default-image

Ο ΟΦΗ… έκλεψε τον τίτλο από τον Ηρόδοτο στην… εκπνοή

Μπάσκετ
Ο ΟΦΗ… έκλεψε τον τίτλο από τον Ηρόδοτο στην… εκπνοή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτο φινάλε είχε το τοπικό πρωτάθλημα μπάσκετ των νεανίδων καθώς δυο ομάδες βρέθηκαν να πανηγυρίζουν τον τίτλο, όμως μόνο μία έμεινε με τη χαρά. Όλα κρίθηκαν την τελευταία αγωνιστική που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στα παιχνίδια Ηρόδοτος-Αρκάδι και Πλατανιάς-ΟΦΗ, όπου οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες διεκδικούσαν το πρωτάθλημα. Τελικά αυτός που πανηγύρισε ήταν ο ΟΦΗ, ο οποίος στέφθηκε πρωταθλητής για πρώτη φορά στην ιστορία του τόσο στις νεανίδες όσο και στις κορασίδες!

Ο Ηρόδοτος νίκησε με 54-43 στο κλειστό της Αλικαρνασσού το Αρκάδι και βρέθηκε να πανηγυρίζει νομίζοντας ότι είχε κατακτήσει τον τίτλο, όμως υπολόγιζε χωρίς τον ΟΦΗ, ο οποίος ήταν επιβλητικός στα Χανιά, απάντησε στην άμυνα ζώνης του Πλατανιά με… βροχή από τρίποντα και νίκησε  40-68, σκορ με το οποίο υπερκάλυψε τη διαφορά πόντων στο γκολ αβερέιτζ με τον Ηρόδοτο (στα μεταξύ τους παιχνίδια η διαφορά ήταν ίδια). Έτσι από την Αλικαρνασσό οι πανηγυρισμοί μεταφέρθηκαν στα Χανιά, με την ομάδα του Νίκου Δελατόλα να κατακτά τον τίτλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση νίκης του Αρκαδίου επί του  Ηροδότου οι Ρεθυμνιώτισσες θα ήταν πρωταθλήτριες ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του ΟΦΗ καθώς στη μεταξύ τους ισοβαθμία είχε το πλεονέκτημα.

Αναφερόμενος στην τεράστια επιτυχία του ΟΦΗ, ο προπονητής Νίκος Δελατόλας τόνισε στο neakriti.gr: «Ξέραμε ότι εάν κερδίζαμε τον Πλατανιά θα ήμασταν σίγουρα δεύτεροι και ότι χρειαζόμασταν νίκη με μεγάλη διαφορά για να έχουμε ελπίδες για τον τίτλο. Εμείς πήγαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό. Ξέραμε ότι μπορούσαμε να νικήσουμε τον αντίπαλό μας με διαφορά γιατί το είχαμε κάνει και στον α' γύρο, όπου προηγούμασταν 37-11 στο ημίχρονο. Ο Πλατανιάς έπαιξε άμυνα ζώνης από την αρχή θέλοντας να κρατήσει κλειστό το σκορ, όμως τα κορίτσια ήταν εύστοχα . Στο τέλος η διαφορά ήταν στους 25 πόντους και είχαμε την τελευταία επίθεση όπου με το τρίποντο της Κουράτορα πήγαμε στο +28 και αυτή η διαφορά μας έδωσε τον τίτλο».

Για πρώτη φορά τα γυναικεία τμήματα του ΟΦΗ πρωταγωνιστούν και όπως αναφέρει ο πρώην αθλητής και νυν προπονητής της ηρακλειώτικης ομάδας «δουλεύουμε πολύ σωστά. Τα κορίτσια αυτά τα έχω από πολύ μικρά, έχουν καλή νοοτροπία και τις σωστές βάσεις για να παίξουν μπάσκετ σε ανώτερο επίπεδο στο μέλλον. Ήδη μία παίκτριά μας, η Βάσια Παπαμαρκάκη έχει κληθεί στην Εθνική ομάδα».

Στις κορασίδες η κατάκτηση του τίτλου ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη. Δε συνέβη το ίδιο, όμως και στις νεανίδες καθώς όπως τονίζει ο Νίκος Δελατόλας: «Στις κορασίδες ήμασταν το φαβορί από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος και ολοκληρώσαμε έχοντας ως απολογισμό μόλις μία ήττα, ενώ κάναμε το 6-0 στα πλέι οφ. Στις νεανίδες ουσιαστικά παίξαμε με τις κορασίδες. Δεν αποτέλεσε προτεραιότητα για εμάς ο τίτλος, όμως από τη στιγμή που εμφανίστηκε η ευκαιρία μπροστά μας προσπαθήσαμε να την εκμεταλλευτούμε και τα καταφέραμε».

Ο Νίκος Δελατόλας ως παίκτης είχε κατακτήσει αρκετούς τίτλους στην επιτυχημένη καριέρα του, ως προπονητής, όμως οι δύο φετινοί ήταν οι πρώτοι του.

«Μπορεί η κατάκτηση των τίτλων να δείχνει ότι αυτή ήταν η καλύτερη μου χρονιά ως προπονητής, όμως εγώ είμαι "γεμάτος" κάθε χρόνο που βλέπω βελτίωση στα κορίτσια. Είμαι έξι χρόνια στις ακαδημίες του ΟΦΗ και είμαι ευχαριστημένος από την πορεία αυτών των κοριτσιών. Οι τίτλοι απλά επιβεβαιώνουν τη δουλειά που γίνεται και είναι ομαδική επιτυχία».

Πλέον τα κορίτσια του ΟΦΗ ετοιμάζονται για τα προκριματικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος τόσο στις νεανίδες όσο και στις κορασίδες.  «Έχουμε 15 μέρες πριν τα προκριματικά. Κοιτάμε να ξεπεράσουμε τους τραυματισμούς που έχουμε και στόχος μας είναι να παρουσιαστούμε δυνατοί στα προκριματικά».

Τα αποτελέσματα τη τελευταίας αγωνιστικής των νεανίδων:

Πλατανιάς-ΟΦΗ 40-68

Ηρόδοτος-Αρκάδι 54-43

ΟΑΧ-Ιεράπετρα 20-0 α.α.

Η βαθμολογία

ΟΦΗ             18

Ηρόδοτος       18

Αρκάδι             17

ΟΑΧ             13

Πλατανιάς       12

Ιεράπετρα       0

Ρεπορτάζ: Νίκη Μηλιαράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News