default-image

Στο κατάμεστο ΟΑΚΑ με ΤΣΣΚΑ ο Παναθηναϊκός

Αθλητισμός
Στο κατάμεστο ΟΑΚΑ με ΤΣΣΚΑ ο Παναθηναϊκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mια μια ομάδα με ρεκόρ 13-1 είναι περιττό να πούμε πόσο πολύτιμο θα είναι ένα πλεονέκτημα έδρας στα play offs. Ο Παναθηναϊκός θέλει να εξαργυρώσει τη δυναμική του ΟΑΚΑ κερδίζοντας την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ απόψε (21:45, ΕΡΤ) και περιμένοντας ταυτόχρονα ευχάριστα νέα από τη Μαδρίτη, όπου την ίδια ώρα η Ρεάλ φιλοξενεί τη Φενέρμπαχτσε.

Ο Τσάβι Πασκουάλ προσπαθεί να κρατήσει τους παίκτες του απόλυτα προσηλωμένους στο δικό τους παιχνίδι, αφού αν οι «πράσινοι» δεν νικήσουν, μειώνονται αισθητά οι ελπίδες τους για την τέταρτη θέση, ενώ με δύο ήττες κινδυνεύουν να βρεθούν μέχρι και… έβδομοι! Ο Καταλανός τεχνικός δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, αφού ακόμη και η κόπωση μετά τα τρία δύσκολα ματς της περασμένης εβδομάδας έχει ξεπεραστεί και το κατάμεστο ΟΑΚΑ ούτως ή άλλως δίνει… φτερά. Προβλήματα δεν έχει ούτε η ΤΣΣΚΑ όμως, που έχει εξασφαλίσει μεν πλεονέκτημα έδρας αλλά διεκδικεί ακόμη την πρωτιά και-αντίθετα από τον Παναθηναϊκό-ελπίζει σε ήττα της Ρεάλ από τη Φενέρ για να σκαρφαλώσει στην κορυφή.

Για να είναι τέταρτος ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με το sport-fm.gr,  υπάρχουν πέντε δρόμοι: α) να νικήσει ΤΣΣΚΑ εντός και Μακάμπι εκτός και ταυτόχρονα η Φενέρμπαχτσε να χάσει ένα από τα δύο της παιχνίδια, β) να ισοβαθμήσει στο 18-12 με Φενέρ και Μπασκόνια υπερτερώντας στην τριπλή ισοβαθμία (με τους Βάσκους πέμπτους και τους Τούρκους έκτους) ή γ) να ισοβαθμήσει στο 18-12 με Μπασκόνια και Εφές (πέμπτοι οι Τούρκοι και έκτοι οι Βάσκοι), δ) να ισοβαθμήσει στο 18-12 με Φενέρ, Εφές και Μπασκόνια (πέμπτη η Εφές, έκτη η Μπασκόνια, έβδομη η Φενέρ) και ε) να γίνει πενταπλή ισοβαθμία στο 17-13 με Εφές, Αστέρα, Μπασκόνια και Φενέρ (πέμπτη η Εφές, έκτος ο Αστέρας, έβδομη η Μπασκόνια, όγδοη η Φενέρ). Πιο ρεαλιστικά σενάρια είναι πάντως μόνο τα δύο πρώτα.

Η ΤΣΣΚΑ από την άλλη για να είναι πρώτη πρέπει να έχει καλύτερα αποτελέσματα (δεν της αρκούν ίδια) από τους Μαδριλένους στις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Διαφορετικά θα είναι δεύτερη, αφού μειονεκτεί σε ισοβαθμία με τη «βασίλισσα». Η τελευταία υποδέχεται Φενέρ και Εφές, ενώ η ΤΣΣΚΑ μετά το ΟΑΚΑ φιλοξενεί τον Ολυμπιακό.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία), Εμίλιο Πέρεθ Πιθάρο (Ισπανία) και Εμίν Μόγκουλκοτς (Τουρκία).

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 35 φορές στο παρελθόν, με την ΤΣΣΚΑ να μετρά 19 νίκες έναντι 16 του Παναθηναϊκού. Πάντως το «τριφύλλι» στην έδρα του έχει την υπεροχή με 9-5, ενώ έχει το πάνω χέρι στα πολύ μεγάλα ραντεβού των δύο ομάδων, καθώς έχει νικήσει την ΤΣΣΚΑ σε δύο τελικούς (2007 στην Αθήνα, 2009 στο Βερολίνο) κι έναν ημιτελικό (1996 στο Παρίσι), ενώ σε δύο αναμετρήσεις σε μικρούς τελικούς Final Four οι δύο ομάδες έχουν από μία νίκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News