default-image

Νίκη στο ντέρμπι, με την… υπογραφή Μπεργκ

Ποδόσφαιρο
Νίκη στο ντέρμπι, με την… υπογραφή Μπεργκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αθηναϊκό ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό είχε φινάλε… θρίλερ, με τους «πράσινους» να επικρατούν 2-3 στην εκπνοή, ενώ η «Ένωση» είχε κάνει νωρίτερα την επαναφορά από το 0-2.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν σαρωτικοί στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκαν της ανύπαρκτης ΑΕΚ με 2-0. Χάρη στα γκολ των Κλωναρίδη, Μπεργκ. Στο δεύτερο μέρος οι ρόλοι άλλαξαν. Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν αυτοί που κυριάρχησαν και οι φιλοξενούμενοι που εξαφανίστηκαν. Η ΑΕΚ  έφτασε στην ισοφάριση με τους Χριστοδουλόπουλο, Πέκχαρτ. Και ενώ πάλευε για την ολικη ανατροπή ο Σουηδός, με το δεύτερο γκολ του και 20ό στο πρωτάθλημα, «υπέγραψε» τη νίκη για την ομάδα του. Έτσι, οι τριφυλλοφόροι αύξησαν τη διαφορά τους από την Ένωση στους πέντε βαθμούς (48-43).

Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και από το πρώτο ως το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου ημιχρόνου ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι. Με συνεχές πρέσινγκ αποδιοργάνωσαν την ΑΕΚ στο χώρο του κέντρου και την «έκοψαν» στη μέση. Οι παίκτες της δεν μπορούσαν ν' αμυνθούν, δεν κρατούσαν μπάλα, δεν αναπτύσσονταν και λογικά δεν απειλούσαν.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία έγινε στο 6ο λεπτό. Ο Χούλτ έφυγε από αριστερά. Έκανε την παράλληλη σέντρα, ο Μπεργκ δεν μπόρεσε να μπει στη φάση. Αλλά η μπάλα έφτασε - περίπου στη δεξιά γωνία της μικρής περιοχής - στον αμαρκάριστο Βιγιαφάνες. Όμως την ώρα που πήγε να κάνει το σουτ πρόλαβε να κάνει τάκλιν και να κοντράρει ο Ντίντακ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Κλωναρίδης μπήκε στην περιοχή, από δεξιά. Ο Ντίντακ τον πρόλαβε και τον μάρκαρε. Ο «πράσινος» μεσοεπιθετικός βρέθηκε στο έδαφος και οι συμπαίκτες του ζήτησαν πέναλτι.

Η ΑΕΚ προσπαθούσε να βρει τρόπο να ισορροπήσει αλλά δεν τα κατάφερνε. Ο Παναθηναϊκός έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο και πέτυχε αυτό που ήθελε στο 24'. Ο Βιγιαφάνιες - με κάθετη - έβγαλε τον Μπέργκ σε θέση μέσα δεξιά. Ο Σουηδός πρόλαβε πριν αυτή βγει άουτ και τη γύρισε. Ο Βράνιες προσπάθησε να διώξει, την έστειλε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Κλωναρίδης την έστειλε στα δίχτυα.

Και τρία λεπτά αργότερα, διπλασίασε τις επιτυχίες του. Ο Βιγιαφάνιες με κάθετη μπαλιά, έβγαλε τον Εμποκού σε θέση μέσα αριστερά στην περιοχή. Αυτός «χόρεψε» τους αμυντικούς (Λαμπρόπουλο και Ντίντακ) και την κατάλληλη στιγμή έβγαλε δεξιά στον αφύλακτο Μπεργκ. Ο οποίος δε δυσκολεύτηκε να πλασάρει και δώσει «αέρα» δύο γκολ στους φιλοξενούμενους.

Οι «πράσινοι» είχαν και άλλες ευκαιρίες για να αυξήσουν ακόμα περισσότερο το σκορ. Όμως τις σπατάλησαν. Χαρακτηριστικότερη όλων αυτή στο 42'. Όταν ο Κλωναρίδης «τρύπησε» την άμυνα της ΑΕΚ και με κάθετη μπαλιά έβγαλε τον Βιγιαφάνιες τετ α τετ με τον Μπάρκα. Η έξοδος του «κιτρινόμαυρου» τερματοφύλακα αποδείχτηκε σωστήρια, αφού απέκρουσε το σουτ του Αργεντινού.

Η πρώτη φορά που η ΑΕΚ, ουσιαστικά, απείλησε ήταν στο 45'. Ο Αϊντάρεβιτς έκανε σέντρα από δεξιά και ο Γιόχανσον πήρε την κεφαλιά. Αλλά η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Μολέδο και βγήκε λίγο έξω από το οριζόντιο δοκάρι του Βλαχοδήμου.

Η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή του πρώτου. Η ΑΕΚ μπήκε δυναμικά και αποφασισμένη ν' ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα. Και το κατάφερε, χα΄ρη στην καθοριστική βοήθεια του Χριστοδουλόπουλου. Ο Παναθηναϊκός - παρά το υπέρ του σκορ - έδειχνε αποδιοργανωμένος, χωρίς ψυχολογία και δυνάμεις.

Η Ένωση δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία της στο 59'. Ο Άραούχο έκανε το μακρινό δυνατό σουτ αλλά έδιωξε με τις γροθιές ο Βλαχοδήμος. Στην επαναφορά - μέσα από την περιοχή - ο Χριστοδουλόπουλος έκανε το σουτ αλλά έστειλε την μπάλα αρκετά έξω από την εστία.

Όμως τρία λεπτά αργότερα η ΑΕΚ μείωσε το σκορ. Στο 61' ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα όταν από διώξιμο του Κουλιμαπλί η μπάλα βρήκε στο χέρι του Βιγιαφάνιες. Και στο 62' ο Χριστοδουλόπουλος το εκτέλεσε εύσοτχα, στέλνοντας δεξιά τον Βλαχοδήμο και στην αριστερή γωνία την μπάλα.

Στο 77' οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν την ισοφάριση. Ο Μπακασέτας έδωσε στον Μάνταλο και αυτός έβγαλε δεξιά τον Χριστοδουλόπουλο. Ο ψηλόλιγνος μεσοεπιθετικός έκανε τη σέντρα ακριβώς εκεί που έπρεπε. Και ο επερχόμενος Πέκχαρτ - περίπου από τη γωνία της μικρή περιοχής - με... σουτ τάκλιν έστειλε την μπάλα στον «ουρανό» των διχτύων.

Η ΑΕΚ αναζήτησε με πάθος αλλά όχι αποτελεσματικότητα την ολική ανατροπή. Και σαν να μην έφτανε αυτό έχασε και το βαθμό της ισοπαλίας. Στο 90' οι «πράσινοι» έφυγαν στην αντεπίθεση με τον Λουντ από αριστερά. Ο Φιλανδός διέσχισε ανανόχλητος όλη την πλευρά, μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή γύρισε την μπάλα προς το πέναλτι. Ο Λαμπρόπουλος δεν πρόλαβε τον Μπέργκ και ο Σουηδός έστειλε την μπάλα, για τρίτη φορά στα δίχτυα του Μπάρκα.

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες (63' Μπακασέτας), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (46' Πέκχαρτ), Πατίτο (46' Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος, Αραούχο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μολέντο, Κουτρουμπής, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ζέκα, Βιγιαφάνιες (85' Μπουμάλ), Εμποκού (68' Λουντ), Κλωναρίδης (68' Λέτο), Μπεργκ.

Πηγή: www.sentragoal.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News