default-image

Ένας τελικός που θα μείνει στην ιστορία...

Ποδόσφαιρο
Ένας τελικός που θα μείνει στην ιστορία...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 46ος τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣΗ ανήκει από το βράδυ της Δευτέρας στην ιστορία, με τον Ηρόδοτο να στέφεται Κυπελλούχος απέναντι στο Ζαρό, που πάλεψε σαν λιοντάρι, παίζοντας για 100 (!) περίπου λεπτά με παίκτη λιγότερο.

Γράφει ο Μανόλης Βαρδαλαχάκης

Επιβεβαιώθηκε ότι οι τελικοί της ΕΠΣΗ είναι αγώνες χωρίς φαβορί και αουτσάιντερ. Έτσι εξελίχτηκε και το παιχνίδι που παρακολουθήσαν την Δευτέρα στο Μαρτινέγκο, περίπου 1500 φίλαθλοι εντός του γηπέδου αλλά χιλιάδες άλλοι σε όλο τον κόσμο μέσα της αρτιότατης μετάδοσης της ΚΡΗΤΗ TV.

O Ηρόδοτος είχε την ποιότητα αλλά ο Ζαρός αντιπαρέταξε το πάθος και έφτασε μια ανάσα από την ρουλέτα των πέναλτι, εκεί όπου θα κέρδιζε ο πιο ψύχραιμος και ο πιο τυχερός. Και ποιος ξέρει τότε, με τον τερματοφύλακα Μιχάλη Ζαχαριουδάκη σε μεγάλη μέρα, ο Ζαρός να είχε και ένα μικρό ψυχολογικό προβάδισμα. Τελικά με το φάουλ-έμπνευση του Μιχάλη Φραγκουλάκη στην παράταση, η κούπα πήγε στη Νέα Αλικαρνασσό για 8η φορά στην ιστορία.

Μια κούπα που δένει ιδανικά στην φετινή πορεία του Ηροδότου για να σφραγίσει το νταμπλ, απομένοντας η μαθηματική κατάκτηση του τίτλου στην Α1 ΕΠΣΗ. Κι είναι αλήθεια ότι έχουμε αρκετά χρόνια να δούμε νταμπλ στο Ηράκλειο, αφού η προηγούμενη ομάδα που τα είχε καταφέρει ήταν ο Ρούβας το 2011, παίρνοντας την κούπα του Κυπέλλου ΕΠΣΗ στο ίδιο γήπεδο ενώ την ίδια χρονιά κατέκτησε και το πρωτάθλημα στην Δ' Εθνική.

Η ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού ξαναμπαίνει φέτος στο δρόμο των επιτυχιών, μετά το μαύρο 2014-15 και τον υποβιβασμό από την Γ' Εθνική αλλά και την περσινή αποτυχία με την απώλεια του τίτλου στην Α1 ΕΠΣΗ. Με τη φανέλα του και τον κόσμο του ο Ηρόδοτο μπορεί τα επόμενα χρόνια όχι απλά να αγωνιστεί αλλά και να πρωταγωνιστεί σε μεγαλύτερες κατηγορίες.

Από την άλλη πλευρά ο Ζαρός όχι μόνο έκανε το χρέος του στον τελικό αλλά επιβεβαίωσε ότι ουδέποτε έχει χάσει το μέταλλο του πρωταθλητή, με το οποίο δομήθηκε τα προηγούμενα χρόνια. Είχε καρδιά και ψυχή! Γι' αυτό το φινάλε τον βρήκε με στεναχώρια για την ήττα αλλά με το κεφάλι ψηλά για την συγκλονιστική μάχη στον αγωνιστικό χώρο.

Αναμφίβολα την τελευταία δεκαετία ο Ζαρός είναι μέσα στην καλύτερη τριάδα των ομάδων της περιφέρειας του Ηρακλείου με συνεχείς διακρίσεις και οι Ζαριανοί μπορούν να αισθάνονται περήφανοι για το σωματείο τους…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News