default-image

Κίνδυνος να τεθεί εκτός εκλογών ΕΠΟ ο Γραμμένος!

Ποδόσφαιρο
Κίνδυνος να τεθεί εκτός εκλογών ΕΠΟ ο Γραμμένος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Στο Δικαστικό Τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας έχει παραπεμφθεί υπόθεση που αφορά στον Βαγγέλη Γραμμένο για πλαστογραφία και δυσφήμιση του αθλήματος, όπως αποκαλύπτει η Live Sport.

Ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ στις προσεχείς εκλογές και ο άνθρωπος που υποστήριζε εξ αρχής η «συμμαχία» για να ηγηθεί της νέας εποχής στην ομοσπονδία, κινδυνεύει με ποινή απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για τρία χρόνια για μια υπόθεση πλαστών ταυτοτήτων προπονητών.

Την εισήγηση για τη συγκεκριμένη τιμωρία έκανε ο ερευνητής της υπόθεσης, Δημήτρης Νικητόπουλος, και αν αυτή δίνει δεκτή, τότε θα τεθεί εκτός ποδοσφαίρου και συνεπώς ΚΑΙ εκλογών ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας.

Η υπόθεση για την οποία κατηγορείται αφορά δύο ξεχωριστές υποθέσεις, στις οποίες σύμφωνα με τον ερευνητή έχει διαπραχθεί το αδίκημα της πλαστογραφίας. Η πρώτη αφορά τους προπονητές Γιάννη Παγώνη και Δημήτρη Γεωργακόπουλο και η δεύτερη τον επίσης προπονητή Αριστοστέλη Κιάκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η υπόθεση άνοιξε μετά από καταγγελία του πρώην προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Γκιρτζίκη, όταν ένας από τους τρεις προπονητές πήγε στα γραφεία της ομοσπονδίας και ζήτησε να του δοθεί δελτίο ταυτότητας και πιστοποίησης, αλλά κατόπιν του σχετικού ελέγχου είχε διαπιστωθεί πως δεν είχε περάσει τις εξετάσεις και πως η ταυτότητα που είχε στα χέρια του ήταν πλαστογραφημένη. Ο Γκιρτζίκης γνωρίζοντας ήδη πως ο Γραμμένος θα είναι υποψήφιος της αντιπολίτευσης για την προεδρία της ΕΠΟ, δεν έχασε την ευκαιρία και προχώρησε σε καταγγελία, ενώ ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε και στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Στις 18 Μαρτίου του 2016 ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Στέφανος Μπαξεβάνης, άσκησε πειθαρχική δίωξη για πλαστογραφία και δυσφήμιση του αθλήματος. Η Επιτροπή Δεοντολογίας καθυστέρησε να ασχοληθεί με την υπόθεση, καθώς στην ΕΠΟ είχε τότε επιχειρηθεί να απενεργοποιηθούν κάποια άρθρα του κώδικα λόγω εμπλοκής κάποιων στελεχών με την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. Οι τροποποιήσεις δεν έγιναν με παρέμβαση του τότε υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, και έτσι ο Βαγγέλης Γραμμένος κλήθηκε σε απολογία για την υπόθεση.

Πλέον ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ είναι με την πλάτη στον τοίχο και καλείται να αναπτύξει τις θέσεις του με υπόμνημα κινδυνεύοντας να τεθεί εκτός ποδοσφαίρου.

Πηγή: www.sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News