθεση. Πρέπει η δουλειά να συνεχίζεται. Η ομάδα έχει αγωνιστικό στόχο, ενώ πρέπει να σκέφτεται μπροστά σε διπλό ταμπλό, αν είναι στην Σούπερ Λίγκα ή στη Β' Εθνική. Αξιολόγηση, μπάτζετ, μέσος όρος ηλικίας και άλλα, ανάλογα με την κατηγορία, είναι κάποια σημαντικά στοιχεία».

Για τις πρώτες του σκέψεις όταν ήρθε στον ΟΦΗ: «Όταν ήρθα κάποια πράγματα έπρεπε να τα βελτιώσω, όπως το αμυντικό κομμάτι. Το μηδέν φέρνει νίκες. Ο ΟΦΗ δεχόταν αντεπιθέσεις και γκολ, κάτι που συνέβη και σε παιχνίδια που είμαι εγώ. Γνωρίζω την κατηγορία και υπάρχουν παράμετροι που παίζουν ρόλο, όπως τα κακά γήπεδα».

Για τον αγωνιστικό σχεδιασμό και την περίοδο του Ιανουαρίου: «Έχω γνώμη για τον αγωνιστικό σχεδιασμό, αλλά δεν μπορώ να επεκταθώ από σεβασμό. Είχα την ατυχία να έρθω 5 μέρες πριν την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου και ήταν δύσκολο να γίνουν πράγματα. Η διοίκηση προσπάθησε να κάνει την υπέρβαση και με παίκτες από την Σούπερ Λίγκα, όμως το -8 και το -11 ήταν λίγο αποτρεπτικό για αυτούς».

Για την προοπτική ανανέωσης της συνεργασίας: «Δεν πρέπει να ασχολούμαστε καθημερινά αν θα μείνω εγώ ή όχι. Πάνω από όλα τώρα είναι η ομάδα. Θα το δούμε μετά το Πάσχα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η οργάνωση».

Για το όραμα που έχει για τον ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ με έχει επηρεάσει στην προπονητική και στην καθημερινότητα. Δεν μπορώ να σκεφτώ τον ΟΦΗ χωρίς οργάνωση. Ήταν πάντα μια διαφήμιση, το ΒΑΚ, η οργάνωση του και όλα ήταν λυμένα. Σκέφτομαι το αθλητικό κέντρο να είναι γεμάτο παιδιά, με καλά γήπεδα και σε συνεργασία με τα τμήματα υποδομής να βγαίνουν παίκτες για το μέλλον. Θέλει δουλειά, οργάνωση, στήριξη και μεράκι. Να ξέρετε ότι πιο πολύ αγαπώ το ρόλο του προπονητή, από ότι αυτόν του ποδοσφαιριστή».

Για την απόφαση του να πει το «ναι» στην εφετινή πρόταση: «Το συναίσθημα ήταν ο κύριος λόγος να έρθω στον ΟΦΗ. Είχα πει ότι δε θα δουλέψω ξανά στην Football League, όμως όταν ήρθε η πρόταση του ΟΦΗ δε μπορούσα να αρνηθώ. Όταν με είχαν πάρει τηλέφωνο αρχικά, είχα απαντήσει ότι θα μπορέσω να συζητήσω μόνο όταν ο ΟΦΗ δε θα έχει προπονητή. Φυσικά από σεβασμό στον παλιό μου συμπαίκτη και φίλο, Νίκο Νιόπλια. Για μένα ήταν όνειρο ζωής να είμαι προπονητής στον ΟΦΗ, όπως φαντάζομαι και για παλιούς μου συμπαίκτες. Ήξερα ότι ήταν ρίσκο, αλλά θέλω να βοηθήσω με τη δουλειά μου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News