default-image

"Αγκαλιά" με την 4η θέση ο Παναθηναϊκός

Μπάσκετ
"Αγκαλιά" με την 4η θέση ο Παναθηναϊκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία ανάσα από την κατάκτηση της τέταρτης θέσης και του πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι οφ βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, καταθέτοντας και τη ψυχή της στο παρκέ, "λύγισε" στην παράταση την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη, επικρατώντας με 85-80 στο κατάμεστο "Νίκος Γκάλης".

Οι "πράσινοι" εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την ήττα της Φενέρμπαχτσε από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη και προσπέρασαν τους Τούρκους στη βαθμολογία, έχοντας πλέον ρεκόρ 18-11. Το "τριφύλλι" κρατάει πλέον την τύχη στα χέρια του, καθώς με νίκη επί της "αποδεκατισμένης" Μακάμπι, θα πάρει το πλεονέκτημα έδρας. Ο Παναθηναϊκός, πάντως, παίρνει την τέταρτη θέση και σε περίπτωση ήττας από τους Ισραηλινούς, αρκεί να νικήσει η Μπασκόνια εντός έδρας τη Ζαλγκίρις.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Κέι Σι Ρίβερς, ο οποίος σταμάτησε στους 17 πόντους, πετυχαίνοντας πέντε σερί καθοριστικούς πόντους στην παράταση. Από πλευράς ηττημένων, ξεχώρισαν οι Ντε Κολό και Τεόντοσιτς με 15 πόντους έκαστος.

Οι δύο ομάδες συμβάδισαν στο σκορ στην πρώτη περίοδο, με τον Παναθηναϊκό, με όπλο την καλή αμυντική λειτουργία του, να κρατάει χαμηλά τους Ρώσους και να ελέγχει το παιχνίδι. Ο Τσάβι Πασκουάλ άνοιξε το ροτέισον από τα πρώτα λεπτά, χρησιμοποιώντας εννέα παίκτες στην πρώτη περίοδο. Άπαντες έδωσαν ό,τι είχαν στο παρκέ, με τους "πράσινους" να έχουν πλουραλισμό στο σκοράρισμα και να κλείνουν το πρώτο δεκάλεπτο, όντας μπροστά στο σκορ με 20-17.

Ο ρυθμός του αγώνα ξέφυγε στη δεύτερη περίοδο, με τις επιθέσεις των δύο ομάδων να παίρνουν… φωτιά και τις άμυνες να πηγαίνουν περίπατο. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας βρήκαν το χέρι τους από την περιφέρεια, με το σκορ να ανεβαίνει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Οι "καυτοί" Μαίκ Τζέιμς και Κέι Σι Ρίβερς τραβούσαν το κουπί στο σκοράρισμα, με τον Τεόντοσιτς σε ρόλο οργανωτή και τον Βοροντσέβιτς σε ρόλο εκτελεστή να κάνουν μεγάλη ζημιά στο "τριφύλλι".

Όποτε ο Παναθηναϊκός δοκίμαζε να ξεφύγει στο σκορ, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έβρισκε πάντα λύσεις στην επίθεση, χτυπώντας κυρίως στους αιφνιδιασμούς. Με το σκορ στο 40-40 (19?), ο Κέι Σι Ρίβερς ευστόχησε σ' ένα πολύ δύσκολο τρίποντο (43-40), ενώ ο Νικ Καλάθης έκλεισε ιδανικά το πρώτο ημίχρονο (45-40) για τον Παναθηναϊκό με λέι απ στην εκπνοή.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε εκ νέου στο τρίτο δεκάλεπτο, με τις άμυνες των δύο ομάδων να επιστρατεύονται ξανά. Με ένα σερί 4-0, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πλησίασε στον πόντο (45-44), ωστόσο δεν κατάφερε ποτέ να πάρει εκ νέου το προβάδισμα. Το αρνητικό για τον Παναθηναϊκό ήταν ότι ο Γκιστ φορτώθηκε με τέσσερα φάουλ, με τον Πασκουάλ να τον αποσύρει γρήγορα στον πάγκο στο 24?. Με καλάθι του Σίνγκλετον, ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με πέντε πόντους (53-48 στο 26?), ωστόσο οι Ρώσοι απάντησαν άμεσα και με σερί 4-0, πλησίασαν και πάλι στον πόντο (53-52). O Ντε Κολό έφερε το παιχνίδι στα ίσια (55-55 στο 29?), με τον Παππά να γράφει το 58-55 του τρίτου δεκαλέπτου με 3/4 βολές.

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ και στο τέταρτο δεκάλεπτο, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να παίρνει το προβάδισμα (63-64) στο 34? και με τρίποντο του Ντε Κολό να ξεφεύγει με τέσσερις πόντους (63-67). Οι "πράσινοι", όμως, αντέδρασαν, έπαιξαν σκυλίσια άμυνα και με τον Παππά και τον Τζέιμς να δίνουν τον ρυθμό στην επίθεση, πέρασαν εκ νέου μπροστά στο σκορ (71-70 στο 38?).

Ο Τεόντοσιτς "πάγωσε" το "Νίκος Γκάλης" με τρίποντη "βόμβα" (71-73) 37 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του αγώνα, με τον Νικ Καλάθη να κάνει το 73-73 με 2/2 βολές, 21 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έπαιξε, μάλιστα, τρομερή άμυνα στον Τεόντοσιτς, αναγκάζοντας τον Σέρβο γκαρντ να κάνει διπλή ντρίμπλα και να δώσει την κατοχή εκ νέου στο "τριφύλλι". Ο Μπουρούσης με τον Τζέιμς, όμως, έκαναν λάθος, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να ήταν αυτή που θα είχε την τελευταία επίθεση. Ο Γκιστ έπαιξε εξαιρετική άμυνα πάνω στον Τεόντοσιτς και το παιχνίδι πήγε στην παράταση.

Το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο και στην παράταση. Με πέντε σερί πόντους του Ρίβερς, ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 82-78 στο 43?, βάζοντας γερές βάσεις νίκης. Με μία βολή του Τζέιμς κι ένα κάρφωμα του Γκιστ, οι "πράσινοι" έκαναν το 85-78 και "καθάρισαν" την υπόθεση νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 45-40, 58-55, 73-73, 85-80.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σίνγκλετον 13, Νίκολς 5, Ρίβερς 17, Τζέιμς 13, Παππάς 8, Φελντέιν 2, Γκιστ 6, Γκάμπριελ 3, Μπουρούσης 6, Καλάθης 12.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Ντε Κολό 15, Τεόντοσιτς 15, Όγκουστιν 14, Φριντζόν 4, Τζάκσον 3, Αντόνοφ, Φρίλαντ, Βοροντσέβιτς 14, Χίγκινς 8, Χριάπα 2, Κουρμπάνοφ, Χάινς 5.

Πηγή: ebasket.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News