Αθλητισμός

Οι απαιτήσεις ψηλώνουν πλέον στον ΟΦΗ

Τα δεδομένα από τη νέα αγωνιστική σεζόν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, υποχρεώνουν τον ΟΦΗ να δώσει άλλη βαρύτητα και εύρος στις επιλογές του, μέσα από το πρωτάθλημα της Football League, αν δεν συμβεί κάποια ανατροπή από θαύμα που θα μπορέι να τον εκτινάξει από αυτή την κατηγορία.

Η αντίληψη που ισχύει ως τώρα στα μετοχικά και διοικητικά της κρητικής ΠΑΕ, θα είναι δύσκολο να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις, αν δεν αλλάξουν δραματικά προς τα πάνω. Η μείωση των ομάδων της Σούπερ Λίγκα σε 14 με ταυτόχρονη περικοπή των εισιτηρίων ανόδου από την δεύτερη στην τάξη επαγγελματική κατηγορία, από δύο απευθείας σε ένα, δημιουργεί αντικειμενικά δυσκολότερες συνθήκες, αφού το άλλο εισιτήριο θα εξαρτηθεί από αγώνες με ομάδες της Σούπερ Λίγκα.

Χωρίς να χρειάζονται αναλύσεις και πολλά λόγια, είναι ευνόητο, ότι ο ΟΦΗ θα χρειασθεί ένα ανώτερο πλάνο για τη νέα σεζόν και σαφώς με πιο δυνατή χρηματοδότηση για να βρεθεί εξαιρετικά  ανταγωνιστική. Χρειάζονται χρήματα, προπονητής εμπνευστής και ενορχηστρωτής, αξιοκρατικές επιλογές προσώπων στην λειτουργία της ομάδας και εν γένει μια οργάνωση που θα μπορεί να ογίζεται, όπως η ίδια η ομάδα με το έμψυχο δυναμικό της, εν δυνάμει Σούπερ Λίγκα.

Τα νέα δεδομένα, άλλωστε, έχουν γίνει θέμα συζήτησης στις τάξεις των μετόχων, που ως επιχειρηματίες ολκής, μπορούν να κατανοούν την αυξημένη απαίτηση που θα έχει μια δεύτερη χρονιά που θα έχει ως δεδηλωμένο στόχο την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα, χωρίς τις ψιθυριστές υποσημειώσεις που ίσχυσαν φέτος. Από το καλοκαίρι, έχουμε διαβάσει σημαντικές αναλύσεις και προτροπές από την «Νέα Κρήτη», που τονίζουν την αναγκαιότητα εξεύρεσης «επενδυτή» στον ΟΦΗ που θα έχει την ικανότητα να καλύψει τις ανάγκες πρωταθλητισμού και θα δημιουργεί ένα νεύμα γενικότερης πεποίθησης για την ισχύ της ομάδας. Κι αν αυτό δεν πέρασε πέρυσι, με συνέπεια ο ΟΦΗ να έχει χάσει πολύτιμο έδαφος από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, τώρα δεν υπάρχει κανένα περιθώριο.

Η καλή διάθεση και η αγάπη των μετόχων όπως και η ανιδιοτέλεια και το ήθος τους για τον ΟΦΗ δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, μπορούν όμως να κρίνονται (και από τους ίδιους) οι επιλογές τους που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο. Υπάρχει δε και η διαφορά, ότι τώρα δεν είναι πρωτάρηδες στον κόσμο των παραγόντων. Δυο χρονιές σε κατατόπια Β' και Γ' εθνικής, τους έχουν δώσει πλούτο παραστάσεων. Ο ΟΦΗ χρειάζεται έγκαιρα ένα νέο πλάνο για την επόμενη μέρα του, που ξεκινά από τα λεφτά που απαιτεί ο πρωταθλητισμός και το όνομά του!

Με ρεφενέ (μεταφορικά και καλοπροαίρετα το χρησιμοποιούμε), κομματάκι δύσκολο να επιβιώσει με υψηλούς στόχους...

Στ. Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια