Αθλητισμός

Με αφορμή το "Σαν σήμερα" του Γκέραρντ στον ΟΦΗ

Η ιστορία έχει γράψει με ανεξίτηλα γράμματα το μέγα πέρασμα του Ευγένιου Γκέραρντ από τον ΟΦΗ. Οι κατακτήσεις, η Ευρώπη, η ομάδα, οι παικταράδες, οι συγκινήσεις, οι επιμονές για οργάνωση και γήπεδα, είναι βασικά συστατικά της εποχής του Ολλανδού με το «OFI CRETA» να απλώνεται εύφημα στην γηραιά ήπειρο.


Σήμερα 31 Μαρτίου, συμπληρώθηκαν 17 χρόνια από τη μέρα που ο κόσμος τον αποχαιρετούσε στο κλείσιμο του τεράστιου σε χρόνο και αξία, κύκλου του ως προπονητής του ΟΦΗ!

Είδαμε να ανασύρονται πολλά ρεπορτάζ και αφιερώματα από το παρελθόν, μαζί με εκδοχές που εικάζουν αιτίες και αφορμές, που δεν αποτελούν ντοκουμέντα, αλλά υποκειμενικές κρίσεις.
Το πρόσφατο ντοκιμαντέρ της Nova Sports, με τη δημοσιογραφική καταγραφή του Μανόλη Βογιατζάκη, αποτελεί ένα καλό ντοκουμέντο με τις ζωντανές μαρτυρίες ποδοσφαιριστών και παραγόντων.
Είχε προηγηθεί πριν τρία χρόνια, το τηλεοπτικό αφιέρωμα στην εκπομπή «Μικτή Ζώνη» Κρήτη TV, όπου ο ίδιος παρουσία τριών δημοσιογράφων που τον έζησαν από κοντά, ήταν σε θέση να εκφράσει συνομιλία μαζί τους: ο Σώτος Παιδάκης, ο Μανόλης Δανδουλάκης και ο παρουσιαστής της εκπομπής, Στέλιος Μαλτεζάκης, ξετύλιξαν ενώπιον του, σημαντικές ιστορίες.


Μια από τις σπουδαίες πτυχές του Ολλανδού ήταν η σωστή επικοινωνία του με τα μέσα ενημέρωσης. Καταλάβαινε τη δουλειά του δημοσιογράφου και ήξερε ότι μέσα από αυτούς γίνεται η προβολή της δουλειάς του και της ομάδας. Κάθε συνέντευξη του, ήταν σαν σεμινάριο και αντλούσες υλικό ποδοσφαιρικής σκέψης για πολλές μέρες.


Πέρυσι 31 Μαρτίου, συνέβη κάτι απίστευτο. Τέσσερις δημοσιογράφοι (Δανδουλάκης, Βασιλάκης, Γιαλυτάκης, Μαλτεζάκης), τον επισκέφτηκαν έτσι ξαφνικά, στο σπίτι του στην Ελιά, χωρίς να γνωρίζουν ότι ήταν η επέτειος του «αντίο μίστερ», όπως σήμερα!

 
Τελικά μόνο σύμπτωση δεν ήταν! Το τραπέζι της επετείου είχε στρωθεί για την επέτειο και το σύνθημα βγήκε αυθόρμητα από τα χείλη τους «δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ Ολλανδέ, Ολλανδέ»!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια