default-image

Πρωτάθλημα με 14 ομάδες και πρωταθλητής με play off!

Ποδόσφαιρο
Πρωτάθλημα με 14 ομάδες και πρωταθλητής με play off!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλλάζουν τα πάντα στη Super League καθώς στη σημερινή συνεδρίαση οριστικοποιήθηκαν οι αλλαγές που είχαν συζητήσει οι ομαδες και θα ισχύσουν από την επόμενη κιόλας σεζόν, με την ανάδειξη του πρωταθλητή περιόδου 2017-18 με play off ενώ από το 2018-19 οι ομάδες του πρωταθλήματος θα είναι δύο λιγότερες, δηλαδή 14!

Πιο αναλυτικά:

Την σεζόν 2017-18 θα μπουν στο πρωτάθλημα 16 ομάδες. Στο τέλος της κανονικής διάρκειας και των 30 αγωνιστικών θα υποβιβαστούν οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 15η και 16η θέση.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-6 θα δώσουν play off για να την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 13η και την 14η θέση θα δώσουν play out αγώνες με την 2η και την 3η ομάδα της Football League για μία θέση στην Σούπερ Λίγκα ενώ μόνο ο πρώτος της Football League θα ανέβει απευθείας στην Σούπερ Λίγκα.

Με 13-3 στην ψηφοφορία

Όσο αφορά το πλάνο για τις 14 ομάδες πέρασε χωρίς όμως να υπάρξει ομοφωνία από όλα τα μέλη του συνεταιρισμού. Συγκεκριμένα το «Ναι» στις 14 ομάδες είπαν οι 13 σύλλογοι της Σούπερ Λίγκας ενώ για τους δικούς τους λόγους αρνητικοί ήταν ο Παναιτωλικός, η ΑΕΛ και ο Λεβαδειακός.

Από εκεί και πέρα δεν υπήρξαν αποφάσεις για τα οικονομικά και το μερίδιο που θα πάρει η κάθε ομάδα από το συνδρομητικό κανάλι, πέρα από μια συζήτηση που έγινε σε θεωρητικό επίπεδο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News